reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

to ja jestem ta drugą :tak::-)
A ja trzecią ;-) Do tej pory odpoczywam po wizycie w ecco ;-)
anielap my od razu trafiliśmy do ecco - w Bartku tylko obejrzałam i nic mnie nie urzekło :dry: Jakieś takie strasznie wysokie, aż zachodzące na kostkę mają butki :dry:
kachasku ja kalosze chyba kupię na Allegro :dry: Nigdzie nie widziałam takich małych i to ładnych - a tam są za 20-30zł.
jolka w zeszłym roku widziałam na Allegro takie śpiworki z odpinanym dołem przeznaczone właśnie dla dzieci chodzących - wsadzasz malucha w utytłanych butach, ale te buty wystają ze śpiworka przez odpięte "dno" - nie wiem czy jasno tłumaczę :zawstydzona/y: Teraz jeszcze nie szukałam, ale zaczynam się nad tym zastanawiać...

W ogóle, chyba pora najwyższa jakąś cieplejszą kurtkę kupić i spodenki :dry: Na termometrze mam 10' :szok: Szybko się lato skończyło - tydzień temu umierałam od upału...

reklama
Ostatnia edycja:
kachasku fajne kaloszki dla Miska wybralas:)
Jak to jest z rozmiarami polskimi?Jak sie maja do angielskich,nie moge sie dokopac na internecie:(
Lamaga ze mnie .....
Esia ladne te buciki dla Piotrusia kupilas,podobaja mi sie bardzo i zastanawiam sie czy takich Meli nie kupic bo widzialam ze w dziewczynskim koloze tez sa:D

My się za chwilę chyba wybierzemy po buty dla Magdy. Nagła zimnica a ja mam ją w sandałkach ją na dwór wyprowadzić???:szok:
Co do jesienno-zimowych rzeczy to muszę pomierzyć zeszłoroczne, ale wiem też że u Babci są właśnie jakieś kurtki i kombinezony dla Madzi. U mojej Babci istny magazyn.:-D

Btw. ja też nieznoszę molochów. Jeszcze chodzenie po sklepach tych mniejszych to jest ok, ale w tych wielkich supermarketach to nic kupić nie umiem. Przeważnie wchodzimy, bierzemy coś do picia i wychodzimy.:-D I tak nasze zakupy wyglądają. A jak wracamy to też uchetana jestem po pachy.

kachasku ładne wybrałaś - też o takich myślę ;-) Tylko że ja teraz straaasznie wolno myślę, więc pewnie jeszcze mi się zejdzie ;-)

Olla nie wiem jak się mają rozmiary - ale w opisach aukcji podają centymetry, wystarczy zmierzyć stópkę i powinno być dobrze :tak:
A butki wybieraliśmy dość długo i akurat ten fason najlepiej trzymał się na stópce - polecam :-)

Dzagud dobrze masz z tym magazynem :-D Też sprawdzę zeszłoroczne kurtki, ale coś wątpię... Nie ominie mnie kupowanie :dry: Może uda się bez wizytowania sklepów tylko na Allegro :confused: W zeszłym roku się udało... ;-)

No to buty zakupione. Byliśmy w "naszym" sklepie, o którym Esi pisałam już kiedyś. Kupiliśmy pantofelki (oczywiście różowe, bo innych dla dziewczynek brak:crazy:) firmy Vi-Gga-Mi. To jest polska firma, ale ma wszystkie atesty i certyfikaty do butów dla dzieci. Mięciutka podeszwa, wszystkie usztywnienia i profilowania. I wyobraźcie sobie, że chyba wreszcie utrafiliśmy z butami, bo Magda z wielką radością po założeniu butów w sklepie poszła sobie do Pani sprzedawczyni trzymana tylko za jedną rączkę. Pani doradziła nam te buty, bo Madzia ma dość pulchne nóżki i nie może mieć butów z bardzo wysoko zabudowaną piętą (taką obejmującą kostki), bo ją będzie uwierać. Nawet o tym nie wiedziałam, a sandałki Antylopy, które jej kupiliśmy są takie zabudowane i Magda ciągle je ściągała z nóg i nie chciała w nich stawać. I wychodzi teraz dlaczego. A tych wczoraj nie tylko nie ściągała, ale wręcz jak jej zdjęłam to mi przynosiła żeby jej założyć i coraz pewniej sobie w nich stawała bez trzymania.

A, no i przejrzałam wczoraj "magazyn" Babci. Mam dla Madzi przynajmniej 2 kobinezony na zimę, więc jeden kłopot z głowy.

My kupilismy butki Elefanten ale chyba zrobiłam bład,nie wziełam pod uwageze zrobi sie tak zimno,i za ciepłych nie ma wiec jak sie utrzyma pogoda to bieganie mnie czeka za dgrugimi,ale co do tych bucikow to jestesmy wszyscy zadowoleni Miki zasowa w nich ze az miło.

przyszły kalosze:tak: Esia, jak jeszcze nie kupiłaś, to myślę, że z tych (jeśli je kupisz) będziecie zadowoleni:-) Michałowi się spodobały, ale miał problem z chodzeniem w wysokich i (jakby nie było) sztywnych buciorach:-D

reklama
Ja uznałam że pora przymierzyć się do zakupu jakiegoś kombinezonu jesienno-zimowego, bo w takim tempie ochładzania zima może nas złapać w październiku :no:
Macie może już coś upatrzone, jakieś konkretne modele, firmy?

Do góry