reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ulicha - jak jeszcze jak w ciazy nie byłam to marzyłam o Aleksandrze, Aleksie :) Olusiu, Olku :) Zobaczymy czy się uda :)

Emenems - zalezy :) mozęsz wydac 1000 a mozesz i 10000 :) ale ogólnie coraz droższe są dzieciece akcesoria, przy córce pamietam ze wszystko było troche tańsze ...

Ja pierdziele takiego slicznego pista ci emenems napisalam a tu mi wyskoczylo standardowo spr. Polaczebie z serwerem wrrrrrdd.
W skrocie to co wczesniej pisalam
Ogolnie wszystko zalezy od firm.
Ciuchy firmowki czy nornalne sklepy?
Kosmetyki nivea czy oliatum?
Butelki avent czy babydeam
Smoczki to samo
Lozeczko zwykle czy z jakimis motywami
Materac pianka czy gryka kokos?
Itd.

Ja korzystam z tego ze mam 10% rabatu w rossmanie wiec koametyki tam napewno kupie! Bo przy samych chusteczkach plynie do kapieli kremie do dupki wkladkach laktacyjnych itd. To przy 100 mam 10zl :-D

A kosmetyki rosmanowskie są tez dobre ;)

My mamy cały zestaw z nuka a tak naprawdę młody używa tylko smoka do spania (wcześniej zrobił sobie ze mnie smoka, wiec trzeba było się jakoś wybronić ) no i teraz ma niekapek. Mam jeszcze laktator i pełno butelek do niego bo na samym początku przez blisko tydzień pan i władca jadł moje mlesio ale z butli, bo nie umiał złapać sutka a tak serio to był leniwy, poszedł na łatwiznę tylko j się zaparłam i nie odpuściłam. Jedynym błędem tylko było ze odzwyczaił mi się od butli i nie było jak go zostawić tylko trzeba było go tachać wszędzie ze sobą :( a teraz oprócz smoka ma niekapek i chłepcze wodę :) za nie długo chce mu kupić bidon coby nauczył sie ładnie pić :)

Jeśli chodzi o wyprawkę to zależy co chcesz kupować i czy chcesz nowe, myśmy kupili nowy wózek i wanienke, a tak łóżeczko, przewijak i wiele innych gadżetów używane, bo wiadomo że nie ma jak to zniszczyć :)
A tak serio to nie ma co się zapędzac w kupowanie wszystkiego, bo tak naprawdę to po narodzinach wszystko się weryfikuje i wtedy patrzysz co potrzebujesz a co nie . I nieraz wychodzi ze wywalasz kasę w błoto :(

Angelika dziwnie mi się kojarzą perfumy dla niemowląt, ale co kraj to obyczaj;)

Em szczerze to ja nie wiem ile kosztowała wyprawka, bo jakoś nigdy tego nie liczyłam. Trzeba kupić to trzeba i już. Poza tym kupowaliśmy wszystko na raty, więc jakoś się rozłożyło;)
Co mogę poradzić to kupować na początek absolutne minimum. Nic poza tym co niezbędne. Można wydać dużo kasy na rzeczy których się nigdy nie użyje;)
A co do kosmetyków to najlepiej na początek nie szaleć i nie kupować dużych opakowań. Może się okazać że dana marka uczula i wtedy całe opakowania lecą do kosza.

reklama
Paulettah dokładnie o tym samym myślę. Z jednej strony już by się chciało kupować te wszystkie rzeczy, a z drugiej wszystko jeszcze może się zdarzyć...

Ja chyba wstrzymam się do 3 trymestru z zakupami. A teraz zbieram wiedzę na temat różnych marek i produktów. :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry