reklama

Spadek i wzrost tętna 33 tc

Klaudeczka94

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny 🙂
U mnie dzisiaj 33+5 , dzisiaj podczas wizyty tętno dzidziusia wahało się , raz spadało do 50-60 uderzeń , a potem wzrastało do 150 . Lekarz stwierdził , że to dlatego że maleństwo „ćwiczy” w tym wlasnie momencie normalne oddychanie i dlatego ciężko wyłapać tętno . Kazał się zapisac juz na cotygodniowe KTG. Czy któraś z Was też tak miała i później rzeczywiście wszystko bylo ok? 🙂

reklama
Cześć dziewczyny 🙂
U mnie dzisiaj 33+5 , dzisiaj podczas wizyty tętno dzidziusia wahało się , raz spadało do 50-60 uderzeń , a potem wzrastało do 150 . Lekarz stwierdził , że to dlatego że maleństwo „ćwiczy” w tym wlasnie momencie normalne oddychanie i dlatego ciężko wyłapać tętno . Kazał się zapisac juz na cotygodniowe KTG. Czy któraś z Was też tak miała i później rzeczywiście wszystko bylo ok? 🙂
Hmm, ale to na ktg miałaś takie wyniki czy przy badaniu usg?

Hmm, szczerze mówiąc wcześniej o czymś takim nie słyszałam. Z Twojego opisu wynika też, że to 50-60 to chyba nie było tętno dziecka, tylko w tych momentach po prostu trudno było je znaleźć. Jeżeli ufasz lekarzowi, to nie ma się czym przejmować, skoro powiedział, że wszystko w porządku :) Ale tak czy siak na ktg na pewno się zapisz, bo tam takie spadki już nie mogą występować.

Mój syn jak leżałam w szpitalu przed porodem to tak się wiercił, że nieraz na ktg albo się nic nie pisało, albo właśnie takie spadki, ale to było chwilowe i właśnie spowodowane tym, że tętno się gubiło i np. łapało moje. Więc może w Twoim przypadku też o coś takiego chodzi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry