reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Katka, dokladnie :) gdybym miala miec dziewczynke to zastanawialabym sie miedzy innymi nad oliwia. Bardzo ladne i proste imie ;)

reklama
Oliwia jest teraz bardzo popularnym imieniem i raczej nie wymyślnym. Bardzo podoba mi się Maria. mam dwie koleżanki MArie w pracy, do jednej mówimy Maria do drugiej MArysia. tak pasuje do nich. i każdy wie o kogo chodzi :)

No słyszę dookoła, że Oliwia jest bardzo popularna a jeszcze nie trafiłam na żadną Oliwię :-D ani na małą ani na dużą. Za to dookoła wszędzie Julie i Zuzie.

Zgadzam się - Alicja fajne imię :-D I ostatnio coraz bardziej popularne (w rankingu popularności w pierwszej 10 jest) :tak:

Oliwia jak dla mnie bardzo ładne imię - też o nim myślałam, ale w mojej miejscowości w tym roku już 2 Oliwie się urodziły (a nawet połowy roku nie ma ) i wahamy się teraz między Natalią i Zosią :-(

Oliwia to dziwne/inne było ale 15 lat temu chyba albo jescze wczesniej

dla mnie wymyslne to takjak Katka pisala ,Jesika Wanessa ajeszce znam Wirginia i Taida(slyszalyscie kiedys?

Haust ja bym sie pewnie nad Zuzia zastanawialaa ale mamy mala sasiadke

Haust Natalia jest piękna :-) ja mam Natalkę w domu :-)

Wiecie co najważniejsze by imię się rodzicom podobało a nie wszystkim dookoła, prawda??? A co reszta o tym myśli to miejmy w nosie :-D

I masz 100% racje Katka.
Tak jak ze wszystkim. Każdy też stosuje własne metody wychowawcze, zasady i nikomu nic do tego.

Ale z pewnością każda z Was ma takie imiona i zachowania które działają wyjątkowo irytująco?

u nas będzie Zosia albo Alicja, podoba mi sie jeszcze Liliana. Mika masz racje, ogolnie chyba niektore imiona kojarzą sie z konkretna osobą której np nie lubimy albo cos, u mnie w rodzinie to nie dogodzisz, np tesciowej nie podoba sie Lilka bo zna jakąs i sie jej zle kojarzy, znowu mojej mamie Zocha, ale na szczescie to nasze dziecko więc i my bedziemy wybierać imie :)

Najwazniejsze to nie dac sie sterroryzowac otoczeniu (glownie rodzina sie lubi wtracac) jesli chodzi o wybor imienia. Pamietam jak moja mama sie na mnie obrazila, bo wybralam dla dziecka imie "jak dla ruskiego terrorysty" (Igor). W ogole cala rodzina krecila nosem, ze co to za imie. Ucielam te gderania, ze to moje dziecko nie ich i przestali komentowac.
Zatem babeczki, nie dawajmy sie i nazywajmy nasze dzieciaki jak chce.my my, a nie nasze babcie, ciocie czy inni wujkowie.

Mika, oj tak, sa irytujace imiona -u mnie problem z wyborem imienia dla synka z racji bycia nauczycielem. Niemal kazde imie kojarzy mi sie z jakims niefajnym uczniem i bylo bardzo ciezko sie zdecydowac na imie dla synka ( do teraz jestem niezadowolona z wyboru zreszta).

Ostatnia edycja:
reklama
Hubson - no nie dziwię ci się, że masz problem z wyborem imienia, przecież co roku masz nowych uczniów i charakterystyka/skojarzenie samo się przypina.

Zosia mi się podoba ale Zofia niestety już mnie, dlatego u nas odpadła.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry