reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
dziewczyny, ja tak z innej beczki ;-) jaki wpływ na zajście w ciążę może mieć palenie papierosów; ja nie palę, ale niestety mój mąż pali (myślę że około paczki fajek dziennie); czy wpłynąć na niego, żeby ograniczył, bo przecież nie rzuci z dnia na dzień, czy na razie dać mu spokój :-) czy Wy/Wasi partnerzy palicie ???

wróciłam już, wyniki koło 20, jak stamtąd wyszłam to stres ze mnie zszedł :)

Ewelinka być może :) zobaczymy, co ma być to będzie :)

Agniesiak zacznij już łykać, mój gin mówił żeby zacząć już ok 3m-ce przed starankami, zaszkodzić nie zaszkodzi a może tylko pomóc :)

Gochson boję się że to może być kolejna biochemiczna... temp zdecydowanie za niska na utrzymanie ciąży ;(

Monarti super że wyniki ok :)

Monarti- super, że wyniki dobre :)
Kocicowa-u nas nikt nie pali, ale ja bym kazała rzucić , albo chociaz ograniczyc ;) Ciąża to dobra motywacja moze sie mu uda i na zdrowie mu wyjdzie :D

Kocicowa- oto co znalazlam w internecie: Negatywny wpływ palenia papierosów na różne parametry nasienia w tym na liczebność plemników, jakość chromatyny plemnikowej, czy morfologię plemników jest wykazywany przez liczne badania naukowe [SUP]3, 10, 11[/SUP]. Generalnie, badania te pokazują, że szczególnie negatywny wpływ ujawnia się u mężczyzn palących znaczące ilości np. paczkę dziennie lub więcej. Prawdopodobną przyczyną negatywnego wpływu palenia papierosów na plemniki jest nasilony stres oksydacyjny oraz niewystarczające aktywność enzymów antyoksydacyjnych w plazmie nasienia.
I tak mężczyźni maja w zyciu łatwiej wiec chociaz troche wyrzeczeń miec mogą ;p

Kocicowa_Mama mój mąż pali, ja nie.

Blair ale skoro nic się nie dzieje, to nie musi oznaczać nic złego, może po prostu szybka wizyta i interwencja. Z drugiej strony nie możesz tak myśleć na starcie, że coś jest nie tak. Ja np. przy ciąży biochemicznej miałam plamienia.

Malusiolka dzięki za pozdrowienia.

reklama
Gochson u mnie nie było krwawień ani plamień, był natomiast ból brzucha, oby nie było za późno na interwencję, a może po prostu jeszcze owu nie było i nie ma się co przejmować :)

Do góry