Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Poczytałam trochę i piszą, że przy przechodzeniu cyto p raz pierwszy w pierwszym trymestrze jest 10% ryzyka poronienia albo ciężkich wad płodu, a przy kolejnym 1%
10% a pozniej 1% to chyba nie jest zle. To znaczy wiem ze to tez jest szansa no ale chyba nie mozemy panikowac prawda? Inaczej nikt by w ciaze nie zachodzil bo wszystko niesie jakies ryzyko...
Babki, nie panikujcie, tylko róbcie badania. Nie zadręczajcie sie za wczasu. Nerwy to chyba jeden z najgorszych wrogów ciąży. Mój gin zabronił mi wchodzenia na forum, bo jak to ujął można się niezdrowo nakręcić. :-) Dobrych snów i mam nadzieję, że dzisiaj sobie pośpię, bo ostatnio mam z tym kłopoty.
No tak Wy mozecie ja nie mam tych badan, prywatnych nawet nie wiem gdzie sie tu robi a pewnie jakbym cos znalazla to zaplacilabym fortune :/ no ale nie panikuje przeszlam dwie ciaze i nic sie nie stalo i wierze ze teraz tez nic sie nie stanie. I tak wlasnie chce wierzyc i myslec pozytywnie!!!
Ja ledwo żyję, nie spałam od 4, jak Mężuś wrócił z nocki to mi się ok. 7 udało na godzinkę zasnąć, ale mój się tak wywalił na łóżku, że nie mogłam sobie znaleźć miejsca, po parominutowej batalii w poszukiwaniu wygodnej pozycji skapitulowałam i wstałam, ale zasypiam na siedząco
Nie wiem jak ja będę dzisiaj funkcjonować, ale jakoś trzeba dać radę Trzeba ogarnąć mieszkanie, bo w tygodniu się trochę obijałam
co do przeciwciał to sie na tym nie znam,ale lekarz zawsze zleca i mówi ze wyniki są dobre,jak mojej mamie mówie jakie badania i wyniki to też potwierdza że wporządku (a mama służba zdrowia)
ja wogóle sie na takich badaniach nei znam
jedynie jak są normy od -do to umiem odczytać czy sie mieszcze w normie....
a tak to pozostawiam lekarzowi