reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczynki nie traćcie nadziei, że pierwsza IUI się udaje. Dla poprawienia statystyk opowiem Wam historię o której się dzisiaj dowiedziałam. Otóż bratowa bratowej mojego M (skomplikowane pokrewieństwo;-)) 2 lata temu urodziłam dziecko z pierwszej IUI i teraz znowu jest w ciąży i to też z IUI za pierwszym razem. Leczyli się w Invikcie w Gdańsku u pani doktor, która podobno właśnie urodziła dzidziusia. Tak więc podniosła statystyki :-):tak::-)

reklama
anabel87- u mnie było tak, że ok 11/12 dc chodzę na usg owulacji i jak pęchole są ok to działamy. Samo przygotowanie nasienia do IUI koszt 450zł (mówię o nasieniu męża a nie dawcy) a wprowadzenie nasienia 150zł plus 100zł wizyta. Bez leków do stymulacji koszt 700zł. A jak z lekami do stymulacji to różnie, clo- jest niedrogi, w porównaniu np. z gonalem- dzie jeden zastrzyk to koszt ok 100zł, a potrzeba różnie czasem 5 czasem 7- zależy od przypadku (więc ok. 700zł leki) , niestety ceny leków i zastrzyków są różne.

Witajcie dziewczyny. W temacie jestem bardzo blada. Jestem po 2 poronieniach. Od roku staram się o 3 dzidzię. Bezskutecznie. Moj lekarz zaproponowal mi IUI. Z mężem przegadaliśmy i stwierdzilismy, że chyba same tego pozytywy tylko;)

Nadzieja miesza się ze strachem.... Może uda się już w tym cyklu przeprowadzić IUI. Jutro jadę na monitorig i zapadnie decyzja.... Ja na razie pierwsz raz zażywałam CLO.

Mam nadzieje, że będziemy tu sobie dawać wiele wsparcia. Pozdrawiam;)

Anabel - ja mialam 3 wizyty przed iui.

Merlin - czym jestes stymulowana do iui? Moja lekarka powiedziala, ze po clomid sa gorszej jakosci pecherzyki, dlatego do drugiej iui bylam stymulowana gonadotropinami. Urosły 2 piekne pecherzyki, endo rozwniez bylo super.

Dziewczyny a jakie badania miałyscie robione w kierunku niepłodności? Zastanawiam sie jeszcze nad badaniami immunologicznymi. Czy jest sens robienie laparoskopii, jezeli hsg wykazalo ze jajowody sa drozne?

Annie85 witam ja leczę się w uk. Myślę że nie potrzebna ci laparoskopia jeśli jajowody są okej. Co do pco pierwszy raz uslyszalam to od lekarki w polsce ale do końca nie była pewna, teraz w uk ale też nik mi na 100 procent nie potwierdzial. Ja teraz byłam stymulowana lekami 'puregon, suprefact no i Pregnyl'

annie-hej ja byłam początkowo stymulowana clostilbegyt (clo); niestety efekty marne, obecnie od jakiegoś czasu biorę zastrzyki gonal F w dawce 100 jednostek, w tym cyklu w 13 dc miałam pęchole 15 mm, więc po 2 dniach pewnie podrosły i jutro śmigam na IUI :) Ja miałam laparo, aby ponakłuwać pechole, było ich masakrycznie duzo, początkowo pomogło, teraz niestety znowu mam jajniki trobnopęcherzykowe:(

reklama
Do góry