reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zapalenie ucha u rocznego dziecka

Patka0809

Zaciekawiona BB
Witam, wiem że nie jesteście lekarzami ale może któraś z wam miała podobną sytuacja. Mój maluch (roczniak ) od środy ma ból ucha. Wydzielina z ucha przypominająca woskowinę. Byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu - powiedział że mały ma zapalenie, okej. Dostaliśmy krople do uszu Ciloxan ( niemieckie), kropimy 2x dziennie po 2 kropelki. Niby ból ustał bo już maluszek się za nie nie łapał, temp 38 nadal ( prawdopodobnie też od ząbków ) ale dzisiaj patrzę a tam ropa leci z tego ucha. Jak zwykle dzisiaj niedzielę i trzeba czekać do jutra. Ale pytanie brzmi: Czym może to być spowodowane skoro leczymy już to uszko i wcześniej jej nie było ?

reklama
Witam, wiem że nie jesteście lekarzami ale może któraś z wam miała podobną sytuacja. Mój maluch (roczniak ) od środy ma ból ucha. Wydzielina z ucha przypominająca woskowinę. Byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu - powiedział że mały ma zapalenie, okej. Dostaliśmy krople do uszu Ciloxan ( niemieckie), kropimy 2x dziennie po 2 kropelki. Niby ból ustał bo już maluszek się za nie nie łapał, temp 38 nadal ( prawdopodobnie też od ząbków ) ale dzisiaj patrzę a tam ropa leci z tego ucha. Jak zwykle dzisiaj niedzielę i trzeba czekać do jutra. Ale pytanie brzmi: Czym może to być spowodowane skoro leczymy już to uszko i wcześniej jej nie było ?

Ja bym jechała do lekarza

Też myślę, że jak najszybciej do lekarza. U nas wyciek wydzieliny to była perforacja błony i potrzebny był szybko antybiotyk.

Do góry