reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix, Elle dziękuje Wam za życzenia

Airfix pytałam wczoraj o tą herbatkę z TESCO czy ona jest z Herbapolu?

Małe liski u mnie też była totalna rewolucja przy pierwszy synku, przy drugim już tak nie było

reklama
Ale mi narobiliscie ochoty na to urzadzenie lady comp,popatrzalam i w DE jest juz za 397e do kupienia nowka. Podliczajac ze na krazki wydawalam do trzy miesiace 35e to przez dwa lata i zwrocilby mi sie komputerek.Ale z drugiej strony tak jak pisze maran moze wystarczy mierzenie normalnym termometrem i zapisywanie po prostu na kartce pomiarow.Duzo mozna tez stwierdzic na podstawie sluzu.
Jeszcze mam troszke czasu takze pomysle ;)

Gdusia bardzo mi przykro…

Macy to wy teraz praktycznie na wylocie juz jestescie…

Dorcia trzymam kciuki za dzidiejsza wizyte,jak pieknie dzis juz rowniutko 13 tydzien!!

Airfix ale masz swietnego synusia :) zacalowalabym takiego!!

Anna 123 witaj i piersze co to gratuluje spelnienia marzenia!! Super ze bedziesz miala corcie.Czujesz sie inaczej w tej ciazy?Tun inne objawy niz przy synkach?

Aljul Wszytskiego najlepszego w dniu urodzinek!Duzo zdrowka,radosci i pociechy z dzeici i spelnienia rozowego marzenia :)

Zakrecona dodoalas mi troche otuchy z twoim plamieniem na poczatku ciazy.. wkoncu ty spodziewasz sie Igorka ;) takze moze nie dokonca plami sie zawsze na dziewczynke ;)
A co do pokoiku to nawet jezeli by tak sie stalo ze pokoik byl by nie gotowy to i tak Igorek przez pierwszy okres bedzie z wami w sypialni czy nie? Ja jakos nie moglam sie rozstac z corcia na noc i lubialam ja miec w takim lozeczku dostawce do lozeczka.
Ja tak wlasnie po 30 tygodniu krecilam filmiki jak corcia sie wyglupiala w brzuszku ,swietna pamiatka.
Trzymam kciuki za udana wizyte u fryzjera.Ile masz godzin w szkole rodzenia lacznie?
Ach walsnie maialam sie ciebie zapytac gdzie robila pranatalne padania? Jak sie nie myle chyba w szczecinie co nie?

Piranho co tam u was? Czytalam troche w google na temat krwiaczkow w ciazy i niestety dalej madrzejsza niejstem... skad one sie biora i dlaczego powstaja?

aljul Tak widziałam, że pytałaś ;) wyleciało mi z głowy, przepraszam :) herbatka w Tesco jest firmy Packers Best coś takiego :) Opakowanie takie jak sagi, taka torebka.. ProductDetail cos takiego..... jest zurawina z hibiskusem, jest dzika roza z malina .... Opakowanie moze sie róznić trochę, więc patrz na firmę :)

Annette. Jak po wypoczynku? Chyba tak zrobię, zwiększę dawkę magnezu..na pewno coś to da :)

Vivienka.. Jak się czujesz? Faktycznie jest do zacałowania, ale czasami to wychodze z siebie ;)

airfix ja bym wziela swoj mutsy evo jeszcze raz ale w holandii gdzie zawsze kupuje jest taka promocja ze jak kupie caly zestaw tov za 299 a jak oddzielnie to spacerowka 400 e;/ a nie potrzebuje gondoli i troche bezsensu to maja;/ a x landera nie moge zobaczyc na zywo i nie wiem tak w cieno go kupic sie boje;/

Marchew tak dupka i acard biore caly czas od owulki :tak:
Male liski dziekuje za linka. Czy Twoj m tez bierze ten korzen lukrecji? Bo ja wczesniej mialam z firmy now ale tylko na ebay mozna kupic a zalezy mi na czasie. Dobrze ze jestescie juz po dzialaniach, teraz tylko czekac na II kreseczki :-) ja mam bete po 15 a plamienia jakby ustaly chociaz cos jasno rozowego widze na wkladce

Elle tak, łyka dokładnie ten suplement....też nie chcę robić ci nadziei, ale ja miałam jednorazowe plamienie krwią na dzień, lub w dzień @ w drugiej ciąży. I byłam przekonana że idzie miesiączka i że nie udało się. A w pierwszej ciąży plamiłam trochę jasną różową krwią kiedy miałam krwiaczka. Może naprawdę będzie jeszcze wszystko dobrze. A ustały objawy? pisałaś że bolą (.)(.)...zerknęłam właśnie na twój wykres - temperatura jeszcze wysoko

Ostatnia edycja:
vivienka ale to chodzi o to że dziewczynki jak się zagnieżdżają to są plamienia, a u Ciebie wiadomo że te plamienia są spowodowane krwiaczkiem. Poza tym ja przy synku tez miałam plamienia :)

elle jeszcze nie wszystko stracone, plamienia brązowe się zdarzają. trzymam kciuki za betę.

gdusia przykro mi :(

dorcia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)

aljul sto lat!

airfix bardzo dużo suplementujesz tego wapnia i magnezu. ja brałam tylko 2 tabletki calcium dziennie czyli 300mg magnezu i 600mg wapnia, ale dużo jadłam jogurtów i nabiału.

małe liski to trzymam kciuki za ten cykl. mi tez po castagnusie owulka wystąpiła wcześniej bo w 13dc (w tym i poprzednim cyklu) a wcześniej zazwyczaj była po 16dc.

anna123
witam i gratuluję

Ostatnia edycja:
Czesc, ja znow goscinnie, ale postaram sie zaraz doczytac wiecej :)

Aljul sto lat!
Anna123 gratulacje :)
Zakrecona masz naprawde fajna szkole rodzenia :) A jak sie czujesz? jeszcze 2 miesiace i mozemy rodzic :D
Male liski, Airfix ale 100g pestek dyni zawiera jednoczesnie 810mg potasu...
Elle kciuki!
Macy serdeczne gratulacje i wszystkiego dobrego!

Czy komus jeszcze udalo sie ostatnio zaciazyc?! I czy wiadomo moze co u Any?

Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam i przesylam fluidy!

reklama
iweet, wildberry, Vivienko dziękuję za życzenia

iweet tak powiedział lekarz mojej koleżance jak była w ciąży z córką to na początku plamiła i lekarz jej powiedział że będzie miała córkę bo po jego obserwacjach to właśnie zarodki dziewczynkowe tak się zagnieżdżają

Vivienko ja tez miałam krwiaczka w 1 ciąży i 2 razy plamiłam ale w miarę upływu czasu i jak macica rosła to krwiak się wchłonął - nie pamiętam ile to trwało ale dosyć szybko, wiem że na pewno nie było jeszcze widocznego brzuszka jak po krwiaku nie było śladu, więc nic się nie martw- BĘDZIE DOBRZE &&&&&

Airfix dziękuję - ja kupiłam te z herbapolu - żurawinowa i malina-żurawina też mają po ok 30% owoców

Powiem Wam że ostatnimi czasy nie mogę patrzeć na słodycze a jak już mam na nie ochotę to naprawdę wystarczy mi maleńka dawka....więc może w dobra stronę zmierza mój organizm bo kiedyś zajadałam się słodyczami na potęgę

Do góry