reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha wiec tak:

Estradiol mialam 15

Prolaktyna 26

Lh 6,08
Fsh 5,5

Testosteron 0,86

Z suplementow:

Witamina e 400, b50, maca, fertilmen.

Czy na poprawienie uplynienia nasienia moj M moze brac wiesiolek?

reklama
hej hej :)

piranha no wlasnie !! juz dzis koniec i kolejne serducho :)))) Zobaczymy co bedzie z tego cyklu, podejrzewam ze teraz jak odstawie Estrofem moze owu zawita kolo 16dc ? Ciezko okreslic, boje sie, ze przegapie, bo testy plataja figla i pokazuja co chca :zawstydzona/y: Jak przewidujemy kolejne serducho kochana ?

kiraa tak wlasnie, dzis kolejne serduchowanie :blink: Mam nadzieje, ze w koncu kiedys zaliczymy ten zloty strzal i sie uda :cool2:

anias moj Ł. bierze Fish Oil, piranha mowila, ze lepszy :) ja zreszta tez go biore.

Hej Babeczki
Kiraa szczerze to w tyn cyklu chcieliśmy dzialac w dniu piku a później do dnia piku ale akurat moj K w tym dniu mial gorączkę Wg mnie ovu byla nad ranem 25.12 lyb w ciagu dnia 25 Ph bylo ok 4,5 czasami 4,7 akurat wypadlo na swieta pilnowanie :-) jak szliśmy do rodziny to limonka ze mna
Mam nadzieje ze u Ciebie samopoczucie dzisiaj lepiej

Piranhu oby temperatura juz nie powróciła do Krzysia :-)

Dzisiaj i wczoraj wieczorem juz średnio sie czuje Temperatura 36,9

Miłego dnia

Witam babeczki !!!

Kirra wiem kochana że jesteś ze mną...ja o Tobie też cały czas ciepło myślę nawet jak tego nie piszę. Niestety czas leci i nie jesteśmy w stanie spamiętać wszystkiego i każdemu odpisać !
Trzymaj się kochanieńka i zajebi...cie mocno zaciskam &&&&

Zakręcona W górę...w górę ...w górę !!!

Krystian
jak tam ? Pewnie mąż i chłopcy szczęśliwi że mają radosną mamuśkę ???

Nuuśka jak dojdzie paczka to będzie bomba....bomba naładowana fluidziorami !!! Łap , wdychaj , ściskaj ... musi się udać !

Piranha
miłego dzioneczka...łykam wszystko na raz ... zobaczymy jaki będzie tego rezultat !?
Duży buziak dla Krzysia i Kai :-D

Kiraa, tak, przy O+12 też trzeba dbać o niskie pH przed bo pH może wpłynąć na polaryzację komórki jajowej :tak: Co do Acardu to zalecam łykanie w FL gdyż podobno aspiryna może zaburzać wzrost pęcherzyków. Mi po Castagnusie tempki się nie poprawiły, miałam koszmarne bóle głowy i problemy z cerą, pomógł dopiero B-100. To ma być Cola light (słodzona słodzikiem) bezkofeinowa, o taka Coca Cola light BEZKOFEINOWA 1litr - SklepDukana.pl :-) Moim zdaniem warto poleżeć chwilę po serduchu :tak: Co do jonów to liczy się dzień owulacji, opisana przez Ciebie sytuacja sprzyja poczęciu chłopca.

anias, przeziębienie może trochę osłabić parametry plemników ...co sprzyja poczęciu dziewczynki. Twój M miał to upłynnienie 60 minut? Próbowaliście z Mucosolvanem i piciem dużej ilości płynów? Może powtórzycie badanie żołnierzyków? Z suplementów bardzo polecam dodatkowo L-karnitynę 2000 mg, L-argininę 500 mg i koenzym Q10 200-300 mg, w ogromnym stopniu poprawią parametry. Niektóre dziewczyny biorą bromergon w ciąży a niektóre stopniowo odstawiają, w ciąży i tak prolaktyna rośnie.

Nuuuśka, myślę, że kolejne serducho będzie już finałowe czyli około 12h po piku LH, emocje rosną ale staraj się o tym tak nie myśleć :-)

Dorcia
, jak dziś samopoczucie? Zapomniałam Ci napisać - zachowaj minimum 2 godziny odstępu pomiędzy witaminkami ciążowymi a Magne B6 - magnez zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego.

Piranha kochana MagneB6 łykam rano i wieczorem...przed obiadem witaminki a po obiedzie UroCare. Więc spokojnie mam ten odstęp...chyba że mam łykać dodatkowo kwas foliowy ? Bo mam sam kwas w domu ?
Jak moje samopoczucie....hmmm...chyba nie najgorzej. Czasami coś zakłuje, zaboli...czasami ta pachwina się odezwie na dłuższą chwilkę....ale ogólnie jestem w stanie zrobić obiad,posprzątać itp.
A jak się ma dzisiaj mój mały koleżka ??? Jak Kajunia ???

Nuuśka
co się nie odzywasz ...he ???

Dorcia, warto w 1 trymestrze zażywać 800 mcg folianów więc jeśli Twoje witaminy mają tylko 400 mcg (ja łykałam Femibion Natal 1 i miały 800 mcg) to warto dorzucić 1 tabletkę 400 mcg kwasu foliowego. Kaja cały czas ma mega katar, Krzysiu również ale w końcu chyba gorączka spadła a apetyt jakby tyci lepszy, mam dziś chusteczkowy maraton bo biegam od jednego dziecka do drugiego i nosy im wycieram :-)

Dorcia no przepraszam !! ale mi chlop zajal komputer :-p musialam ogarnac chalupe, po obiedzie wybieramy sie poogladac ruchoma szopke, w Bazylice niedaleko Nas :happy2: Jak dojdzie ta Twoja paka, to ja z Nia przez tydzien najpierw bede spac !! musze ja wyprzytulac, wysciskac i wywdychac na wsze strony !! a dopiero potem otworze :-)
Jak sie dzis czujesz ??

piranha ja sie staram o tym nie myslec, ale bardziej mysle jak swoja chuc hamowac bo przed owu to zawsze Ł. bym wybzykala codziennie :-D Ide zasikac testa !!
W ogole po finalowych seksowaniach, mozemy poprawiac prawda ? :)
I wiesz co !!! ja Ci juz mialam milion razy napisac, ale ciagle zapominam. Ostatnio podczas swiatecznych porzadkow, kiedy porzadkowalam apteczke natknelam sie na cos takiego : PROVERA; PROVERA 5 mg; PROVERA 10 mg - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL skad ja ja mam, nie wiem . Zabij mnie ale nie wiem !! Bo z calego opakowania jakie mam, ubyly tylko dwie tabletki. Nie mam pojecia kto mi to przepisal, kiedy i na co, ale na pewno bylo to dawno temu. Zastanawialam sie, czy na cos Nam sie ten lek nie przyda, ale po przeczytaniu ulotki doszlam do wniosku, ze chyba nie :dry:

piranha tak to u nas bylo uplynienie 60
w poprzednim cyklu bral mucosolwan ale okazalo sie ze cykl bez owu,
a w tym cyklu nie pil

kupie jesxcze q10, lkarnityne i larginine
piraniu a teraz to najlepuej co drugi dzien sie starac czy inaczej?

nusiaa a ten oil fish to na allegro mozna kupic? i brac zamiast wiesiolka?

reklama
Piranha już sprawdzę ile jest tego kwasu foliowego w moich witaminkach...jak coś to łyknę dodatkowy kwas foliowy.
A teraz zadam Ci delikatne pytanie....jak z sexem ? Boje się że mając orgazm zaszkodzę fasolce ( a niestety często zdarza mi się szczytować...taka już jestem) bo domyślam się że ruchy posuwisto-zwrotne jak nie będą wyjątkowo mocne nie zaszkodzą ???
Może wypowiedzą się na ten temat nasze ciężaróweczki....Elmo , Oczy niebieskie jak było u Was ?

Do góry