reklama

Ruchy niemowlaka

kamiliszek

Aktywna w BB
Hej. Miesiąc temu urodziłam wczesniaczka. Miał przyjść na świat dopiero 17 grudnia, ale postanowił to zrobić już w listopadzie. Kiedy podnoszę go to rączki i nóżki bezwiednie zwisają koło ciała. Czy to jest normalne? Jedni mówią że to wcześniak więc trzeba dać mu czasu, inni twierdza ze coś niefajnego może się dziać z maluchem. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?

reklama
Hej. Miesiąc temu urodziłam wczesniaczka. Miał przyjść na świat dopiero 17 grudnia, ale postanowił to zrobić już w listopadzie. Kiedy podnoszę go to rączki i nóżki bezwiednie zwisają koło ciała. Czy to jest normalne? Jedni mówią że to wcześniak więc trzeba dać mu czasu, inni twierdza ze coś niefajnego może się dziać z maluchem. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
Mam dziecko z 36 TC i 34 TC i nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym zwisaniem kończyn. Pediatra albo położna Ci powiedziała, że to źle ale może się wyrówna? Czy ktoś z rodziny przygląda się dziecku i wytyka mu wady?

Pediatra powiedziała że dziecko powinno trzymać rączki wzdłuż tułowia kiedy się je podnosi, dodając że dalsza obserwacje powinien dokonać fizjoterapeuta. Trochę mnie przerazila tymi słowami 😥

Czekamy właśnie na decyzję kiedy nas przyjmie fizjoterapeutka ale przez ten czas czekania można dostać do głowy [emoji849]
Chyba jednak lepiej nie szukać po necie i nie porównywać z innymi mamami, bo zawsze znajdzie się info, że to jest bardzo poważny objaw i że ktoś absolutnie nie mial z tym problemu. Poczekaj na konsultacje, może da się to jakoś przyspieszyć, żebyś się tyle nie denerwowała. Może znajdziesz u znajomych namiar na kogoś innego, kto ma termin.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry