• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
sylwii nie;) Astygmatyzm można mieć przy bardzo maluśkiej wadzie wzroku. Ja mam dużą;) Cc będę mieć bo miałam dystocję szyjkową przy pierwszym cc, które było 2,5roku temu.

doggi mam więcej niż ty, bo -1,5 miałam dawno dawno temu i wsio pięknie widziałam:D

Ostatnia edycja:
Kasiekz naprawdę prxy 1,5 ładnie widziałaś? Mi jak przeszło z 0,25 na 1 to masacra, bez okularów nie. Chodzę bo wszystko zamazane strasznie i aż głowa mnie boli od tego. Ale czuje ze znów poleciały mi oczywiście bo nawet w okularach mniejsze napisy znów zamazane jak np w dekoderze kanały mi się wyświetlają :/ ale nie idę narazie na badanie bo do stycznia może jeszcze mi polecieć i jak będzie SN to tym bardziej (choć przy oli wzrok nienaruszony, tak prxy Stachu ślepa kura się robię)

doggi mi strasznie w tej ciąży poleciał. Przy -1,5 moja droga chodziłam i pracowałam bez okularów. Oczy nie wiedziały co to szkła, więc trenowały, wysilały się i było OK. Dowiedziałam się o wadzie jak poszłam do okulisty po okulary do prowadzenia auta, bo w nocy nic nie wiedziałam. I wiem, że było -1,5, bo M wówczas miał tak samo. Teraz nawet nie pytałam. Babka tylko pokiwała głową, że strasznie poleciało plus astygmatyzm i w połowie grudnia pójdę po receptę na mocniejsze szkła:/

Ostatnia edycja:
No mi też właśnie astygmatyzm doszedł :/ ale ja w tej chwili bez okularów mię chodzę bo tak jak pisałam głowa aż boli tak niewyraźnie mi :/ nie no ja jeszcze z badaniem przeboleje ale po porodzie napewno pójdę bo boje się żeby to za daleko nie poszło. A swoją drogą okulista powiedxial mi ze przy waddzie -1 to trzeba chodzić w okularach żeby nie obciążać wzroku jeszcze bardziej bo przez nienoszenie okularów wzrok się szybciej posuwa :/

Doggi jak juz dowiedzialam sie ze mam -1,5 to dostalam okulary. Ale zle sie czulam i zamienilam na szkla. Potem w szklach zaczelam slabo widziec (nosilam okazyjnie niestety nie jestem sumienna) i teraz mam mocniejsze okulary. Nawet nie wiem jakie. Ale i tak znowu zrobily sie slabe. Wiec niech mi babeczka zbada co i jak. Cc bede miec bo minąl krotki okres od poprzedniej a oxy juz raczej nie podają po cc zeby macica nie pekla no i ze wzgledu na tą moją szyjke. Co gin to opinia. A wzrok przy okazji:)

kasiek, gratuluję :)

femme, super, że wszystko dobrze :-). Szkoda tylko, że twój lekarz okazał się tak niekompetentny. Nie rozumiem jak tak można stresować kobietę w ciąży nie mając pewności.

reklama
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Tylko tak dalej...

Femme dobrze, że wszystko ok z wymiarami. Nerwów pewnie miałaś trochę.

Bada ja zapomniałam dodać, że następna wizyta 9.12. Powiedz, konsultowałaś swoje nadciśnienie?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry