Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jest szansa. Oczywiście, że tak. Powtórz test w dniu spodziewanej miesiączki albo nawet po. Albo Idź na betę.Cykl u mnie trwa 27-28 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 8 września, 14 dc est owulacyjny pokazał takie same odcienie kresek, a 15dc kreska dużo mocniejsza. Dziś jest 26 dc. Nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy i niestety negatyw.. raczej już nie ma na co liczyć ?
Mi testy owulacyjne się nie sprawdziły. Ale jeśli masz regularne cykle, a seks uprawiasz bez zabezpieczenia to szanse na ciąże zawsze są.Na ulotkach testów owulacyjnych jest napisane że jeśli kreski są tego samego koloru to wynik jest pozytywny. Jak to zatem jest w praktyce ? Można to uznać za pozytyw jeśli następnego dnia kreska jest dużo ciemniejsza niż testowa ?
Test owulacyjny robi się po to, żeby wyłapać szczyt LH, tak zwany pik/peak. Najczęściej wystarczy, żeby te dwie kreski były takiej samej mocy, wtedy w ciągu 24-48h będziesz miała owulację. Czyli owulację miałaś prawdopodobnie 16-17 dc, teraz masz ok. 9-10 dpo. Jeszcze możesz nie mieć wystarczającej bety na test ciążowyNa ulotkach testów owulacyjnych jest napisane że jeśli kreski są tego samego koloru to wynik jest pozytywny. Jak to zatem jest w praktyce ? Można to uznać za pozytyw jeśli następnego dnia kreska jest dużo ciemniejsza niż testowa ?
Okres mam mniejwiecej co 27-28 dni. Czyli powinnam dostać wczoraj lub dziś. Ale go nie ma. W poniedziałek zrobiłam z krwi HCG i wyszło że nie jestem w ciąży. Więc stwierdziłam że nic z tego. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy badanie z krwi nie było za wcześnie skoro wczoraj powinie być okres lub dziś. Czy jest możliwość taka ?Test owulacyjny robi się po to, żeby wyłapać szczyt LH, tak zwany pik/peak. Najczęściej wystarczy, żeby te dwie kreski były takiej samej mocy, wtedy w ciągu 24-48h będziesz miała owulację. Czyli owulację miałaś prawdopodobnie 16-17 dc, teraz masz ok. 9-10 dpo. Jeszcze możesz nie mieć wystarczającej bety na test ciążowy![]()
Miałać betę bliską 0?Okres mam mniejwiecej co 27-28 dni. Czyli powinnam dostać wczoraj lub dziś. Ale go nie ma. W poniedziałek zrobiłam z krwi HCG i wyszło że nie jestem w ciąży. Więc stwierdziłam że nic z tego. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy badanie z krwi nie było za wcześnie skoro wczoraj powinie być okres lub dziś. Czy jest możliwość taka ?
TakMiałać betę bliską 0?
Teoretycznie powinna już jakaś być wartość, więc nie byłabym optymistyczna... ale możesz powtórzyć krew albo zrobić test dla 100% pewności.