Co do mikado ox-ford fajne wózki, tylko, że dość często słyszę o złamanej ramie, przeważnie ci co pakują wózek do bagażnika samochodu
jeśli chodzi o x-landery to ja posiadam 3kołowy. a moje dwie koleżanki posiadają czterokołowe (te z obrotowymi przednimi kołami)
zalety:
- dobrze się prowadzi po każdym terenie
- łatwo się manewruje
wady:
- ciężkie, w całości jak i w częściach. Ciężka gondola.
- jak na mój gust mała gondola (ponoś standardowa, ale zimowe dziecko tak około 2miesięczne w śpiworku czy kombinezonie trzeba upchnąć) z kolei jak na lat to gondolka strasznie grzeje
- ubogie wyposażenie, a rzeczy typu parasola czy torba do wózka (x-lansera oczywiście) okropnie drogie
- w trójkołowym mały kosz
- cena wózka
Na początku byłam zachwycona tym wózkiem (mój synek mieścił się długo w gondoli, ale jest wcześniakiem i jest drobniejszy niż inne dzieci).
Ale jeśli teraz bym miała wybierać, to raczej nie zdecydowałabym się drugi raz na ten wózek.
Teraz zaczęłam używać wózka polskiej firmy Corrado Karina. Taka polska podróbka peg-pegero;-). Ale jak na razie jest w porządku.
Można go przystosować do przewożenia niemowlaczka. Łatwo się manewruje. Rączki mają regulowaną długość. Szybko składa. I po złożeniu zajmuje mało miejsca.
Fakt ma małe piankowe kółka i na nierównościach trzęsie. Kupiłam ten wózek do łażenia po mieście i jak na razie się sprawdza.