reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny:) cisza tutaj taka ze ohohoho

Enni: trzymam kciuki zeby wszystko było jak należy:)

Witam nowe staraczki:)

A ja odbyłam wizytę u gina w 9 dc miałam pecherzyk o wielkości 9mm, miałam iśc na kontrole ale niestety chora mnie pokonała wiec sobie odpuscilam. Cytologię zrobiłam i wynik jest dobry wiec jestem "zdrowa":) wzięłam tez ksero swoich wizyt i w marcu mina 2 lata wiec bede mogła starać sie tez o refundacje i chyba tak zrobię,a jak sie nie uda to tak czy siak co do in vitro jesteśmy zgodni ze je zrobimy.

Wiecie jaki cyrk jest z ksero IUI które robiłam na NFZ? Musze napisać jakies podanie do sekretariatu czy gdzieś tam, coś tam podpisać, pewnie jeszcze coś zapłacić, czekać na decyzje i odebrać ksera:| chore!

Chciałam sie umówić tez do Invimedu Wrocław do dr. G ale oczywiście nie ma juz miejsc mam dzwonić w połowie msc i wtedy są nowe zapisy:/ a chce skonsultować wyniki z jakimś lekarzem który specjalizuje sie w niepłodności zeby mi powiedział co sadzi. A wiec pytanie do dziewczyn które chodzą do polmedisu we Wrocławiu ile czeka sie na wizytę do dr. P?

reklama
enni super wieści :-D mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli:-)

Dagna91, do dr P. jak się rejestrowałam to był termin na za dwa dni (ja ze względu na cykl wybrała późniejszy termin) i jak siedziałam w poczekalni w oczekiwaniu na wyniki to widziałam, że dziewczyny że tak powiem z dnia na dzień się rejestrowały.

usi@ a jaka kuracja? co jest nie tak?

Merlin86 pewnie, że jest szansa:tak: gdyby nie było to nie robiliby pierwszej:-D nic się nie stresuj. trzymam kciukasy i czekam na wieści:-)

Mój M ma kiepskie wyniki badania nasienia ma słabą morfologie czyli mało plemników prawidłowo zbudowanych. Dostał od androloga dwa antybiotyki cło i profertil to witaminy mogące poprawić ten wynik

MagdaM33- miałaś może już IUI? czy to boli? czy czegoś ode mnie wymaga? w sensie jakiś pomocnych informacji, które warto wiedzieć:)

Dziewczyny jestem mega zestresowana, 30 września byłam u gin i miałam pęch.15mm i 13mm, kazała mi brać 2 dni gonal 75, jutro mam u niej być i powiedziała, że jak pęch podrośnie to robimy pierwsze IUI...
może macie dla mnie jakieś pomocne rady?
kiedy po IUI robi się test?
wybaczcie, że tak wypytuje ale to mój pierwszy... i marzę by ostatni raz:)
ale nim zapadnie decyzja o IUI to dziś pięknie proszę moje pęcherzyki aby podrosły przez tą noc:)

Merlin ja nie miałam IUI i podchodzić do niej będziemy na poczatku przyszłego roku dopiero, a tylko dla spokojności własnej, bo lekarz zalecił odrazu ivf.
razem z Tobą proszę Twoje pęcherzyki żeby pięknie rosły:-)

reklama
Mój M ma kiepskie wyniki badania nasienia ma słabą morfologie czyli mało plemników prawidłowo zbudowanych. Dostał od androloga dwa antybiotyki cło i profertil to witaminy mogące poprawić ten wynik

no to pewnie ze 3 mce musicie się łakociami raczyć, a później miejmy nadzieję wyniki będą polepszone:-) spokojnie do przodu

Do góry