Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witam wszystkie przyszłe mamy! :-)
Kochane mam do Was takie małe zapytanie. Powiedzcie mi czy badałyście szyjkę macicy przed zrobieniem testu z wynikiem pozytywnym? Chodzi mi o to czy zauważyłyście zmianę w jej "wyglądzie"? I jak to było? Ja właśnie czekam na wizytę u gina (środa),a szyjka od kilku dni jakby większa. Nie umiem tego opisać.@ powinna być ze 2-3 dni temu (mam bardzo nieregularne miesiączki więc ciężko mi dokładnie stwierdzić kiedy ona przyjdzie). Nie wiem co myśleć i dlatego zwracam się z tymi pytaniami do Was, już zaciążonych. Przepraszam,że Wam truję! ;-)
Buziaki kochane i szczęśliwych 9 miesięcy!![]()

Wiesz ja mialam w pierszej ciazy toksoplazmoze ,to bylo pradwopodobnie przyczyna utraty ciazy , ale ja nigdy nie mialam kota ani stycznosci z nim .Zarazic sie mozna najprawdopodobniej tylko od zjedzenia zarazonego czegos u mnie to byly kotlety wieprzowe niedopieczone z grilla. Od kota masz male prawdopodobienstwo zarazenia sie musialabys grzebac w jego odchodach.witam kobietki mam takie pytanko czy któraś wie coś o toksoplazmozie?
jak powiedziałam mojej gince ze posiadam kota to zaproponowała mi zrobienie badań IGG i IGM.dodam tylko ze kotek zaszczepiony na wszystkie choroby:-)
Co do kwasu mlekowego to ja zawsze sobie z PL przywożę kilka butelek płynu do higieny intymnej właśnie z kwasem mlekowym. Od baaaardzo dawna nie zdażyło mi się "swędzenie".
U mnie tez straszne upławy, czasami to mam tak mokro, że lecę sprawdzac, czy okresu nie dostałam... :-/Witam nowe mamuśki!!!
Jezu ale się fatalnie czuję, przeziębiłam się więc kicham i smaram na okrągło
Ja też dzięki mierzeniu temp. czułam że się udało, bałam się jednak że lada moment temp. spadnie i znów będę musiała czekać... wiecie jak to jest jak bardzo się pragnie dziecka, dużo rzeczy można sobie też wmówić.
Powiedzcie mi czy wy też macie upławy?? Mnie jak zwykle dopadło jakieś zapalenie, piecze mnie jak cholera, pamiętam że w pierwszej ciąży miałam tak non stop, w drugiej też i najgrosze jest to że nie można nic za bardzo z tym zrobić bo wszelkie kremy itd są zabronione w 1 trymestrze. Lekarz powiedział że to często się zdarza u ciężarnych :-(
Idę pozmywać bo zasypało mnie w kuchni, wczoraj miałam mega lenia - dzisiaj musze nadrobić zaległości !!
Miłego dnia kobitki!!!!