reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

W nerce szczelinowo widoczny UKM... O co chodzi?

Dzisiaj byłam na kontrolnym USG po pobycie dziecka w szpitalu.
W nerce prawej szczelinowo widoczny UKM.
Wszystkie inne wyniki sa zupełnie prawidłowe.

Dziewczynka 11-letnia nigdy wcześniej nie chorowała na nerki , na układ moczowy .
W szpitalu leżała z powodów neurologicznych.
Lekarz nie kazał się przejmować, nie kazał wykonywać żadnych badań, a mnie sprawa bardzo niepokoi .
nie wiem czym to jest spowodowane bo w zeszłym USG , które miała wykonywane 23 maja tego roku nie było żadnych nieprawidłowości w nerkach.
Co powinnam zrobić?

Załączniki

• IMG20200811085052.jpg
    IMG20200811085052.jpg
    918,3 KB · Wyświetleń: 163
reklama
Rozwiązanie
Dziękuję bardzo. W opisie : " W nerce prawej szczelinowato widoczny UKM "
Nic poza tym nie napisano ... Inne wnętrzności ok.
Nie zalecono żadnych badań , obserwacji ... Lekarz w ogóle tym się nie przejął , tylko pytał czy córka wcześniej chorowała na nerki ... ( Nigdy nie chorowała )
Nie wiem co mam o tym myśleć.
Ale UKM to układ kielichowo-miedniczkowy, więc chyba jest jest widoczny to ok?
Zresztą kielichy nerkowe powinny być szczelinowate, więc może się nie znam, ale wynik wygląda na prawidłowy.

Dziękuję bardzo. W opisie : " W nerce prawej szczelinowato widoczny UKM "
Nic poza tym nie napisano ... Inne wnętrzności ok.
Nie zalecono żadnych badań , obserwacji ... Lekarz w ogóle tym się nie przejął , tylko pytał czy córka wcześniej chorowała na nerki ... ( Nigdy nie chorowała )
Nie wiem co mam o tym myśleć.

Rozwiązanie
Do góry