reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magda jesli chodzi o godziny przyjęc,to weszliśmy o swojej porze,tak jak miało byc....
Wiesz ja nie chciałąm z nim dyskutowac ,upierać ie przy iui....skoro on ma jakis "plan",uważa,że powinnam odstawić leki,i próbowac naturalnie,to ja problemu nie widzę...a jak po 3 mc.nam sie nie uda to wtedy będe stymulowana i iui.....wiesz,nie wiem czy tak po pierwszej wizycie od razu ci iui zaproponuję??!!On też musi was poznać,jak jest wasz problem,wasze wyniki,żeby mógł wiedzieć coś więcej....

tak tylko wiesz nasza sytuacja jest zupełnie inna my nie bierzemy żadnych leków. nie mamy czego odstawiać i z czego "oczyszczać" organizmu. jestem już o tyle mądrzejsza że wiem czego wymagać i jestem nastawiona tak aby nie dać się zbyć, nie chce tracić kolejnego cyklu.
mam nadzieję, że te 3 mce to jest ten czas i faktycznie uda się wam zajść w ciążę. 3mam kciuki.

reklama
Magda,wcale nie mam wrazenia,że nas zbył..wręcz przeciwnie!!!..ja też mam nadzieje,że sie uda,a jak niestety nie to powiedział nam jasno-stymulacja i iui....więc wiem jaki jest plan "działania";-)

kasica mi nie chodzi, że Was zbył. macie plan działania konkretnie dostosowany do Waszej sytuacji.
mi chodzi bardziej o to , że obawiam się żeby nasza wizyta zakończyła się inaczej niż ta w P-niu u prof J. bo na niej zostaliśmy zbyci i cały cykl straciliśmy.

Magda,włąśnie moze w waszym przypadku inaczej będzie,moze za mc.będziesz miałą iui??kto wie..tego Ci zyczę;-).......my narzeie leki odstawiamy,i czekamy na CUD!!!!może się stanie??!1jak niestety nie,to idziemy planem B.....

Magda,że być może było ich za dużo jednocześnie,a w niektórych przypadkach dupek działa antykoncepcyjnie......i byc może u mnie też tak było,choc pewności na 100 % nie ma,dlatego kazał je odstawić i próbowac starać sie bez leków,żeby zoabczyć,czy faktycznie bez nich uda nam się...no jeśli nie to iui nas czeka,ale też powiedział,że iui nie daje pewności,że od razu się uda za pierwszym razem,że leczenie jest kosztowne itd...po prostu"postawił kawę na ławę",nie owijał w bawełnę,i to mi się podoba,jest konkrteny,w tym co mówi

Ostatnia edycja:
Czołem:)
Piaska w P-niu koszt AMH to 190zł i czas oczekiwania od 10 do 14 dni. Dobrze że mam dziś 5dc to jak wybiorę sie do lekarza, to będe ok 22-23dc, sprawdzi czy wszystko w porządku, czy nie ma jakiś niepekniętych pęcherzyków...choć akurat z tym nigdy nie miałam problemów, i zobaczymy co powie i od kiedy cos zaczniemy działać:)

reklama
Nati drogo u Ciebie AMH, u nas 120 zł. i czas oczekiwania dużo krótszy :-)

A ja znowu się pożalę :-( Wstałam w środku nocy, czyli o 6 ;-) zawiozłam mamę do szpitala a tam mówią, że jej nie przyjmą bo nie ma jej na liście :wściekła/y: Poruszyłam niebo i ziemię bo przecież wczoraj znajomy lekarz załatwił, że ją przyjmą, dał skierowanie z dzisiejszą datą itp. Po 2 godzinach walki w końcu się udało. Miała być na czczo więc była, zabieg zrobili jej dopiero o godz 14 i to ze znieczuleniem miejscowym, anestezjolog powiedziała, że to takie jak do zęba więc po cholerę miała być na czczo? Bolało ją strasznie podczas zabiegu i teraz po też, podali jej coś w kroplówce przeciwbólowe ale nie pomaga. Doktorek powiedział, że kość się już zrastała i dlatego tak bolało i boli :szok: Kupiłam jej lekki gips, w śmiesznym automacie jak do kawy czy batonów (pierwszy raz widziałam takie przeznaczenie automatu) więc chociaż to dobre, że przez kolejne 6 tygodni będzie jej lżej :-) Dwóch młodych doktorków jaja sobie robili a kobieta przestraszona była masakrycznie, pewnie chcieli rozładować napięcie, np. na pytanie - kiedy złamała rękę? ona odpowiedziała, że 31 sierpnia a oni pytają - czy tego roku? Na moje zdziwione "no raczej" odpowiedzieli ze śmiechem - no nie wiem czy raczej, wie pani jakie są do nas kolejki :-D Odwiedziny są od 13 do 18 więc już dzisiaj do niej nie pojadę, wysłałam brata na drugą zmianę ;-) Mam nadzieję, że jutro ją wypuszczą, chociaż anestezjolog mówiła, że po tym znieczuleniu może wyjść nawet dzisiaj ale lepiej niech zostanie, chociaż coś przeciwbólowego jej dadzą.

Do góry