Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź:-) . jutro spróbuje coś zalatwić w tej sprawie bo nie mam pomysłu na inną chrzestną, a nie będe brała nikogo na siłę bo bezsens. Mój mąż ma chrzestną koleżankę jego mamy i ją raz na oczy widział przypadkiem. same schody normalnie!!Kasiu to ja miałam świadka.Nie wiem jak to jest dokładnie,każdy ksiądz pewnie trochę inaczej.Marcelka chrzestny jest z tej samej parafii co my więc musiał się ksiądz zgodzic.Najpierw kazał znaleźc innego chrzestnego,a jak chcieliśmy zaświadczenia by nam wydał bo pójdziemy do innego kościoła chrzcic to dopiero nam powiedział że już może byc ten nasz kandydat tylko właśnie jako świadek chrztu.U nas ta sama przyczyna jest po cywilniaku tylko.A polega to na tym że jest wpisany w papiery ale nie przystępuje do sakramentów.Czyli do komunii podeszliśmy we trójkę i świecę trzymała chrzestna.Mógł świecę trzymac ewentualnie mój mąż.Jak był moment chrztu to normalnie podchodził chrzestny razem z nami pod ołtarz,znak krzyża na główce też chyba robił małemu,juz nie pamiętam ale raczej tak.W twoim przypadku to chrzestna czyli daje białą szatkę,wiec to by trzeba się księdza zapytac czy może ona ją dac czy ma dac chrzestny.
Jak ksiądz będzie kręcił nosem to walcz że przecież jest taka możliwosc i że nie masz kogo wziąśc bo nikt z dalszej rodziny nie jest z Wami tak mocno związany,i blablabla,no jakoś go przegadasz.My mieliśmy przeboje troche ale jakoś ochrzciliśmy te nasze dziecko;-)
my mamy tylko cywilny, wiec u ksiedza i tak "sie nie liczy". do spowiedzi nie bylismy, komunie tylko rodzice chrzestni przyjmowali :-)Przy okazji chrztu: chrzcimy Adiego 10 marca. czy jesli ja i D. Nie mamy jeszcze slubu to czy mimo to musimy przed chrztem isc do spowiedzi? Przeciez i tak nie dostaniemy rozgrzeszenia.
hahaha ogarniam cyce .... dobreWitam wieczornie z laktatorem w dłoni
Mały zasnął wyjątkowo bez krzyku- był padnięty.
Ja ogarniam cyce, kąpiel i spać. Spokojnej nocy wrześniówki.

panna sie przestawiła i wstaje od 3 dni o 5 rano i ...... chce by ją noszono i się bawiono
powiem wam szczerze, ze padam na pyszczek

marudzenie od rana do wieczora .... 
;-) znajomi przyjechali z holandi no i posiadowa była u nas
wiec niewyspana na maxsa jestem
bo ledwo poszli o 24h to o 1h młoda na mleczko sie obudziła a mama z tatusiem ledwo oczka zdazyli zamknac
ale fajnie było odstresowałam sie ;-)
teraz kawa ogarniamy sie i wypad na zakupy
ale długo juz tak nie pociągnę...
No nic dobrze wiedzieć, że przynajmniej Ty mnie rozumiesz...