reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

[FONT=&quot]sawi – no to trzymamy kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło z tym cukrem…[/FONT]
[FONT=&quot]Tofilesia – no właśnie te kilogramy, ja też mam glukozę w normie ale przytyłam już 8kg, normalnie się przeraziłam jak to zobaczyłam… mój K mi obiecuje, że po ciąży razem weźmiemy się za siebie, a na razie mam się nie przejmować, ale to nie takie proste hehe, no i też już mam ponad osiem dyszek – straszne![/FONT]
[FONT=&quot]martela[/FONT] – normalnie jak piszesz, ze planujesz 90 z hakiem to lejesz miód na moje serce, bo ja jak spojrzałam na wagę to się podłamałam, a teraz po postach widzę, że sporo jest nas takich w większych rozmiarach niż S i M… J super
[FONT=&quot]agusia_x[/FONT] – ta na pewno sporo z nas weźmie się ostro za siebie, przynajmniej będziemy walczyć J, poza tym karmienie podobno też dużo wyciąga… oby
[FONT=&quot]sińka[/FONT] – mi lekarz od początku ciąży radził popijać kefirki naturalne, bo w naturalny sposób regulują pracę jelit no i na mnie działa póki co, ale jak już są problemy, to nie wiem co polecić
[FONT=&quot]ewelinak1 – ja też tak mam i ten mój maluszek zamiast kopać w brzuch, żeby mężuś mógł poczuć, to wali po pęcherzu normalnie i też biegam non stop do w-c, a w nocy wstaję przynajmniej 2 razy, ale średnio koło 4-6 razy.[/FONT]
[FONT=&quot]aniawos[/FONT] – no dobrze, że go złapali, to jakiś skończony bezmózg musi być, żeby takie brednie mówić…
[FONT=&quot]dziuba127[/FONT] – mi osobiście nie odpowiadają, mój K ma Nokię dotykową i dla mnie to jest tragedia, więc jak wybierałam telefon to wiedziałam, że taki bajer nie jest dla mnie, ale on nie narzeka. Myślę, że w salonie zawsze możesz pobawić się trochę telefonem zanim się zdecydujesz i przekonasz co dla Ciebie jest lepsze.

A u mnie mam nadzieję, że wszystkie katastrofy się skończyły. Babcia w poniedziałek wychodzi ze szpitala – byłam u niej wczoraj, udało nam się pomalować 1 pokój – a to już sukces, no i jakoś udało mi się pozbierać w kupkę, K właśnie jest na rybkach, ja też się obijam, ale weekend był pracowity, tylko nie zdążyliśmy zrobić nic w ogródku. A jutro robię tartę z rabarbarem, na dobry początek nowego tygodnia i umawiam nas na 4D – ciekawe ile to kosztuje? [FONT=&quot][/FONT]

reklama
:) czytam sobie wasze watki i chcialam tylko powiedziec ze fajnie tu u was :)
Pozdrowionka dla wszystkich wrzesniowych mam i szczegolne dzieki za watek o wyprawce - naprawde przydatny!

witajcie p kilku dniach:)
po czwartkowym USG nadal nie wiemy, co tam w brzuszku siedzi... Pan doktor powiedział, że nie powie nic na 100%. Ale przynajmniej pooglądalismy maluszka:)

A wczoraj nasz mały szkrab miał muzyzną edukację... hehe bylismy na koncercie Comy... fajnie było:)

CZeść
dziuba do mnie dotykowe nie przemawiają..ja starej daty;-) mam normalny z klawiszkami..miałam dotykowy jeden dzień na wypróbowanie..oddawałam go po 2h..

Zaspałam dzisiaj do pracy..rano jak wstałam to tak ciągnął brzuch na dole, ze ledwo chodziłam. Chyba już się robie słoniem i za duże obciążenie dla moich nóg:eek: a tu jeszcze trochę czasu zostało..wczoraj musiałam kupic kolejny stanik, bo w starym prawie obtarłam sobie cycki i pod..masakra. Ale udało się w atlanticu za 19,90 zł ich sztandarowy model z reklamy, bo akurat wisiał sobie ostatni rozmiar..i akurat mój..także za grosze mam fajny stanik.
Dzisiaj w nocy sniło mi się, ze byłam u mojego ginka na wizycie..cały czas mi siedzi w głowie, ciągle o nim myślę..ale muszę wybrac szybko kogoś innego. Dzisiaj gdzieś będę dzwonić i się umawiać. Usg zrobi mi przecież każdy..a do porodu jeszcze trochę czasu, takze będę się zastanawiac gdzie rodzić..dziewczyny z Gdańska macie jakieś opinie o Swissmedzie?? Bo już tez o tym myslimy, słyszałam że tam ceby zaporowe, ale cóż jak nie będzie wyjścia, to nie bedzie.. W Słupsku nie ma dobrego lekarza, który pracuje w szpitalu, a nie dam się kroic niewiadomo komu, cesarka to jednak operacja i musi ją wykonac ktoś dobry.

Ja mysle ze dopoki bedziecie karmic piersia to nie powinnyscie stosowac diety Dukana. Bardzo obciaza nerki i do tego za duzo bialka wcale nie jest wtedy wskazane.
...

ja czytałam że karmiąc piersią można ją stosować tylko produkty beztłuszczowe zastępować półtłustymi ale ja nikogo nie namawiam bo każdy organizm jest inny na mnie ta dieta działała super i dlatego do niej wróce ale wszystko ze zdrowym rozsądkiem

Ja uważam, że żadnej diety nie powinno się stosować w trakcie karmienia piersią. Tym bardziej diety Dukana. Przecież maluszek z naszego pokarmu czerpie wszystkie niezbędne do rozwoju elementy, a stosując dietę białkową nasz pokarm jest bardzo ubogi. Uważam, że na odchudzanie przyjdzie czas kiedy przestaniemy karmić. Dla mnie zdrowie dziecka ważniejsze niż wygląd.

a ja mam do was pyt jak z waszym ciśnieniem?? ja wczoraj miałam 90/50. wydaje mi się ze to niskie i zastanawiam sie czy może takie być... dodam że nie lubie kawy więc nią się nie poratuje

Ja od początku ciąży mam ciśnienie w okolicach 140/80. Lekarz twierdzi, że ok.

dziewczyny mam pytanie nie zwiazane z naszym ciążowym tematem... stoję przed wyborem kupna telefonu, mój się z dnia na dzień sypnął i muszę kupić sam aparat... zawsze miałam standardowy Samsung, teraz se upatrzyłam Nokie, dwa modele, jeden standardowy drugi dotykowy; i kurcze obawiam się tych dotykowych, jakoś to do mnie nie przemawia, bo dużo smsów piszę... wiem też że Samsungi bardziej czytelne są, ale akurat te modele Nokii mają lepsze parametry. No i co tu zrobić? jakie macie odczucia z własnych dośw.??

Ja od roku mam Nokię 5230 z dotykowym ekranem. Jestem bardzo zadowolona. Ekran nie jest za czuły, więc nie włączam przypadkowo żadnych aplikacji. Super reaguje i na dotyk i na rysik. Narazie żadnych obiekcji nie mam. Przy wyborze musisz zwrócić uwagę właśnie na czułość ekranu, bo np. mój brat ma jakiegoś Samsunga dotykowego i ten jest strasznie delikatny. Reaguje na każde muśnięcie palcem.
No i najważniejsze jak dla mnie, to długość Twoich paznokci. Nie wyobrażam sobie korzystania z tego telefony np. w tipsach. Dla mnie jest to nie do przejścia.

Bry dziewczyny!
Ja na szczescie kolejny tydzien spie jak zabita. Nie biegam ani na sikanie w nocy ani nie budzi mnie niunka. Albo tak grzecznie sie zachowuje albo po prostu sobie spi z rodzicami :-) Dopiero tak ok. 7ej rano zaczyna sie pukanie i fikolki ale to tez nie czesto.
Cisnienie tez mam ksiazkowe 120/70. W ogole w zeszly wtorek, jak poszlam do mojej ginki poraz kolejny z dluga lista roznych pytan i dolegliwosci to sie tylko smiala ze jestem takim ksiazkowo . normalnym przypadkiem ciazy ze nie jedna kobieta moglaby mi pozazdroscic. Twierdzi tez ze jak na razie wagowo jestem w norme :szok: chociaz ja tam dziekuje za taka norme (8 kilo na plusie i az boje sie w tym tygodniu stanac na wage)
aniawos czytalam o tym, ze zlapali tego wariata, bo inaczej sie nie da okreslic czlowieka ktory zrobil cos takiego. Niestety obawiam sie ze za duzo nie dostanie za to co zrobil, bo w Polsce cale sadownictwo na glowie stoi.
dziuba Twoja corka klawisz w telefonie wygryzla :szok: wow, niezla jest. Musi Ci tam niezle dawac czadu :-D
Dziewczyny, nie dolujcie sie i uwierzcie ze to przejdzie. Wspolczuje ze dopada Was taka deprecha i ze nie ma czesto sie komu wyzalic ale wlasnie po to nas macie, jak napisala ewelinak, wiec zalcie sie dowoli tutaj :-D
U mnie weekend totalnie leniuchowo. Az moj M wczoraj stwierdzil ze to juz ostatnie chwile takiego leniuchowania wiec trzeba korzystac :-D
My z niunka zafundowalismy dzisiaj mojemu M swietna pobudke. Jeszcze przed wstaniem z lozka napilam sie szklanki spritea i powiedzialam mojemu M zeby reke polozy, tam gdzie niunka najczesciej kopie, bo na pewno sie zaraz odezwie. I doslownie chyba po 2-3 minutach 3 razy kopnela go w reke tak ze az reka skakala :-D Ale sie cieszyl, jak dziecko :-) Usmialismy sie po pachy a on mial przynajmniej od rana super humor :-)
Pogoda u nas tragiczna. W sobote jeszcze jak cie moge ale wczoraj to normalnie sztormowa pogoda ze straszna burza pod wieczor i dzisiaj od rana tez nie lepiej :-( a powietrze takie lodowate, ze ledwo pranie przed chwila wieszalam.
U mnie dzisiaj po poludniu wizyta u okulisty - ciekawe co powie no i jutro tez po poludniu polowkowe wiec obgryzam paznokcie i odliczam godziny :-)
Udanego dnia i slonecznej pogody zycze i zabieram sie do roboty bo do 11tej musze kilka rzeczy szefowi wyslac.

Ostatnia edycja:
Właśnie minęło 5 miesięcy. Od jutra rozpocznie się 6 miesiąc. Chociaż wg usg to niby wyliczone jest wszystko na 10 dni później z czym się nie zgadzam :-D Okres miałam regularnie i wiem kiedy figlowaliśmy. Według moich obliczeń to idealnie pasuje. Kurcze nie mogę ciągle uwierzyć jak ten czas leci. Jeśli chodzi o ruchy to tak średniawo. Może wyraźnie poczułam z 5 razy, a tak to wydaje mi się że mam urojenia. Teraz szykuję się do pracy (jak na razie tylko mentalnie - fizyczne to może za 2 godziny).

dziuba ja mam nokię C3-01 taką pół dotykową i jak na razie jestem zadowolona. Mi to wystarczy gdyż tylko dzwonię i wysyłam sms-y, zależało mi też na podręcznym aparacie (5mpix).

Wczoraj to zrobiłam sobie wyżerkę. Mój brat kupił gofrownicę gdyż przypomniał sobie że kiedyś miałam ochotę na gofry. To oczywiście zrobiłam nam stertę gofrów i nawet ostatniego zjadłam na śniadanie. Z dżemem, bitą śmietaną - mniam mniam :-D Stwierdzam że ochota na lody zmalała. Teraz to tak średnio jem jednego na 3 dni :szok: a tak to jadłam z 2 dziennie. Waga ciągle rośnie żółwim tempem. Aktualnie jestem na plusie 1,7kg :confused2: Ale już niedaleko do 70kg :zawstydzona/y: Może po ciąży wezmę się za siebie. Cóż moje plany co do wiosennych porządków w wadze legły w gruzach więc nastąpiło odroczenie na jesień i zimę.

Chyba jeszcze się zdrzemnę :sorry:

Jejku a ja ciągle mówiłam, że to 5 miesiac..teraz dopiero poczytałam, ze to faktycznie 6-ty:-) leci ten czas...

bluetooth no złapali psychola..ale tak jak piszesz sądy u nas pracują jak pracują. Mam nadzieję jednak, ze w tym wypadku się spiszą..co i tak nie zmienia faktu, że dr Rafał dalej w stanie krytycznym, nie ma poprawy, znowu zaczęły się robić obrzęki mózgu..ech...ale jest młody, silny i wierzę że da radę. U nas nawet w Kościołach babki dają na msze za niego..o powrót do zdrowia, ja sama wczoraj byłam i się za niego modliłam..

reklama
Witam Dziewczyny! Ja mam dzisiaj wizytę po południu - jedziemy z mężem na połówkowe i już mam stres bo od ostatniej wizyty minął miesiąc, a Dzidziolka widziałam ostatni raz w 12 tygodniu, bo ostatnio pani doktor powiedziała, że nie ma potrzeby robienia usg bo Małe rośnie - pomacała i usg odroczyła...Jakoś dam radę, najgorzej już będzie siedzieć pod gabinetem w kolejce, bo będę się niecierpliwiła a tu czekanie i czekanie...
Wczoraj byłam w Koszalinie na zakupach w C.H. Forum i w C&A nie mogłam czegoś nie kupić!!!:) Mimo, że nie wiem co tam siedzi w brzuchu to kupiłam jedno body i trzy śpioszki i skarpetuśki takie słodkie malunie - skromnie na początek, ale jak dzisiaj lekarka określi płeć to ruszam na większe zakupy!
No i potem byłam w Mielnie nad morzem bo najbliżej od Koszalina i pogoda była super - nad samym morzem trochę powiewało, ale słoneczko świeciło i przygrzewało, nie padało, pochodziłam, powdychałam jodu i zmęczona przyjechałam do domu na wieczór..
Proszę o kciuki na po południe bo ja zaraz z tych nerwów chyba padnę!:-)
Aaaa i Dziuba ja mam dotykowego Samsunga Avila czy cuś takiego - bo u mnie tel tylko do pisania i dzwonienia służy i nie mam potrzeby mieć wypasionego aparatu tel, ale jestem zadowolona, a uwierz, że naprawdę duuuuuużo sms dziennie piszę zwłaszcza do męża który na co dzień w Holandii i się sprawdza...
Miłego dnia

Do góry