reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hey hey :)

Aljul spelnienia marzeń :)

Gdusia :( tule ...

Elle kciuki ;)
Okresowe uczucie tak tez jest we wczesnej ciąży ;)

Czarna perla melduj nam sie tutaj!
Jak sie czujesz ?
Wiesz juz na 100% ze to chlopczyk?
Ana powtarzalas usg?

Zakrecona biore tylko zestaw witamin dla kobiet w ciąży :)
Co drugi dzien tak kazal mi lekarz.
Magnez powidzial ze w pozniejszym okresie ciazy :/

Daria ja miałam pegperego piko3 i dla mnie rewelacja.
Teraz jak przyjdzie czas to tez ten wozek bedzie :)
Narazie udalo nam sie kupic tak jak chcielismy maxi cosa mura 4 uzywany stan b.dobry od Niemców kolor czarno szary.
Wszystko gleboki,spacerowka fotelik do auta dwa spiworki folia parasol siatka przeciw moskita jakies kocyki i ten baranek.za jedyne 260 € :D
Potem wyciagne za to te same pieniadze ;)
Dlatego lubie tskie rzeczy uzywane od niemcow kupowac.
A byla okazja wiec juz będzie :)
Czatowalismy na taki strzał :)

Wole powoli kompletowac juz niz na ostatnia chwile przepłacać :)

Milego dnia :)

Male liski dziekuje za slowa otuchy ale objawy wlasnie ustaly... tzn piersi mniejbola tylko jajniki czuje jak przed @. Beta na szczescie wszystko wyjasni ale juz ten test skoro nic nie pokazal, moze cien cienia to dalo mi do myslenia

Airfix, na urlopie było super, dzieciaki przez 2 tyg kąpały się w morzu, pierwszy raz obyło się bez chorób, leków itd. Ja też wypoczęłam, wróciłam opalona jak nigdy (stwierdziłam, że trochę wit. D nie zaszkodzi :-D).

Aljul, ciekawa teoria dotycząca różnicy w zagnieżdżaniu sie zarodków.

Dziewczyny dziekuje za wszystkie kciuki ale niestety nie udalo sie :-( beta w pon 9.47 a dzis tylko 2.90
Piraniu czyli w pon tez beta byla juz za niska jak na ciaze? Nie wiem co robic w kolejnym cyklu zeby sie udalo utrzymac ciaze

reklama
aljul, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, spełnienia marzeń i oczywiście ślicznej, zdrowej córeczki! :-)

zakręcona, no to kciuki za ładna fryzurę, wygłaskaj Igorka przez brzuch ode mnie :-)

Elle, używałam identyczne testy ciążowe (One Step Pregnancy Tests 10 mIU/ml), z tego co piszesz to beta zapewne juz mocno spadła :-(, trzymaj się i daj znać jak wynik. Ja przy tak niskim poziomie progesteronu brałabym Duphaston 2x1 + Luteina dopochwowa 2x1, jednak gdy niski poziom progesteronu wynika ze słabej jakości pęcherzyka (i komórki) to dawkowanie progesteronu prawdopodobnie nie pomoże :-( ...wówczas postawiłabym na suplementy poprawiające jakość pęcherzyków i komórek jajowych, niestety wiele z nich nie będzie sprzyjać poczęciu córeczki.

Airfix
, wapń piękny, magnez tez urósł, ja w szczęśliwym cyklu miałam wapń 2,52, sód 139 ale potas wyższy od Twojego a mam z tego Kaję :-) A może zwiększ ilość suplementów magnezowych? Ja łykałam Mg i piłam jeszcze Inkę z magnezem.

Vivienka
, krwiak podkosmówkowy to wynaczynienie krwi między ścianą macicy a jajem płodowym, ciężko powiedzieć co mogło być powodem wylewu, który spowodował krwiak, jestem pewna, że krwiak się wchłonie (moja koleżanka też miała krwiak podkosmówkowy i związane z nim krwawienia, wchłonął się w I trymestrze).

Verita
, Duphaston to dydrogesteron a on podobno nie blokuje owulacji (dydrogesterone produces no increase in temperature and does not inhibit OVULATION).

Elle
, doczytałam właśnie :-(, beta poniedziałkowa była za niska, powinna wynosić 50-200 mIU/ml.

Ostatnia edycja:
Do góry