reklama

Sab simplex

EdytaLLL

Aktywna w BB
Hej. Mam 3 tygodniowa coreczke. Pediatrka stwierdzila ze jej prezenie aie w snie przed kupa lub bakami a czasami denerwowanie sie przy cycku bo puszcza i szuka dalej i placze denerwuje sie to kolka. Przepisala sab simplex kropelki z niemiec i kazala dawac 3 razy dziennie po 10 kropelek. Czy mialyscie podobne sytuacje? Ona nie placze bez przerwy. Czasami bardzo sie prezy nie raz wybudza ze snu i zaraz jest bak lub kupka. Czy taka dawka dla takiego maluszka to nie za duzo? Czasami jak jej zginam nozki to puszcza pare baczkow.

reklama
Cześć!
Ja miałam podobnie z synem. Plus codziennie histerie wieczorami. Dawałam inadal daje Espumisan. Ma te samą substancję czynną co Sab Simplex ale w innym stężeniu i z innymi dodatkami. Nam pomogło. 4x po 6 kropel. Do tego Dicoflor na poprawienie trawienia. Masowanie brzuszka i ciepła kąpiel codziennie.
Na efekty trzeba czekać ok. 2 tygodnie ale z kazdym dniem było lepiej.
Wszyscy jednak zgodnie twierdzą że Sab Simolex jest najlepszy i pomaga tam gdzie już wszystko zawiodło.

Nam nie pomagały żadne polskie leki córka marudzila mała dużo gazów bardzo śmierdzące kolki plus dwie godz marudzenia i płaczu wieczorem... nic nie pomagało mimo przeliczenia stężenia i zwiększenia dawek... byłam bardzo negatywnie nastawiona do kupowanie przez internet nie wiadomo skąd i od kogo ale w końcu chęć pomocy dziecku była ważniejsza... z dnia na dzień niesamowita poprawa po trzech dniach wszystko przeszło... szkoda tylko że córka trzy miesiące wcześniej musiała się męczyć żałuję że tak późno...

reklama
To co działa na jednego malucha nie musi już działać na drugiego. Bobotic ma niby największe stężenie a na core działa tylko espumisan. Sab czy esupiticon tez nie. Z tym, że ona jeszcze skazowiec, wiec nie ma co porównywać.
Syn miał nietolerancje laktozy i tu juz tylko delicol plus Bobotic.

Dawkowanie niby tez powinno być indywidualne, bo na 10 kropelkach nie zadziała a już na 12 tak.

Warto sprawdzic inne sposoby.
Napar z kminku lub kopru ( nie koperku). Rozcienczamy z wodą i podajemy do picia, choćby w strzykawce.
Okłady na brzuszek.
Czy cudowny windi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry