reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

HEJ

Agnis-100lat dla synka
Carri- i dla Twojej niuni tez wszystkiego najlepszego
Susi-fajnie ze koncert udany i dobrze ze córa z tremą dała radę- moja Hania nie nadaje się na scene-jest za bardzo wstydliwa:tak:
a ja jakos spac nie mogłam, od 4 modły odprawiałam, ślisko strasznie jest u nas- m na 6 do pracy jechał to 30 min auto z lodu skrobał. podobno mrozy -20 mają być na weekend;-)

aneta-czekamy na nowiny z usg-ja mysle ze 2,5kg to na bank twój Domi waży

reklama
Agnis, Carri, uściskajcie swoje Świętujące dziś Dzieciaki! :D

Masiosia, z tym esejem to nie szukaj daleko :) Jako punkt zwrotny weź np. - ciążę. Przed porodem robiłaś to i to, np. lubiłaś chodzić do kina, siedzieć długo w nocy ze znajomymi, nie przejmowałaś się tym, co będzie jutro, żyłaś z dnia na dzień. Potem przyszło na świat dziecko i odwróciło Twój świat do góry nogami :) Weny Ci nie braknie na taki temat na pewno ;)

Franek już w przedszkolu! Uff :) Jaka cisza :)

W nocy do 5 rano był suchy, ale jak wstał o 7 to już zasikany niestety.
Ale jeszcze mu dam czas. Tak długo potrafi wytrzymać, to może nauczy się wytrzymywać do rana albo budzić. Na razie nie chcę jeszcze go wysadzać na śpiąco.

Siadam do pracy. Półprzytomna jestem, bo do 1 czytałam Grę o tron. Ale skończyłam pierwszy tom :)

Agnis - najlepsze życzenia dla synka:) Carri - takie same dla córki!

Dziękuję za odpowiedzi dotyczące kosmetyków i termometru, chyba na razie kupię zwykły termometr (zobaczymy jak finanse), a z kosmetyków kupię jakąś małą oliwkę, ale na początku spróbuję bez nawilżaczy, kupię ten płyn do kąpieli z Rossmanna.

Teraz szukam materiału do obszycia fotela (zostawiłam u moich rodziców w starym pokoju taki z ikei czerwony, przydałby mi się teraz do karmienia, ale czerwony to u nas pasuje jak pięść do nosa), i znalazłam na allegro tkaniny z lewkami:) Tylko że dość drogo, a ja chyba potrzebuję taki większy kawałek materiału... zupełnie się na tym nie znam, muszę zapytać koleżankę, która szyje, chyba że któraś z Was może się zorientuje ile potrzebuję materiału, żeby obszyć najbardziej typowy fotel ikeowski Poang? POÄNG Fotel, okl brzoz, Alme średnioczerwony - Alme średnioczerwony - okl brzoz - IKEA Pewnie są w necie jakieś tutorialy na to, tylko ja zupełnie nie jestem w temacie. A tkaninę znalazłam taką: Flanela - Lwy - Bawełna - Rober Kaufman - 13954 (3854082998) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., tylko to chyba musiałabym kupić z 8 sztuk.

Jeszcze szukam ochraniacza na łóżeczko z lwami:) Chociaż może spytam tej koleżanki, czy nie chciałaby mi odpłatnie uszyć z takiej samej tkaniny, to nie może być bardzo trudne, nie wiem tylko, z czego się robi wypełnienie. Ach, było się nauczyć od Babci szycia na maszynie!

Idę dzisiaj (i jutro) do roboty, ale Krzyś nie napiera na szyjkę, więc jest super:) Jak przeżyję te dwa dni, to potem już tylko dwa tygodnie do końca semestru, i odpoczynek.
Miłego dnia, bez bólów i skurczy!
Ciekawe, jak tam usg Anety...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!:-)
Biorę się za czytanie waszej weekendowej produkcji ;-) Odpisze jak to ogarne ;-)
Widziałam tylko że dziś Aneta ma usg i jak dobrze pamiętam to jeszcze któraś;-) Powodzenia dziewczyny!
Ja dziś mam wizyte z usg, ciekawe co tam u mojego skarba:-)
Spokojnego poniedziałku!:-)

Agnis najlepsze życzenia dla Synka!! ale już duży mężczyzna:-) i gratki skończonego 33 tygodnia:-):-)

Carri dla Twojej córci też stooo latek!:-)

Aneta trzymam kciuki za usg, no ciekawe ile Twój Synio waży:-)

Koreczek z tymi lekarzami niestety tak jest:-( niby człowiek idzie do lekarza, ale wygląda na to, że też trzeba uważać na to co mówią i co przepisują... dobrze, że wyniki masz ok i żadna cholestaza się Ciebie nie czepia:tak: mnie to chyba nie ominie:-:)-(

mamusia synka jak się czujesz, jak dzisiaj brzuch??

ewa ale ślicznie je Twoja córeczka:tak:

Juszka kciuki za wizytę i usg:-)

kainkas u nas też taka zima, brrrr:no: ale my to niedaleko od siebie mieszkamy, bo ja z lubelskiego też:tak:

muniuś pytałaś o te wiesiołek, mi położna mówiła, żeby od 36 tygodnia brać te tabletki z wiesiołkiem, ponoć mają tez ułatwić poród, bo tam w środku wygładzają wszystko:-) ale sama nawet nie czytałam jeszcze nic o tym.

ja wstałam, zjadłam śniadanko i będę leniuchować dzisiaj. nie chce mi się nigdzie ruszać:sorry2: jutro jedziemy na wizytę, ale bez usg. i chyba od razu kupimy wózek:tak:

Miłego dnia dziewczyny!

Hej :) ja już po remoncie ale teraz czeka nas sprzątanie..dlatego chciałam napisać, że żyje ale odezwę się jutro :) bo muszę ogarnąć trochę dzisiaj dom... a jeszcze wieczorem nasze krakowskie spotkanie.:-):-)
Miłego dnia i samopoczucia a przede wszystkim UDANYCH WIZYT !!!

a jeszcze chciałam napisać, że zaczynamy dzisiaj 36 tydzień
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: mój poród w ciągu 3 tygodni staje się coraz bardziej możliwy i prawdopodobny <panikuje>:szok::szok:

Ostatnia edycja:
kasiulek- nie wiedziałam ze tez z okolic jesteś:) fajnie... chociaż i tak zazdroszcze mamom warszawskim i krakowskim bo ich dużo i spotkac się mogą:)

wiecie,mam coraz wiekszego stracha...ale wszystko MUSI byc dobrze...

secreto- gratki rozpoczecia 36tc- to do konca tyg i dziecko "donoszone";-);-)

ja z hania w domu bo pokasłuje- u nas ferie od dzisiaj wiec w przedszkolu pewnie mało dzieci. a ze w domu siedze to niech korzysta z laby.

reklama
hejj

nie wyspałam sie wogole, brzuch mnie bolał ale to nie skurcze tylko taki ból hmmmmm sama nie wiem jak to nazwać......a najlepsze jest to ze dziś wkładając Luteine poczułam na koncu dziurkę na koniuszek palca więc chyba ten bol cos oznacza............albo i nic bo moja sasiadka chodzi z rozwarciem po zdjeciu szwu okrężnego od 2 stycznia az jutro idzie do szpitala na wywołanie :szok::szok::szok: i jeszcze jakies brednie mi sie snily :-(

u nas lodowisko, podniosłam rolety a na oknach lod........................ ja chce wiosnę!!!!!!!!!!!!!!!

nie doczytałąm tylko widziałam kolekcję MUNIUŚ wow

Powodzenia dzis na wizytach!!i usg!

najlepsze zyczonka dla dzisejszych jubilatów!

aaa i gratulacje pełnych tygodni tym, ktore dziś je mają :-)

ide ogarnąc włosy bo sie rano prysznicowałam i za chwile bede miala snopek na glowie......

Do góry