• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WCZESNE OBJAWY

Beata8393

Zaciekawiona BB
Cześć, dziewczyny! ❤️

Jestem po 1 stracie, po zabiegu łyżeczkowania, po 1 miesiączce. (serduszko przestało bić w 9 tyg. ciąży)

Jestem teraz 3 dni po owulacji i do tej pory kłuje mnie prawy jajnik, nie cały czas, ale kilka razy po kilka godzin, najbardziej odczuwam w nocy i przez to spać nie umiem, też tak miałyście?

Nie pamietam jakie miałam objawy przy pierwszej ciąży 😁 stąd pytanie 😅

W przyszłym tygodniu w środę (7dpo) będę testować betę hcg z krwi, czy to nie za wczesnie? 😁

PS: w tej chwili kiedy to piszę właśnie boli podbrzusze jak na okres 🤔 dosłownie!

Staram się do tego podejść ze spokojem, nie nakręcać się i nie doszukiwać się objawów... no, ale... zastanawia mnie skąd tak wczesne bóle, a to dopiero 3dpo.

Coś po zabiegu bardziej czuję własne ciało 🤔

PS2: od starań biorę acard i od wczoraj luteinę dopochwowo.

Ostatnia edycja:
reklama
No to niestety za bardzo się nakręcasz. Na objawy ciążowe jest zdecydowanie za wcześnie, bo one pojawiają się wraz ze wzrostem betahcg.. A nie jest możliwe by już rosło, bo najpierw musi dojść do implantacji - a ta ma miejsce minimum 6 dni po zapłodnieniu 🤷‍♀️
A betę sobie zrób jak musisz, ale 14dpo... W 7dpo zapewne wyjdzie negatywna (chyba ze nie sprawdzałaś po poronieniu i jeszcze Ci się utrzymuje). 🤷‍♀️

A bóle mogą być po prostu związane z owulacją...

Tak szybko nawet beta z krwi nie wyjdzie, na objawy ciąży też jest duuuużo za wcześnie, najwcześniej to w terminie miesiączki, ale to i tak wtedy objawy z podwyższonego progesteronu, czyli takie jak na okres.

Tak szybko nawet beta z krwi nie wyjdzie, na objawy ciąży też jest duuuużo za wcześnie, najwcześniej to w terminie miesiączki, ale to i tak wtedy objawy z podwyższonego progesteronu, czyli takie jak na okres.
Co do objawu z powodu podwyższonego progesteronu tak jak na okres to jestem w stanie zrozumieć, no ale nigdy tak wcześniej nie miałam, tylko zaraz przed terminem @, dlatego zaczęłam się zastanawiać :)

No chyba, że tak :) dziękuję.
Dam znać za jakiś czas 😀
A mnie jajnik kłuł od owulacji, po owulacji nadal ból odczuwałam i też nie chciałam się nakręcać, bo zazwyczaj bóle owulacyjne trwają u mnie max. 3 dni. Betę zrobiłam 10 dni po owulacji (potwierdzonej u gina) i wyszło ledwo 2.6 więc teoretycznie nie ciąża 🤔 3 dni później już było 56 😁 ciąża w pierwszym cyklu po poronieniu,, jednak obyło się tym razem bez łyżeczkowania. Obecnie lecę na luteinie i heparynie. Dziewczyno nie ma się co nakręcać , ale nie warto też nadziei tracić 😉 cierpliwość w tym przypadku jedynie potrzebna 😉 trzymam kciuki za pozytywny wynik i szczęśliwą, zdrową ciążę 😘

reklama
A mnie jajnik kłuł od owulacji, po owulacji nadal ból odczuwałam i też nie chciałam się nakręcać, bo zazwyczaj bóle owulacyjne trwają u mnie max. 3 dni. Betę zrobiłam 10 dni po owulacji (potwierdzonej u gina) i wyszło ledwo 2.6 więc teoretycznie nie ciąża 🤔 3 dni później już było 56 😁 ciąża w pierwszym cyklu po poronieniu,, jednak obyło się tym razem bez łyżeczkowania. Obecnie lecę na luteinie i heparynie. Dziewczyno nie ma się co nakręcać , ale nie warto też nadziei tracić 😉 cierpliwość w tym przypadku jedynie potrzebna 😉 trzymam kciuki za pozytywny wynik i szczęśliwą, zdrową ciążę 😘
Super! Dziękuję, jest nadzieja ❤️
ponoć po poronieniu można łatwiej i szybciej zajść w ciążę :)
Też będę brała heparynę po pozytywnym teście, wyszły u mnie mutacje mthfr i pai-1, przez to poroniłam 🥺 wierzę, że tym razem będzie dobrze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry