reklama
paola121214
Fanka BB :)
A skąd wiesz ,że się nie nadaje?
Proces adopcyjne jest długi
Taka opinia może zaszkodzić bardzo jak to tylko domysły...
Madzia86G
Wywiad środowiskowy i tak się odbywa .
To nie domysl bo osobnik mnie kiedyś zatakował fizycznie. Nie zgłosiłem napasci na policji miałem swoje powody ale teraz to jak sobie pomyślę że kiedyś może bić dzieci to żałuję że tego nie zrobiłem. Oni już biorą dzieci na weekendyA skąd wiesz ,że się nie nadaje?
Lady Loka
Ty ale wiesz, że ludzie się zmieniają?To nie domysl bo osobnik mnie kiedyś zatakował fizycznie. Nie zgłosiłem napasci na policji miałem swoje powody ale teraz to jak sobie pomyślę że kiedyś może bić dzieci to żałuję że tego nie zrobiłem. Oni już biorą dzieci na weekendy
blanny
Że zaatakował kogoś dorosłego, nie oznacza, że zaatakuje dziecko. Znam mężczyzn, którzy się co weekend lali na imprezach, a jak kobieta stanęła między nimi, to nawet pijani, w amoku, od razu się cofali i mówili, żeby sie odsunęła, bo kobiet nie biją, a nawet jak się nie wycofywała i zaczynala ich odpychać, to po prostu sie cofali i rozchodzili.To nie domysl bo osobnik mnie kiedyś zatakował fizycznie. Nie zgłosiłem napasci na policji miałem swoje powody ale teraz to jak sobie pomyślę że kiedyś może bić dzieci to żałuję że tego nie zrobiłem. Oni już biorą dzieci na weekendy
Tak samo znam mężczyzn, co nie raz się poleją w słusznej sprawie czy na imprezie, a w życiu na własne ani żadne inne dziecko ręki nie podnieśli.
Owszem, to wszystko to nie są dobre zachowania, ale nie oznaczają od razu, że facet będzie dzieci bił. Owszem, może, bo są i mężczyźni, którzy leją kogo popadnie, dzieci też, ale są tacy, co innemu facetowi przywalą bez zawahania, a na dziecko nigdy ręki nie podniosą.
Przy adopcji są też testy, psycholog, badania psychologiczne... Podejrzewam, że pan je przeszedł, skoro mogą dzieci na weekend zabierać.
Owszem, nie powinno się oczu przymykać i czekać na tragedię... Ale co oznacza, że kiedyś Cię zaatakował? Miesiąc temu czy 10 lat temu? Bo może "był młody i głupi", dorósł, zmienił się. Mówisz o jakiejś jednorazowej sytuacji z tego, co rozumiem.
paola121214
To że ciebie zatakował to nic nie znaczy szczerze,To nie domysl bo osobnik mnie kiedyś zatakował fizycznie. Nie zgłosiłem napasci na policji miałem swoje powody ale teraz to jak sobie pomyślę że kiedyś może bić dzieci to żałuję że tego nie zrobiłem. Oni już biorą dzieci na weekendy
Pojde dziś do mops i powiem koleżanką mnie zarakowala,zabierzcie jej dzieci
Bo jak atakuje dorosłego To i dzieci .
To nie przejdzie.
Jakbyś założył mu sprawę i wygrał To tak ajak nie masz tego .
To nic nie zrobią
Madzia86G
Gdybyś go tam te kiedyś zgłosił i byłaby rozprawa to od razu mieliby mocno pod górkę, bo sprawdzana jest niekaralność. A tak to obecnie są to tylko twoje "słowa" że kiedyś się coś tam zdarzyło .To nie domysl bo osobnik mnie kiedyś zatakował fizycznie. Nie zgłosiłem napasci na policji miałem swoje powody ale teraz to jak sobie pomyślę że kiedyś może bić dzieci to żałuję że tego nie zrobiłem. Oni już biorą dzieci na weekendy
Podczas procesu adopcyjnego dochodzi do wywiadu środowiskowego, muszą być zaświadczenia z pracy o braku przeciwskazań, muszą być akta o niekaralności, jest wywiad z psychologiem . To nie jest jedno 5minutowe spotkanie.
Moi znajomi niedawno przechodzili całą tą drogę i to nie jest tak hop-siup i od razu decyzja.
Nawet obecnie mając dziecko w domu mają jeszcze wizyty i spotkania, a proces adopcyjny jeszcze się nie zakończył, mimo że dziecko jest z nimi ... no prawie już rok
Natomiast ! Jeśli masz poważne ( poważne!) przesłanki, że facet czasami ma agresywne zachowania to przedr wszystkim = musisz mieć dowód na to, świadków bądź nagranie, że np szybko wpada w złość, że jest agresywny, impulsywny, że łatwo i szybko można go sprowokować i reaguje właśnie agresywnie- takie rzeczy.
Samo stwierdzenie, że się nie nadaje bo kiedyś ciebie zaatakował jest ... słabe, bo np nie znamy sytuacji w jakiej się to wydażyło, czy nie sprowokowałeś go, czy nie miało to miejsca np ... Jezu, nie wiem 10lat temu w knajpie podczas meczu piłki nożnej gdzie każdy był minimum po 3 piwach.
Poza tym padły tu słowa : ludzie się zmieniają.
I sama znam jednego gościa, który szybko wpadał w złość, był mega wybuchowy. A obecnie jest kochającym troskliwym ojcem, a jego charakter zmienił się kolosalnie.
reklama
reklama
Lady Loka
To idź na forum prawneNaprawdę musicie znać szczegóły żeby mi odpowiedzieć gdzie to zgłosić. Jestem sąsiadem i nikt że mną wywiadu nie robił.
Bo póki co to nie masz ani dowodów ani niczego, a chcesz rodzinie spieprzyć życie. Skoro dają im dziecko na weekendy to znaczy, że przeszli odpowiednie testy i badania. Naprawdę, daj żyć.