• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Meridol bardzo pomaga na dziąsła. Ja mam aparat na zębach i to jest zbawienie, a działsa też są dosyć wrażliwe w aparacie.

A właśnie, może któraś z Was ma bądź miała aparat na zębach w czasie ciąży? Co z porodem? Idę 13 stycznia do ortodonty i zapytam się, ale chciałam poznać też Wasze doświadczenia w tym temacie.
O matulu, kochana moja lecę jutro kupić to cudo ❤️

Super,ze o tym piszesz bo w tym temacie jeszcze do onca nie wiem czy jak sie zglosze do urzedu pracy,bedzie placil mi urzad pracy zasilek czy kasa chorych?
Jesli kasa chorych,to dlaczego mam sie zarejestrowac w urzedzie pracy?

W urzędzie pracy musisz się zarejestrować żeby mieć ciągłość ubezpieczenia i prawo do zasiłku (musisz spełnić określone warunki żeby dostać prawo do zasiłku). Zasiłek będzie płacić urząd pracy do momentu wejścia w Mutterschutz, czyli 6 tygodni przed terminem porodu i 8 po terminie. Wtedy przejmuje kasa chorych.

Jedno mnie męczy że gdzieś wyczytałam ze we wczesnej ciąży lepiej nie słuchać tętna dziecka przez te fale a mi w sumie dziś włączył 8tydzien skończony. Czy tez mogliście już podsłuchać ?

Mamaelaela miałam tak samo rok temu. Wg OM powinnam być 7+2dni a lekarz powiedział że ciąża 2 tygodnie młodsza , co nie wchodziło w grę . Po 2 tygodniach poroniłam. Puste jajo. Przykro mi bardzo.
Wydawało mi się jak byłam młodsza że jak już się zaszło w ciążę to już wszystko musi być ok, a rok temu przekonałam się że większość kobiet ma za sobą przynajmniej jeden taki przypadek.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry