reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Witam w niedzielny poranek :). Ja ja jak to przy weekendzie jeszcze w wyrku ;).
Iwona super ze maly spal. U nas zawsze dzieci spia w swoim pokoju. Teraz od niedawna czasmi musze isc do lily w nocy, bo nie chce jej nauczyc spac z nami wlasnie. Wy macie 3 bed. house? Moze mame w livingu poloz.
Dorota milych zakupow ale wy jestescie ranne ptaszki.

reklama
Witam i ja:)
Siedzimy i pijemy kawke,dzieci od 8 na nogach.

Iwona gratuluje udanej nocy:thumbup::)
Staram sie jak najszybciej wprowadzac inne posilki zeby wlasnie nie bylo problemu z niechecia do jedzenia a poza tym zmniejsza sie ryzyko alergii pokarmowej.

Mamcia leniuuu:D

Moje blizniaki czasem wstana w nocy ale odprowadzam je i ladnie spia dalej;)

Wlasnie wulowilam moja szczotke do zebow z kibla:banghead:

Ostatnia edycja:
Wlasnie wulowilam moja szczotke do zebow z kibla:banghead:
No to niezle :-D.
M wlasnie poszedl do roboty, siedze i szukam prezentu dla mlodej na urodziny, ona by chciala domek taki na ogrodek, chcielismy jej kupic taki namiocik ale takie tandetne te namioty. Znalazlam promocje 50% na domki w toys r us. za 49£ domek i chyba go kupie. Na lato bedzie miec domek na ogrodek a tak te namioty to albo wywieje albo takie scierki sie z nich robia :confused2:.

Dorota tez tak myslalam ;-)

Mamcia mamy wlasnie 3bed, jeden pokoj Klaudii, teraz drugi Patryka- o ile dzis zdania nie zmieni ;-) teoretycznie to pokoj Amelki i Patryka, ale nasza sypialnia jest duza i mamy w niej 2 podwojne lozka, a oni w pokojach pojedyncze. Ja kilka razy najmlodsze probowalam juz przeniesc od nas,ale sie nie dalo, po Klaudii juz wiedzialam, ze na sile nie ma co, bo z nia po nocach siedzialam a i tak nic i spala z nami w pokoju, a potem jej przeszlo samo ;-) i mialam nadzieje ze mlodsi tez sie sami przestawia ;-) jesli Patryk zdania nie zmieni to i tak zacznie sam spac prawie rok wczesniej niz ona.
Patryk sam zasypial w pokoju jak mial rok i 2msce i tak przez 5miesiecy, do narodzin Amelki, jeszcze ospa wtedy i zaczal spac z M i juz tak zostalo.
-sie rozpisalam ;-)

A gdzies dla mamy miejsce sie znajdzie ;-) przyjezdza na minimum 3tyg.a ja bym chciala ja na Swieta zatrzymac wiec troche dlugo na kanape ;-)

Poziomki ja zawsze jestem za wczesnym dawaniem stalych pokarmow. I Klaudia i Patryk juz w 4 mscu zajadali sie roznosciami ;-) Amelka za cholere sobie nie dala. Ponad rok wiekszosc to byl cycol. Zupki z nami jadla,ale tylko raz dziennie dala sobie wcisnac, kaszek itp zero, i jedynie owoce i jogurty jadla ladnie. A teraz zeby chleba troche pogryzla to musze jej keczupem wysmarowac- uwielbia po prostu, jak parowki dostaje, to najpierw caly keczup ktory ma, a dopiero potem w ostatecznosci parowki troche ;-)

Moja Amelcia uwielbia kibelek i kosz na smieci juz wszystko lowilam ;-)

Mamcia daj linka na priv:)
My tez nie chcemy namiotu,w Danii mielismy straszne gow...o

Iwona kazde dziecko inne:) na szczescie moje jedza bez problemow:)
Dziewczyny tez iwielbiaja keczup:p
W koncu uda sie Wam odzyskac sypialnie:)

Pogoda przepiekna siedzimy w parku:D

Iwona u mnie od poczatku spali sami, dlatego nie bylo problemu. Lily miala 3 mies jak poszla spac do brata do pokoju.
U mnie oboje pierwsze samki zaczeli poznawac od 3,5 mies. w wielu 7 mies juz z nami normalnie jedli obiady:tak:.
Poziomki u nas tez sloneczko :tak:. Wyslalam ci 2 wiadomosci
Do tego jeszcze chce jej dokupic plyte na dvd z piosenkami ze szkoly z pre school, bo uwielbia je spiewac a za rok bedzie sie ich uczyc w szkole :tak:, juz zaczyna po ang, spiewac

Ostatnia edycja:
Poziomki no jeszcze Amelka została, ale muszę jej zabezpieczenia jakieś na łóżko kupić, no chyba że się da kiedyś do łóżeczka wpakować w co wątpię, bo nie śpi w nim od kiedy skończyła miesiąc, później próbowałam, ale bez rezultatów ;-)
to tedy przynajmniej łózko jedno będzie dla nas :-D

kurcze u nas zimno tak że się nie chce z domu ruszać. Starsze poszły bawić się do sąsiadów-wczoraj u nas posiedzieli z 2godz, więc może dziś u nich będą z 2siedzieć :p
a Amelka zasnęła.. rosołek się gotuje, a ja się grzeje bo mi zimno i jeszcze głowa boleć zaczyna :-/

Ja też chciałam takie coś dzieciakom kupić, ale pieroństwo drogie :-/

coś miałam jeszcze napisać, ale nie pamiętam ;-)

później zaglądnę ;-)

-to się spokojem nacieszyłam- sąsiad właśnie mi coś wiercic zaczął i Amelka już pospane :no:

Witam!Wczoraj jak pisałam coś tam sobie wystukałam i normalnie już działa u mnie.Szybko skasowałam,chyba żadna nie zdążyła tego odczytać na szczęście.
No to na początek-Doroto,gratuluję że wreszcie się udało.Ja też jak zapragnęłam 3-cie dziecko to też robiłam wszystko,tylko mnie wzięło po 9 latach dopiero bo nikt już nie chciał więcej dzieci,wydałam ubranka które ukrywałam w piwnicy w walizce i tak po woli przyzwyczaiłam się do myśli że to już koniec.

Stefa-trochę ostro pojechałaś na Dorocie,że myślałaś że ona może być trollem.Ja na jej miejscu bym nie wytrzymała jak by tak ktoś o mnie pisał.Niektórzy mają dziwne poczucie chumoru,niestety.

A u nas od ostatniego pisania to tyle że nam tata zjechał na 30.10. i jutro ma wracać.Załatwił już wreszcie dokumenty do niemieckiego urzędu i ma je odesłać żeby otrzymać zasiłek na dzieci.

Ostatnio byłam na zebraniach u Zuzy i Mikołaja,u Bartosza w czw będzie.
4.11.pierwszy raz przelewałam pieniądze z konta przez internet.Tak się przejęłam że nie napisałam na co ta kasa.Musiałam potem iść tam(do szkoły,bo to za obiady)i powiedzieć że to ja wysłałam i że za syna.Pani zapisała i chyba ok bo nie odezwali się czy coś nie tak.
W pt.Zuzanna idzie z klasą do teatru,mamy tam zniżki z karty Dużej Rodziny-50% i załatwiłam to z Panią bo reszta płaci całą kwotę.A któraś z Was ma też te karty?

Iwona u nas tez zimno, brrrr tylko slonko swieci. Mnie tez dzis strasznie glowa boli :( jak nie zab to glowa :no:. Ogolnie lewa noga dzis wstalam :baffled:.

reklama
rano troche poczytałam i nie pamietam teraz co komu

Iwona widzisz jaki synek dzielny, oby tak dalej

monika to chyba rzeczywiscie musiałaś się mocno stresować tym przelewem:-D, pisz teraz czescij

poziomki olek tez zaczął wcinać jak miał 3, 5 miesiąca, tylko ze powoli rozszerzam dietę bo niby ta alergia, i tak teraz ma kilka krostek i nie wiem czy to gluten( 2 razy była kupa ze sluzem) czy moje obzarstwo bo tydz temu zjadłąm troche ciasta z mlekiem i smietana, do tego sos z jogurtem, póki co glutenu nie odstawiłam, czekam jeszcze kilka dni i wtedy zobacze
rano było słońce a teraz kicha
upiekłam dzisiaj jabłecznik,a n wieczór robie pizze
mam jeszcze prasowanie, niby dzisiaj ndz ale jutro też swieto, zobaczymy czy beda chęci na zelazko

na piłke zapisujemy chłopców :tak:

mamcia współczuje bólu zęba , oj biedna Ty

Do góry