• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Użądlenie osy

Mamaona

Fanka BB :)
Błagam pomóżcie bo zwariuje.. wczoraj użądliły mnie dwie osy w stopy. Cała noc nie zmróżyłam oka ból i świàd jest taki wielki że nie jestem w stanie sobie z nim poradzić... nie jestem w stanie chodzic bo każdy ruch powoduje jeszcze większy ból- opuchnięcia są rozmiarów otwartej dłoni. Poza octem i cebulą są jakieś metody ? Fenistil i entil nie działają.. Ile to będzie trwało??

reklama
A jesteś pewna, że to osa a nie pszczoła? Bo jak osa, to faktycznie okłady robi się z octu czy soku z cytryny (odczyn kwaśny), natomiast jeśli pszczoła to robi się okłady zasadowe (mydło) + zimne okłady.

troszkę po czasie , ale tak na przyszłość , jak najszybciej przyłożyć liścia babki rośnie jeszcze na wsi ;) nie zależnie czy użądli pszczoła osa czy ukąsi komar polecam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry