• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Little ja tez karmilam po omacku Alexa.. nie mialam nikogo lto by mi cokolwiek doradzil a ja walczylam nie raz placzac.. szczerze dalabym wiele za jakiekolwiek rady wtedy.. ale takie prawdziwe a nie typu slaby pokarm to daj mm..
Przy Vikim nadal krazylam przy pulkach z mm.. bo skoro jadl czesto i plakal to napewno mleka malo miala.... no ale po mm lepiej nie bylo..
Przy emilku nie dawalam mm ale butle z moim co tez spowodowalo zaburzony odruch ssania...
Takze ja dopiero teraz przy Ali moge sie spokojnie cieszyc z kp i z tego ze nikt mi nie wmowi zlego, slabego pokarmu..
Little dobrze ze luzno do tego podchodzisz i ze nie odbierasz zle mojego porownania mm do mleka mamy..

Alicja miala bol brzuszka ale masaz pomogl.. popuszczala baki i poszla spac uf.

A ja szukam suszarki do prania.. poczytalam i jak sie dobrze uzywa to nie nieszczy ubran. Sa rozne programy i nic sie nie zniszczy.
Co do metek na ubraniach to tak podobno na wieksOsci ubran pisza a mozna wszystko welne..delikatne itd suszyc. Wazne by jstawic odpowiedni program i temperature i nie mieszac roznych rodzaji ciuchpw..tylko dzinsy osobno..bawelna osobno..welna osobno.. delikatne osobno itd.

A musze kupic bo prania mam okropnie duuuzo.. bylo w miare cieplo to wieszalam na dwor.. przy samym emilku bieglam sciagac jak padalo..a teraz ? Jak akurat bede karmic to zmoknie i tyle.. w domu malo miejsca.. no wiec musze kupic.

Akuku ja też sobie cenię Twoje uwagi i rady odnośnie karmienia. U nas co prawda butelka i smoczek nie zaburzylo odruchu ssania ale położna laktacyjna też o tym mówiła że tak może być.
Michas śpi co prawda w łóżku ale śpi i mam nadzieję że chociaż do 4 będzie spał.
Współczuję kłótni z M i Cie doskonale rozumiem bo u nas ostatnio też są o takie rzeczy spiecia ale jakoś sobie pogadamy i za chwilę jest już ok.
Aaa i kup koniecznie suszarkę nie ma co się zastanawiać będzie Ci chodź trochę lżej.
Dobrej nocy życzę

U nas tym razem zupełnie spokojny dzień. Jak wczoraj cały czas wisiała na cycu, tak dzisiaj dużo spała, najadała się w kilka minut i zaraz zasypiała. Wieczorne karmienie po kąpieli trochę dłuższe, ale i tak szybciej zasnęła, niż zwykle, za to tym razem nie przespała 6-7 godzin, tylko o północy chciała znów jeść, tyle, że dość szybko z jednej piersi się najadła i znów śpi ładnie w łóżeczku. Widzę, że chyba mamy jakiś skok rozwojowy, bo gdzieś czytałam, że właśnie w 7-8 tygodniu dziecko odkrywa swoje rączki. Wczoraj pobudzała mi laktację przez cały dzień, to dzisiaj już się szybciej najada, a za to ja mam teraz pełne piersi.

A moja Alicja dzis 3 razy sie budzila chyba ale kupka ja meczyla i rano taki strzal zr cala pielucha pelna. Zaropialo jej oczko (u nas przeziębienie w domu)
Przemylam woda fizj. I zakropilam mlekiem (dziala bakteriobojczo)
Kolejna cirkawostka wiecie zr mleko mamy podaje sie ludziom chorym na raka w trakcie chemiiterapii.. wzmacnia organizm..

Lucalew u nnir smoczek nie zaburzyl odruchu ssania ale butla juz tak. Pewnie to ze karmisz przez nakladki też ma wplyw bo jednak nakladki a to podobne do smoczka z butli ;)

reklama
Helou

Noc nienajgorsza ale szalu nie ma.
Jeszcze spi z tata w sypialni a ja z mala na dole urzeduje. Niestety bede musiala go obudzic bo mloda so przedszkola trzeba odwiezc.

Lilija ja jak przechodzilam z kp na mm z Maja to mieszalam moje mleko z mm bo mloda nie chciala pic mm, chyba jej smak nie smakowal. Najpierw dawalam wiecej mojego mleka i troche mm i stopniowo zwiekszalam ilosc mm i tak pomlau w miesiac mloda sie przestawila.
Ale jesli dziecko akceptuje mm to chyba nie ma po co mieszac?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry