reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Po ktg wszystko dobrze, niby do przodu ale jeszcze nie to. Po 6 skurcze zrobiły się mniej bolesne i nieregularne,aż byłam zła. Teraz znów wróciły boleśniejsze,ale tak co 10minut. Rozwarcie 3 cm, tej grzybicy co tamten lekarz oszołom niby stwierdził, nie ma. A ten ciągły śluz to był powoli odchodzący czop, który pięknie zszedł i od południa już suchutko, także dobrze ze nie faszerowalam się lekami

reklama
Adriana123 ja cały czas miałam nieregularne nawet po kroplowce [emoji33] i ciagle kazali czekać a ja myślałam ze padnę ...dobrze ze już wszystko po woli wraca do normy w mojej głowie
Bo byłam jakaś taka przybita po porodzie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Gratuluję rozpakowanym i życzę zdrówka.
Ja od 1 w nocy mam regularne skurcze co 8 minut, częstotliwość ta sama ciągle, tyle ze coraz bardziej bolesne. A do tego mnóstwo przezroczystego rzadkiego śluzu z domieszką nitek krwi. Sorki za dosadny opis. Czuję ze dziś mój dzień. Nie biegnę do szpitala, bo u mnie od razu zatrzymują nawet gdy nic się nie dzieje, na obserwację. Na szczęście mam dziś o 13 ktg w przychodni i wizytę lekarską więc przed ewentualnym szpitalem doradzą mi czy to poród czy moja schiza. Z jednej strony cieszę się, z drugiej boję, jeszcze bym przyciągła. Moja córka starsza ma 10,5 lat, zdążyłam się przyzwyczaić do pewnych rzeczy,a tu wszystko od początku. Boję się i cieszę,ale musi być dobrze, nie ma innego wyjścia:-) :):-) :):-) :)
Będzie dobrze:).moja córka skończy 11 w sierpniu i jest zachwycona bratem.bardzo mi pomaga :).za to jak ja pomyślę że znów przede mną przedszkole, 1 klasa,komunia itd.to mi slabo;)

O kurczę Kawoszka ta Twoja córusia chyba za dobrze ma się w brzuszku[emoji16]. Olisiaa super waga małej [emoji7] i oszczędzaj się [emoji8] ja czuje się w miarę ok tylko mam problem z chodzeniem przez szwy [emoji33] a no i karmienie tez do dupy trochę bo mało mleka leci i w dodatku kazdy naciska na mnie i ten stres powoduje jeszcze gorsze samopoczucie [emoji22] małego dokarmiam butelka bo co mam zrobić ...

Adriana123 i jak po ktg ?:)
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja swojego też dokarmiam ale to duży chłopiec hi hi :D

Dziewczyny czy wszystkie będziecie karmić piersią czy któraś z góry założyła że będzie od razu na mm?
Ja chcę karmić także będę walczyć ale zastanawiam się jakie mleko zakupić w razie czego bo coś w domu muszę mieć dlatego że ja od września powrócę do szkoły i mąż będzie z maluda zostawać i jak mu pokarmu przybranie to chciałabym aby coś w zapasie bylo

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wszystkie będziecie karmić piersią czy któraś z góry założyła że będzie od razu na mm?
Ja chcę karmić także będę walczyć ale zastanawiam się jakie mleko zakupić w razie czego bo coś w domu muszę mieć dlatego że ja od września powrócę do szkoły i mąż będzie z maluda zostawać i jak mu pokarmu przybranie to chciałabym aby coś w zapasie bylo

Ja karmie piersią ale muszę dokarmiać butelką.w szpitalu dawali małe buteleczki jednorazowe enfamil i nan pro plus.najlepiej jak zobaczysz co dają u ciebie w szpitalu i jak reaguje dziecko.jak będzie wszystko ok to możesz takie kupić w większym opakowaniu.te jednorazowe są tylko dla szpitali.już pytałam w aptece.:)

Ja właśnie myślałam o tych małych buteleczkach bo to będzie bardziej wygodne dla męża [emoji3] ale chyba nie pozostaje nic innego jak tradycyjne mleko w proszku

reklama
Hej dziewczyny! Ja mam nawał mleka i nawet w miare syte! Mały potrafi przespać do 4-5 godz! Chociaż dziś w nocy dostał flachę bo co godzine chciał do cyca! Flacha nie pomogła,budził się i tak co godzine! Najlepiej mu było u nas w łóżku ale przecież nie dam rady jak się nauczy z nami spać! Przemęczymy parę nocek i będzie dobrze! B. pomaga,wstaje w nocy,także mogę trochę się przespać! Po porodzie mam się dobrze! Połóg mija spokojnie!

Do góry