S
Street_man
Gość
Już niedługo nowy rok szkolny. Napiszcie proszę jak przygotować dziecko do jego pierwszej wyprawki szkolnej, jeśli ono strasznie się denerwuje i nie chce iść.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Już niedługo nowy rok szkolny. Napiszcie proszę jak przygotować dziecko do jego pierwszej wyprawki szkolnej, jeśli ono strasznie się denerwuje i nie chce iść.
?)spacer pod szkołę opowiaadanie o swojej szkoe kolegach w pozytywach mówienie o kolegach koleżankach że fajnie że nowi że pewni znajdzi super kolegę ....moja córka w wieku 5 lat 1 wrzenia idzie do zerówki i już się nie może doczekać
my też skorzystałyśmy z dnia otwartego i wszystko mała obejrzała i jest zachwycona szkołą kolegami panią no i tym że zaraz po rozpoczęciu roku szkolnego idziemy całą rodziną na lody
A nie było wcześniej możliwości pójścia do szkoły na zajęcia otwarte?? u nas takie zajęcia były organizowane i moje dziecię było bardzo zadowolone, że wcześniej mogło pooglądać jak jest w szkole jaką będzie miało klasę

.
.A do czytania zachęciła mnie Pani Bibliotekarka:-),dała mi do przeczytania"Mała księżniczka" i kazała mi co dziennie przychodzić i opowiedzieć co przeczytałam,a ona robiła z tego notatki;-).Myślałam,że jej pomagam w pracy,ale i tak książka mnie pochłonęła do tego stopnia,że zaczęłam szukać innych ciekawych.

.Program jest świetny,wyświetlają się litery drukowane duża i mała,lektor nazywa tą literkę,następnie pokazywane i nazywane są kolejno obrazki na daną literę,a na koniec pokazane są litery pisane i też lektor je nazywa.Sara na prawdę szybko opanowała literki i rozpoczęła samodzielne pisanie drukowanymi literami(zaczęło się od listów do ukochanej babci i dziadziusia:-)),a później czytanie listów od babci i króciutkich książeczek dla braciszka o 3lata młodszego od S.Syn nie chciał by kto inny mu czytał tylko Sara,to ją mobilizowało do większej pracy.Jako 5latka czytała już sylabami i rozpoczęła zadawać pytania o ortografię
.Nie wiem czy nie za szybko i za dużo na jej wiek tej wiedzy,ale ona chce,bo twierdzi,że zauważyła jak mówimy np "ałto" a piszemy auto,są dwa "u","h","ż".