Witam. Proszę o poradę. Od ponad roku staramy się o dziecko. Ten cykl miałam stymulowany clostylbegytem. Po wczorajszym usg owulacji gin powiedziala ze pecherzyki (dwa) ladnie pekly duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze co mnie niezmiernie ucieszylo. Od lekarza prowadzacego mam zalecenia przyjmowac duphaston od 20 dc. Przed wzieciem tabletki zbadalam progesteron dla spokoju i wynik w fazie lutealnej ( ok 4-5 dni po owulacji) to 37.92. moje pytanie zatem czy ten duphaston przyjmować czy jednak nie?
Nie mogę się dodzwonić do lekarza prowadzącego i nie wiem co robić. :/
reklama
Ania0306
Fanka BB :)
Ja również raz miałam stymulowany cykl. Po owulacji lekarz kazał mi brać duphaston ale nic nie wspominał o badaniu progesteronu. Nawet był przeciwny bo coś mówił, że ten hormon nie wychodzi wiarygodnie bo jest wydzielany pulsacyjnie do organizmu. Duphaston Ci nie podwyższy w badaniu progesteronu bo on nie wychodzi w badaniach. Zapytaj lekarza, lepiej nie odstawiać samej leku 
Loli05
Fanka BB :)
No chyba lekarz jakas tam szkole skonczyl i te pare lat ma jakiegos doswiaczeniaWitam. Proszę o poradę. Od ponad roku staramy się o dziecko. Ten cykl miałam stymulowany clostylbegytem. Po wczorajszym usg owulacji gin powiedziala ze pecherzyki (dwa) ladnie pekly duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze co mnie niezmiernie ucieszylo. Od lekarza prowadzacego mam zalecenia przyjmowac duphaston od 20 dc. Przed wzieciem tabletki zbadalam progesteron dla spokoju i wynik w fazie lutealnej ( ok 4-5 dni po owulacji) to 37.92. moje pytanie zatem czy ten duphaston przyjmować czy jednak nie?Nie mogę się dodzwonić do lekarza prowadzącego i nie wiem co robić. :/
Podziel się: