MagdaaaLena
Fanka BB :)
Jutro będzie rowno 26 TC. Ja się odżywiam właśnie o to chodziBardzo się cieszę że z malutką wszystko dobrze. To nie dobrze z tą morfologią... Odżywiaj się dobrze i dbaj o siebie
a który to tydzień przypomnij?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jutro będzie rowno 26 TC. Ja się odżywiam właśnie o to chodziBardzo się cieszę że z malutką wszystko dobrze. To nie dobrze z tą morfologią... Odżywiaj się dobrze i dbaj o siebie
a który to tydzień przypomnij?
WitajCześć dziewczyny, dopiero tu trafiłam bo szukam podpowiedzi z dietą cukrzycową. To moja pierwsza ciąża i dziś jest 22t+1. Miło widzieć inne mamy, które również mają termin na styczeń. U mnie sporo stresu było od początku bo to późna ciąża - mam 39 lat, dodatkowo już po 2 miesiącach pojawiły się problemy x ciśnieniem, ktore na szczęście od tamtej pory są unormowane. Na ten moment moja córeczka (Zoja) rozwija się bardzo ładnie tylko jest szczuplutka, jest w 14 centylu.
Wspaniała wiadomość!!Mam cudowną wiadomość dla mniekrwiak zniknął
jestem przeszczęśliwa, że ten koszmar się skończył
dostałam skierowanie do kardiologa z tym sercem, bo powiedział że przy wysiłku to normalne ale jak ja to mam jak leżę i nic nie robię to trzeba to okiem specjalisty sprawdzić. Nasza kruszynka to zdecydowanie już nie kruszynka
800 gramów chłopa
25+3
![]()
Ja biorę sporo witamin z grupy B, D3, dużo magnezu i potasu (naprawdę dużo) Sporo mięsa, dużo dużo jajek i nabiał. Na razie morfologia piękna.Jutro będzie rowno 26 TC. Ja się odżywiam właśnie o to chodzijem kiedy chcę i to na co mam ochotę
owoce i sporo słodyczy. Mój ginekolog powiedziała że dużo morfologia spadła i w zasadzie od czego to zależy
![]()
Już za pierwszym razem na NFZ dostałam bardzo szybko wizytę - jakoś tydzień, do dwóch tygodni. Pytały czy dobrze się czuję, potwierdziłam. Gdybym miała obawy to przyjęły by mnie od razu. Mają nakaz przyjąć kobietę w ciąży w ciągu 7 dni. Najlepiej iść bezpośrednio do gabinetu, nie mogą odmówić.Nie chciałabym nikogo wprowadzić w błąd. Ja mam pakiet w PZU i mogę z dnia na dzień iść do ginekologa ale na samym początku sprawdzałam dostępność wizyt na NFZ i pierwsza możliwa wizyta do ginekologa z dobrymi opiniami była po 2 mc. Może jak już ktoś jest ciężarna pacjentka to ma częściej wizyty- tego nie wiem bo 3cia ciążę prowadzę prywatnie
Mnie bolą nogi aż do pachwin. W momencie potrafią zrobić się jak z ołowiu i muszę szybko usiąść.Witam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.
Cześć dziewczynyJa dzisiaj po wizycie u lekarza. Opowiedziałam o wszystkich swoich obawach i dolegliwościach. Glukoza wyszła mi w porządku, ale bardzo spadła morfologia i muszę zacząć brać żelazo , jakiś lek na żylaki i mocz. Ogólnie w porządku
malutka waży prawie 800 gramów
i nie przekręciła się główką do dołu, ale do 30 TC ma czas
Pozdrawiam
![]()
U nas na spokojnie w domuHejka,
Jak minął Wam weekend?
Nam całkiem aktywnie bo i zaliczyliśmy odwiedziny znajomych z dużą ilością dziecii mecze chłopków, jesienne spacery i najważniejsze kupiliśmy wózek
tyle czasu się nie mogłam zdecydować a jak zobaczyłam venicci to przepadałam! Także jestem już spokojna- malutka ma furę.
A co do wyników krwi- to moje książkowe poza TSH. Od czwartku muszę brać tabletki. Ale moja gin mówi, że to nie duże odchylenie także na spokojnie
W zeszłym roku roku zamówiłam bezrękawnik w rozmiarze S a przyszedł L. Nie zorientowałam się od razu i tak zwlekałam z odesłaniem aż stwierdziłam że taki duży też jest fajny bo oversize. Rzutki temu mam co na siebie założyć bo faktycznie rano jest zimno!!!U nas na spokojnie w domu. Mąż remont robiwyprawkę też pomału kompletuje, po malutki do przodu
kurczę idę dzisiaj rano do przedszkola z dziećmi, temperatura mocno spadła. Zakładam bezrękawnik taki dłuższy sobie kupiłam na poprzedni sezon a tu psikus dziewczyny
nie na szans na zapięcie się, bo brzuszek urósł
także w kurtkę zimową z tamtego roku już w ogóle nie biorę pod uwagę
![]()
Też mi się udało tyle pięknych rzeczy upolować na vinted za groszeU nas na spokojnie w domukompletujemy i zamawiamy po kolei rzeczy z wyprawki, przyszedł kokon z lnu, kombinezon merino, dziś powinien dojść śpiworek z wełną do wózka i rożek
wszystko na vinted
więc z mężem tylko siedzimy ja na vinted a on na olx i szperamy i wyszukujemy najfajniejszych rzeczy za najlepszą kaskę
wózek mamy upatrzony i żałuję, że nie zamówiłam od razu bo skończyła się promocją i teraz jest 1000 zł droższy
więc czekamy znowu na promocję. W najgorszym wypadku będzie dopiero jakaś na Black friday więc będziemy tylko trzymać kciuki żeby doszło
jak nie to jeszcze mamy od biedy yoyo z wkładką gondolową
![]()
Podziwiam, że liczyłaś że się zapnieszU nas na spokojnie w domu. Mąż remont robiwyprawkę też pomału kompletuje, po malutki do przodu
kurczę idę dzisiaj rano do przedszkola z dziećmi, temperatura mocno spadła. Zakładam bezrękawnik taki dłuższy sobie kupiłam na poprzedni sezon a tu psikus dziewczyny
nie na szans na zapięcie się, bo brzuszek urósł
także w kurtkę zimową z tamtego roku już w ogóle nie biorę pod uwagę
![]()
Podziwiam, że liczyłaś że się zapniesz![]()