reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Jestem, jestem i wszystko w porządku.
Nie miałam tylko jeszcze czasu do was zajrzeć bo mieliśmy gości.
Wszystko w najlepszym porządku.
Słyszałam serducho pięknie bijące - tętno dzidzi 147.
Szyjka - jak się mój gin wyraził - pięknie ukształtowana i zamknięta, skierowana do tyłu- wszystko w normie jak na ten tydzień. Dostałam skierowanie na prenatalne i już się nie możemy doczekać usg. Mam wyczekiwać pierwszych ruchów i zapamiętać datę.

Następna wizyta 22.09.

reklama
yggam- super :) :-):-):-)

Ja też miałam najpierw ustaloną wizytę na 22.09 i byśmy we trzy znowu miały tak samo, ale potem pani doktor stwierdziła, że będziemy się widzieć 02. to możemy wizytę przesunąć o parę dni.

Jezyk ja i tak leżeć raczej muszę bo jak tylko zaczynam się kręcić to do końca dnia skurcze takie ze i tak ruszyć się nie mogę więc dużej różnicy nie ma :/
Rodziłam naturalnie, pojechałam do szpitala 6 dni po terminie błagajac o pomoc bo już nie mogłam bólu więcej znieść i mnie wzięli na fotel a tam NIC skurcze na ktg porodowe (3tyg wcześniej na patologi hakblezalam miałam takie same) a rozwarcia brak a szyjka lekko skrócona ale na fotelu zrobił koleś coś jakoś masaż szyjki czy coś i nagle ruszyło i wtedy to już chwila moment i urodziłam ale cis mówili że nie chciało ruszyć bo jakoś coś przy krzyżu miałam ułożone i on musiał naprostowaC dlatego ból okropny ale poszło (nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło bo byłam już nieprzytomna przez te skurcze porodowe miesięczne)

Kasiekz lekarz tez był zdziwiony długością bo generalnie to tak do 5cm kobitki mają a u mnie 6...

Alecta ja prawie jestem pewna że będzie jak z Olą choć teraz wcześniej się zaczęło wiec może na czas się wyrobie :p

Yggam super ze wszystko ok :) dobre wieści zawsze dobre :)

reklama
Do góry