reklama

Szyjka macicy

19AnulA94

Aktywna w BB
Dziewczyny okres spóźnia mi się już 4 dzień. Test wykonany jak na 3 dzień bez miesiączki z porannego siusiu, wynik Negatywny. Szyjka macicy wysoko, lekko opuchnięta, zamknięta do połowy, i miękka. Wizyte u ginekologa mam dopiero w nastepnym tyg. A na bete nie moge narazie pojsc. Czy to może być ciąża?

reklama
Rozwiązanie
Objawy też są bardzo subiektywne. Nie raz miałam takie i już test robiłam, a tu zonk, wyjątkowo silny pms :p Choć zazwyczaj takich nie mam.

Tak, to prawda ale u mnie w drugiej ciąży tak było. Zanim zaczął spozniac się okres ból piersi, zmeczenie, oslabienie jakby grypa mnie rozkladala a nie rozlozyla :) zresztą każda kobieta inaczej przechodzi ciąże, ma inne jej symptomy. Natomiast ja nie umialabym zbadać sobie szyjki macicy. Podziwiam kobiety które to umieją.
niestety żadna z nas nie jest w stanie Cię zbadać przez internet na podstawie opisu szyjki. w gabinecie ktoś kto się na tym zna zauważy zasinienie i rozpulchnienie.. ale skoro test wyszedł negatywnie to tylko krew da Ci jednoznaczna odpowiedź a nie forum niestety... nie ma sensu zakładać 4 tematu z rzędu, bo skoro testy wychodzą negatywnie, to skąd my mamy wiedzieć czy Ty jesteś w ciąży, czy też nie;) jeśli jesteś z córeczka to czy nie dasz rady zostawić jej pod opieką męża lub kogoś z rodziny na 30 minut? to badanie można zrobić nawet wieczorem, a z pewnością oszczędzi Ci stresu i będziesz wiedziała na czym stoisz.. :)

Szyjka to indywidualna sprawa. U jednych na początku ciąży jest wysoko i miękka, u innych nisko i twarda. Nic nie wywróżymy bez chociażby wykresu cyklu czy innych danych na ten temat. Czas lub czas i badania wyjaśnią sprawę.

A jakieś inne symptomy? Bóle podbrzusza, piersi? Zmęczenie? Czujesz się trochę inaczej? Faktem jest, że po opisie szyjki nikt ci nie powie czy w ogóle jest cień szansy na ciąże. Ja byłam w ciąży dwa razy ale zabij mnie, nie wiem jaka wtedy była moja szyjka... kompletnie tego nie kumam, rozpulchniona czy krotka.

Objawy też są bardzo subiektywne. Nie raz miałam takie i już test robiłam, a tu zonk, wyjątkowo silny pms :p Choć zazwyczaj takich nie mam.

Tak, to prawda ale u mnie w drugiej ciąży tak było. Zanim zaczął spozniac się okres ból piersi, zmeczenie, oslabienie jakby grypa mnie rozkladala a nie rozlozyla :) zresztą każda kobieta inaczej przechodzi ciąże, ma inne jej symptomy. Natomiast ja nie umialabym zbadać sobie szyjki macicy. Podziwiam kobiety które to umieją.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry