reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Tabletki antykoncepcyjne drovelis

karika14

Zaangażowana w BB
Witam byłam na wizycie u ginekologa, który stwierdził że skoro po tabletkach jednoskładnikowych miałam ciągle krwawienia to spróbujemy dwuskładnikowych mimo że poinformowałam wcześniej doktora że od pięciu lat co jakiś czas męczą mnie migreny z aurą. Powiedział że po prostu gdyby mi się nasiliło to mam odstawić, ja jednak boje się że zrobi mi się czy jakaś zakrzepica czy dostanę udaru, bardzo często mam bóle głowy , migreny czy takie zwykłe czy z aurą. Nie wiem czy to bezpieczne. Czy któraś z was może mi coś doradzić ? Brać je czy lepiej nie?

reklama
Ja myślę, że to lekarze mają odpowiednie wykształcenie a nie ludzie na forum 😂 no ale co ja tam wiem. Jak nie masz zaufania do lekarza to idź do innego.

A długo przyjmujesz tabletki jednoskładnikowe?
Bo to nawet i z pół roku mogą te plamienia być zanim się ustabilizuje.

Ja myślę, że to lekarze mają odpowiednie wykształcenie a nie ludzie na forum 😂 no ale co ja tam wiem. Jak nie masz zaufania do lekarza to idź do innego.
byłam u innej pani której ogólnie nie polecają bo do mojej był termin na początek grudnia a mam dolegliwości które nie ustępują..stwierdziła że taka moja uroda że na USG które trwało 30 sekund nic nie widzi i przepisała tabletki mimo że mówiłam o migrenach z aurą to stwierdziła że ten lek ma jakis hormon co niby działa inaczej dlatego pytam...

A długo przyjmujesz tabletki jednoskładnikowe?
Bo to nawet i z pół roku mogą te plamienia być zanim się ustabilizuje.
przyjmowałam ok. 8 miesięcy ale już rok nie biorę , przez pierwszy miesiąc się trochę źle czułam i potem nudności itd. minęły ale miałam cały czas krwawienia przez co nabawiłam się anemii i musiałam je odstawić..

Byłam ogólnie ze względu na to o czym pisałam we wcześniejszym wątku od ponad tygodnia mam różowe plamienia nie wiem skąd zaczęły się od razu po okresie i ból brzucha pleców taki jak na okres , zwiększona ilość śluzu , nudności, ból głowy itd. poszłam do tej pani bo tylko ona miała miejsce, moja pani ginekolog dopiero w grudniu. Pani na dzisiejszej wizycie stwierdziła że ona nic nie widzi że taka moja uroda że nie wie co ze mną zrobić i przepisała tabletki. Co do tabletek to ogólnie mogłabym stosować jakąś antykoncepcję ale właśnie z jednoskładnikowmi miałam problem z krwawieniem i pani stwierdziła że mimo mocnych migren z aurą co jakiś czas może warto spróbować tych dovelis mimo że są dwuskładnikowe tym bardziej że mam od jakiegoś czasu pogorszenie pms przed okresem nawet 10 dni przed zaczynam źle się czuć ból brzucha głowy mdłości itd. teraz nawet po okresie od razu źle się czuje nie wiem czemu. Od pół roku też mi się zmienił okres wcześniej miałam tydzień i 8 dnia już nic nie było a teraz 4-5 dni... Może też to ja sklonilo do tych tabletek nie wiem...

Niestety z tabletkami nikt nie powie Ci nic pewnego.
Ja brałam chyba z 6 różnych (jak nie więcej) rodzajów tabletek zanim trafiłam na te, które mi służą.

Musisz zaryzykować, ale nikt Ci nie da gwarancji. Zawsze możesz rozważyć wkładkę.

Niestety z tabletkami nikt nie powie Ci nic pewnego.
Ja brałam chyba z 6 różnych (jak nie więcej) rodzajów tabletek zanim trafiłam na te, które mi służą.

Musisz zaryzykować, ale nikt Ci nie da gwarancji. Zawsze możesz rozważyć wkładkę.
wlasnie boje się najbardziej o te migreny czuje się wtedy okropnie jak mam migrenie z aurą oczną to nie widzę praktycznie nic bo nachodzi mi na oczy takie błyski , wymiotować mi się chce , nawet mam trudności w mówieniu bełkocze i się mecze przy tym jak przy udarze... Nie chce żeby coś mi się stało

reklama
A byłaś z tym u neurologa?
czekam właśnie na wizytę, już raz byłam prywatnie no i niestety nic za bardzo się nie dowiedziałam, moja babcia miała to samo z migrenami. Zostałam wysłana na tomografie tylko bez kontrastu bo karmiłam wtedy piersią i nic tam nie wyszło

Do góry