Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Jesteś cudownaHappyBabyMama, z kosmetykami po pierwsze minimum
1. Coś łagodnego do mycia (np mydełko Aleppo lub płyn Babydream, Hipp, Dada)
2. Krem nawilżający pod pieluszkę (Linomag, Babydream)
3. Tłusty krem na buźkę, bo to zima (u nas też był Babydream, choć Sroka twierdzi, że trochę za dużo w nim wody).
4. Ewentualnie oliwka/olej kokosowy/migdałowy do masażu lub na ciemieniuchę.
5. Mąka ziemniaczana jeśli zdarzy się odparzenie.
6. Mokre chusteczki - na pewno się przydadzą, nawet jeśli będziesz myć pupkę wodą. Najlepiej wypadają Babydream (te różowe), Dada Cotton, Dada Newborn, Tami
Z popularnych firm w ciemno można uderzać w Hipp i Babydream (ciut tańszy). Oilatum jest przeznaczony do skóry z problemami (AZS), więc nie widze potrzeby używania go profilaktycznie, gdy skóra tego nie wymaga. Jest ciężki, ma parafinę i oleje mineralne. I jest drogi.
Co do pieluch to w zasadzie nie ma różnicy na początku, bo dziecko non stop wali kupkę i non stop trzeba je zmieniać, więc chłonność ma mniejsze znaczenie. Niektórzy stawiają na Pampery, inni na Babydreamy jeszcze inni na Dady. Najlepiej kupić po jednej paczce z każdych i przetestowaću nas były na zmianę Pampersy, Dady i Toujours (Lidl). Na początku można się też pokusić o jakieś eko - biodegradowalne, które mają mniej toksyn. Są drogie, ale myśle żeby kupić jedną paczkę na start.
Tutaj o pielęgnacji noworodka, czyli co tak naprawdę potrzebujemy, a co jest przesadą: Link do: Sroka o....: Pielęgnacja niemowlęcia
Tutaj podstawowa wyprawka kosmetyczna (choć ja kremu z cynkiem nie kupuję, bo nigdy nie potrzebowałam przy Adasiu, a gdybym nagle potrzebowała przy Janku, to skoczę do apteki) Link do: Sroka o....: Kosmetyczna wyprawka
Tutaj wyprawka kosmetyczna PRO, czyli większość rzeczy albo robionych albo kombinowanych i ja pewnie postąpie podobnieLink do: Sroka o....: Wyprawka kosmetyczna
to było 10 lat temuAniay, Huggies zmienił skład diametralnie - kiedyś był fajny teraz jest zakonserwowaną wodą.