reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

hej kobitki,

dziś znów spało mi się znakomicie dwa razy tylko wstawałam:)
Lena ja też bum bum z dnia na dzień w końcu brzuszek jest:-D
Anetka współczuję Ci, mąż pownien Cię wspierać i rozpieszczać, ale faceci to żyją w swoim świecie!

dziś idziemy do kina w końcu:) wybieracie się dziewczęta gdzieś na andrzejki?

reklama
struss wczoraj tak się napaliłam na tego dentystę że spisałam sobie nr i dzisiaj już z samego rana dzwoniłam, no i ... za 2 razem się udało :) jupi :-) wizytę mam na 26 czyli wtorek (bardzo szybko). Mam nadzieje że dobrze zrozumiała iż to na nfz ;-) ale kazała mi przynieść dowód bo pierwszy raz i książeczkę ciążową, wiec chyba ok...
Teraz ja będę się stresować hihi

Dalej szaro i buro ale lepiej się czuje, normalnie chodzę i nawet zjadłam kanapkę ufff zaraz witaminki i chyba zakopię się w książkę. U mnie brzusio coraz większy albo tak mi się wydaje bo od początku wystartował jak z procy :-)
futurystka My to chyba już się "starzy" zrobiliśmy :) przestało się chodzić a teraz najzwyczajniej nie chce się wychylać dziubka :-) ale może czas to zmienić bo potem będzie brakowało tego czasu

Witam.

Ja również czuję już wyraźne ruchy malutkiego, ale nie kopniaczki, tylko czuję wtedy jak się przekręca :-D wspaniałe uczucie!

Co do połogu... nie chce nikogo straszyć, bo w sumie każda mama przechodzi to inaczej... ja idąc na kontrolną wizytę u gina po 6 tygodniach nadal zwijałam się z bólu jak mi wkładał tam palce... :zawstydzona/y::no: bardzo ciężko przechodziłam cały połóg... miałam mega dużo szwów, pękłam "od dziurki do dziurki" plus szyjkę też miałam szytą... na tyłku nie siedziałam przez 2 tygodnie, mocno krwawiłam przez 5 tygodni... tak jak któraś napisała, zapach okropny :baffled: polecam tantum rosa do podmywania, chociaż u mnie to mało łagodziło ale zawsze coś tam ulżyło... rodziłam ponad trzy lata temu, a nadal czuję dyskomfort w okolicach gdzie byłam szyta :cool:

Dziewczyny, prawie każda z nas w okolicach świąt będzie w połowie drogi!!! Ale ten czas szybko leci!!! :tak:

Ja również czuję już wyraźne ruchy malutkiego, ale nie kopniaczki, tylko czuję wtedy jak się przekręca :-D wspaniałe uczucie!
Dziewczyny, prawie każda z nas w okolicach świąt będzie w połowie drogi!!! Ale ten czas szybko leci!!! :tak:

Ja niby coś czuje jak dotykam mocniej ręką, ale nie wiem czy to jakieś moje wibracje czy faktycznie maluszek. Ciężko mi stwierdzić jak to moje first :)
a faktycznie święta to będzie połówka :))))) już większość będzie wiedziała co do płci :) mam nadzieje że i ja się dowiem, chociaż nie mam zaplanowanego usg...chyba nie wytrzymam i udam się prywatnie :-)

Anetkaaa to tym bardziej nie wiem czy Ci da tą podwyżkę jak już wie...a dokładnie jest taka prawda " nie wiadomo jak będziesz się starał to tego nie docenią..." bo Ty jesteś tylko do pracy potrzebna, jak już "opadasz z sił" to jesteś blee ...taka prawda ehh
Lena_no niech rośnie :))))) piękny widoczek wystający bąbelek :*

Wiecie, ze moja Babcia urodzila w domu mojego wujka ktory wazyl 5.2kg :) bez znieczulenia z jedna polozna! A ja tak sie boje porodu
noooo gigancik mały :))))) a my się martwimy heh to jest wyczyn co nie miara :-)
Tymczasem życzę Wam dużo słonka w ten pochmurny dzień :* ja mykam do wieczorka Dobrego samopoczucia piękne ;-)

Ostatnia edycja:
oj też bym chciała już czuć jak tam figluje młody :-) czekanie tylko wzmaga moją niecierpliwość:-) co do mdłości to od samego początku ciąży miałam tylko przez dwa tygodnie i do teraz był spokój, mam nadzieje że w grudniu już wygonią mnie na L4.Wiecie praca, dom studia i czasami już nie wyrabiam.. Chociaż szczerze mówiąc trochę się obawiam, że może paść na mnie kontrola, a niestety mam inny adres zamieszkania niż zameldowania... i trzeba będzie jeździć i załatwić..

a mi tak rano oklapł mój brzuszek, ale się zaraz podniósł jak tylko zmęczyłam tę bułkę :-)

Rośnijcie mamuśki :-)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy odnośnie sadysty, jak juz się nastawiłam że to dziś to dzwoni do mnie babeczka z rejestracji i mówi że musimy przełożyć wizytę na poniedziałek, bo dziś pani dr przyjmuje prywatnie a nie na NFZ :nerd: no cholerka, w poniedziałek mnie czeka wizyta, ale po 8 więc nie będę miec czasu na myślenie ;-)

Diabliczka super że tak szybko masz wizytę, teraz będziemy odwiedzać gabinet tak długo az nam wszystko wyleczą, a na koniec zafundujemy sobie pakiet wybielanie, co by na porodówce dobrze wyglądac ha ha :-D

struss oooo widzisz a tak się stresowałaś, ale co ma wisieć nie utonie :) tak już byś dzisiaj była po a tak... cały weekend myślenia yhhh A jak nam wybielą to lampy popadają :) a jak już chodzisz na ten nfz to nie zdzierają z Ciebie? Czy jak chcesz lepszą plombę to pewnie pytają jak wszędzie ... Ja zawsze chodziłam do jednego trochę na nfz ale wyszło że i tak do każdego dopłacałam bo takie miałam wielkie ubytki ( praca za granica w środkach :-( ) mam starsznie zniszczone zęby jak na mój wiek , aż wstyd ;-)

reklama
Do góry