reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sensor Freestyle Libre 2

Rachelita

Fanka BB :)
Cześć:) czy są tu użytkowniczki tego sensora? Po miesiącu patrzenia na karton z czujnikiem zdecydowałam się go użyć ale na razie mam więcej pytań niż odpowiedzi:) może któraś mi doradzi:)
1. Nie ufam plastrowi mocującemu. Wydaje mi się, że sensor odpadnie pierwszej nocy, a spanie w bandażu do mnie nie przemawia. Jakie dodatkowe plastry mocujące stosowałyście?
2. Sensor łączy się przez bluetooth z telefonem. Jakie miałyście zużycie baterii? Czy mogłyście się równocześnie połączyć z głośnikiem lub samochodem? Czy albo jedno, albo drugie? Czy częste zrywanie się połączenia między sensorem a telefonem powoduje, że czujnik krócej lub źle działa?
3. Na co muszę szczególnie uważać? Wiem, że muszę dużo pić ale oprócz tego?

reklama
Ja chyba mogę odpowiedzieć na drugie pytanie - ilość połączeń BT na telefonie może być większa niż 1 na pewno. Ja mam np. połączenie z zegarkiem, a jak wsiadam do samochodu to dodatkowo mi się z nim łączy (bez rozłączenia zegarka). A i jeszcze czasem słuchawki mam podłączone ;-)

Daj znać jak się sprawdzi sensor. Bo sama się nad nim zastanawiam. Przynajmniej na próbę.

1. Trzyma bardzo dobrze. Syn używa go w szkole i na treningach nigdy nie odpadł itp.
Używamy czasem dedykowanego, dodatkowego plastra na basen, ale on w mojej ocenie kiepsko trzyma.
2. Syn jak to nastolatek uzywa telefonu no stop. Nie widzi dużo większego zużycia z powodu sensora. Skanuje go często - bo musi, żeby nam nie cofnęli refundacji i nie czepiali się w poradni
3. Na wyniki - niestety tam sensor potrafi przekłamywać hardcorowe np pokazuje 400, a syn ma cukier 200

Aktualnie nie używam, ale mam spore z nimi doświadczenie (cukrzyca).
Plaster trzyma bardzo dobrze, choć na grupach cukrzycowych niektórzy narzekają, że pod koniec żywotności zdarza się odkleić. Najczęściej jednak latem (pot) lub u osób aktywnych fizycznie (siłownia, basen). Ja obklejalam je specjalnymi plastrami (niektóre są serio śliczne 😉 ) lub zwykłym tejpem dociętym raz lepiej raz gorzej 😅
Nie zauważyłam znaczącej różnicy w żywotności baterii, na BT zawsze mam słuchawki i zegarek. Nawet nie wpadałam na to, że z librą może być problem 😅 zerwanie połączenia jest bez znaczenia dla odczytów (jeśli jest krótsze niż 8 godzin). Nie jednak wtedy alarmów.
Faktycznie warto pilnować nawodnienia. Czasem zdarza się, że czujnik przez pierwsze kilka godzin działa nieprawidłowo. Poza tym bywają rozbieżności przy porównaniach z glukometrem. To normalne.

Do góry