reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Makao ja w pierwszej ciąży miałam pakiet w lux medzie i wlasnie tam chodziłąm do tego zaufanego gina :) Za pakiet płaciłam sobie sama ale t był koszt mniej niz 100 zł miesiecznie wiec ok ;)
Teraz taki pakiet kosztuje ok 260 zł miesiecznie....

A w piątek jak pojde na wizyte to sama wizyta + usg wyniesie mnie 240 zł

to mniej więcej tak jak u mnie, ale czego się nie robi dla spokojnej głowy, prawda?

reklama
Makao ja się właśnie zastanawiam co zrobić... czy chodzić rzadziej i płacić normalnie ok 240 zł za sama wizyte z usg, gorzej jak bedzie chciał cytologie i jakies inne badanie zrobić i kolejne koszty...
Albo wykupić ten pakiet za 260 i mieć wszystko w cenie, Tylko dla mnei to jest ogromna kwota miesięcznie.

Zapytam w piątek mojego gina ile bierze w swoim gabinecie za wizyte ale z tego co słyszałam też ok 100 zł i osobno za badania, więc wyszłoby podobnie

a nie możesz się zapisać do lekarza z nfz i też prowadzić ciążę podwójnie? żeby badania mieć za darmo?

kurde, moim zdaniem to mega dużo 260 zeta i jak policzysz co miesiąc taką kasę to Ci się nie wyrówna. Ile będziesz mieć tych usg u tego gina? ze 3 moim zdaniem. więc pomyśl nad tym nfz dla badań.

Moge i jestem zapisana, ale w tym rzecz ze on nie chce mi żadnych badan zlecac, skierował mnie tylko na zwykła morfologie i mocz. Wczoraj zrobilam. Nic innego bo powiedział że nie ma co panikować i wogole ze kobiety teraz to by w ciazy systko co mozliwe robily :/ Powiedział mi też, że po co ja wogole betę robiłam :/

A druga strona jest taka, że do tego prywatnego musze wchodzić w miare regularnie bo poźniej mamy taka umowe ze "razem rodzimy" i bedzie na pewno. I nie wział za to zadnych pieniedzy.

Ja walcze ze soba zeby znowu sobie prywatnie na usg nie pojsc:-D
Kolejna wizyte mam 4 listopada dopiero, a tak bym juz znow chciala ujrzec maluszka:tak:

Ale, poki czuje sie dobrze bede walczyc ze soba zeby nie isc:-p

Moge i jestem zapisana, ale w tym rzecz ze on nie chce mi żadnych badan zlecac, skierował mnie tylko na zwykła morfologie i mocz. Wczoraj zrobilam. Nic innego bo powiedział że nie ma co panikować i wogole ze kobiety teraz to by w ciazy systko co mozliwe robily :/ Powiedział mi też, że po co ja wogole betę robiłam :/

A druga strona jest taka, że do tego prywatnego musze wchodzić w miare regularnie bo poźniej mamy taka umowe ze "razem rodzimy" i bedzie na pewno. I nie wział za to zadnych pieniedzy.

no ale są te wytyczne, że jeszcze toxo, różycka, cytomegalia chyba. kurde na razie może sobie odpuść pakiet i zobacz jak to wygląda.

no zobaczymy co mi na nastepnej wizycie na NFZ powie tylko tak sie źle ulozylo bo prywatna mam teraz w piatek 11- stego a na NZF 17- stego, chyba ze przeloze na troche pozniej bo jak na obu miała bym mieć usg to chyba za krótki odstęp

reklama
hej, hej :-D

nie wierzę! wypiłam czarną kawę :-D i nawet jej nie zwróciłam :-D jakiś dobry dzień mam ;-) wypiłam połowę normalnej :-D jupiiiii! mniam, mniam - jaka pyszna ;-)

tfu, tfu :blink: mdłości mam mniejsze ;-) tfu, tfu oczywiście!
imbiru już nie toleruję :laugh2::laugh2::laugh2: w piątek ładnie po nim haftowałam ;-) na samą myśl o imbirze ... :baffled:
wyspana jestem (może dlatego czuję się lepiej?) :tak: wczoraj nawet zmywarkę załadowałam :-D ostatnimi dniami nie mogłam się nachylać i tego robić ;-)

LENA z zaparciami nie pomogę :sorry2: może śliweczki suszone? albo woda z cytryną na czczo?
przed ciążą byłam jednym wielkim zaparciem, nic mi nie pomagało ;-) teraz tfu tfu lepiej ;-)

muszę zapamiętać, że czarny chleb ze słonecznikiem nie jest moim marzeniem ;-) kanapkę jem przez godzinę :szok: za dużo ziarna ;-) wnerwia mnie ;-)

Dziewczyny, co na ból gardła w I trymestrze?? :sorry2:
tantum verde ;-)

Nanncy- Tamtum Verde jest bezpieczny
ooo, właśnie to napisałam :-D

Muszę się Wam wyżalić, bo mam dzisiaj koszmarny dzień, na prawdę. Od tego nocnego bólu podbrzusza się chyba zaczęło... Przyszła dziś do mnie do pracy wkurzona szefowa z dokumentem zapraszającym mnie jutro (dzień wolny) na rozmowę służbową. Jak zapytałam, czy coś się stało to skwitowała, że cały czas coś się dzieje... Super, trzęsłam się z dobrą godzinę. Teraz już wiem o co chodzi, ale mimo wszystko jest to dla mnie ogromny stres. Że w ciąży jestem jeszcze nie wiedzą.
tak naprawdę to chronione jesteśmy po 3 miesiącu księżycowym ;-) skoro jesteś na umowie nieokreślonej, to wypowiedzenie jest 3 miesięczne ;-) więc spokojna głowa w razie czego ;-)

Mam umowę na czas nieokreślony, więc chyba nawet nie musiałabym tak na złamanie karku lecieć po zaświadczenie, bo jestem chroniona od pierwszego dnia. Wiem, o co chodzi, kierowniczka mnie wkopała, bo powiedziała szefowej coś o czym nie musiała wiedzieć, bo nie niesie to aktualnie konsekwencji dla naszego miejsca pracy (chodzi o zły wynik audytu). No, ale powiedziała, a mnie jutro czek a pogadanka z szefem, pewnie będzie upomnienie.
Cieszę się, że nie wrócę tu po macierzyńskim. Może mi się jeszcze uda na drugi od razu pójść...

A ja na suwaczku widzą 6i2
6 tygodni skończonych ;-) czyli rozpoczęty 7 ;-)

Do góry