zmiana - dziękuję za link, poczytałam o skurczach. Moje najczęściej dokuczają podczas chodzenia, dzisiaj też się zdarzyły ale tylko parę razy. Będę się oszczędzać a na kolejnej wizycie (29.10) zapytam lekarza

Mała jest ruchliwa jak zwykle więc staram się nie nakręcać.
Ale jestem mega zadowolona, udało mi się napisać nas na szkołę rodzenia przyszpitalną

Były wątpliwości bo mało osób się zgłosiło i mieli nie otwierać grupy ale zrobili dla nas indywidualną mini-grupę

Bardzo się cieszę.
A ja postanowiłam, że powtórzę badanie glukozą. Może zabrzmi to głupio ale nie jestem przekonana do tego mojego wyniku po godzinie świadczącego o cukrzycy. Na czczo i po 2h cukier mam dobry, wynik idealny więc jak można stwierdzić cukrzycę tylko na podstawie jednego wyniku? Nie pasuje mi to. To po 2 godzinach cukrzyca mija?
Poza tym mam zastrzeżenia co do samego sposobu przeprowadzenia badania ale to inna kwestia. Na razie po prostu je powtórzę i pokaże wynik lekarzowi.
futurystka - nie dziwie się, że się wkurzyłaś na lekarza. Podejście jakby leciał taśmowo z pacjentkami, a przecież zrobić USG to chwila.