reklama

Wniki badań 2-5 dc

Kociara10996

Zaciekawiona BB
czy mogę prosić o ocenę wynikow wykonane w 2dc :

Fsh 2,89 mIU/ml przy zakresie w tej fazie 3,03-8,08
LH 12,68 mIU/ml zakres 1,80-11,78
Prolaktyna 16,00 ng/ml zakres 5,18 – 26,53
Estradiol 113,00 pg/ml zakres 21 - 251 pg/ml
Testosteron 53,94 ng/dl zakres 7,21 – 79,31

Wizytę mam dopiero 2 grudnia a staramy się o dziecko

reklama
Stosunek LH:FSH przemawia właśnie za PCOS. Więc skoro i na USG był obraz, więc wyniki z krwi, to tylko potwierdzają. Stosunek tych hormonów powinien wynosić ok 1. Od 1,5 wzwyż można już podejrzewać PCOS.
U Ciebie ten stosunek to ok 4.

Stosunek LH:FSH przemawia właśnie za PCOS. Więc skoro i na USG był obraz, więc wyniki z krwi, to tylko potwierdzają. Stosunek tych hormonów powinien wynosić ok 1. Od 1,5 wzwyż można już podejrzewać PCOS.
U Ciebie ten stosunek to ok 4.

To teraz pytanie jak wyglądają starania przy PCOS w dwie poprzednie ciążę zaszłam bez problemowo a teraz takie rzeczy wyszły

Generalnie nie długo bo 5 miesiąc leci i przy wielu z was to nic. Mam 28 lat

Pytam, bo jakby też mam ten problem - ale jeszcze na 100% nie do końca zdiagnozowany.
W każdym razie urodziłam dwójkę dzieci jako 21 i 25 latka i w te ciąże zaszłam bez problemu.
Z kolejną, jako 31 latka miałam już powiedzmy problem, po drodze ciąża pozamaciczna, ostatecznie na dziecko czekałam prawie 1.5 roku więc nooo sporo dłużej niż w pierwszym cyklu, ale też nie było to niemożliwe. Ostatecznie był to cykl w którym, nie świrowałam - tzn. starałam się, myślałam, chciałam tej ciąży ale np. nie stymulowałam cykli, nie brałam jakiś specjalnych leków mających poprawić te owulki

Nie mówię, żebyś odpuściła bo to bzdura, ale 5 miesięcy jeszcze nic nie znaczy, regularny seks, sprawdzenie czy owulacja jest (najlepiej przy pcos monitoring) i ze spokojem

reklama
Generalnie nie długo bo 5 miesiąc leci i przy wielu z was to nic. Mam 28 lat

Oczywiście możesz się wspomóc suplementami, dla osób mających ten problem ale dawno tego nie śledzę wiec nie wiem co jest teraz dobre ja brałam to:

Zrzut ekranu 2024-11-22 115352.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry