reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U nas też dobrze. Czynność serca trochę powyżej średniej (171/min) ale niby dalej w normie. Przezierność przy CRL 6,8 cm wyszła 1,4-1,9 w zależności od ułożenia, wg lekarki najtrafniejsze było 1,7 i tak też wpisała, choć czytałam, że bierze się największe. Kość nosowa jest, kąta twarzowo-czaszkowego nie mierzyła :( Ale ryzyko genetyczne wyszło niskie.
Któraś z Was pytała o kolejność suplementacji - najpierw b12, potem reszta, już nie pamiętam dlaczego. Co do żelaza to też mam info, że to badanie ferrytyny pokazuje rzeczywisty poziom w organizmie.
Iris gratuluję serdecznie. Przepiękny widok.

Daria witaj w grupie. Ja też kupuję suplementy na iherb.com, z doświadczenia jest najtaniej.

Przepraszam, że tak w skrócie, ale nie mam sił :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcia bardzo sie cieszę ze u Was tez ok...

Iris tak mnie natchnęłas fotką... :) poznajcie i mój wyczekiwany cud...

ImageUploadedByForum BabyBoom1421170246.228529.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1421170094.990194.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421170094.990194.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 78
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1421170246.228529.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421170246.228529.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 86
enya dzięki za odpowiedz pytałam się o ta cesarkę bo nie wiem jak rodzic ... trochę przeszłam wiec myslalam nad CC wsumie lekarz powiedział ze na razie wybrać mogę ja a on będzie widział czy CC czy naturalnie waska jestem w biodrach wiec trochę boje się ryzykować naturalnie a poza tym jak na razie ciaza bez komplikacji i mam nadzieje ze już tak będzie do końca choć odliczam każdy dzień, tydzień byle już było wrazie w bezpiecznie dla maluszka

a dlaczego nie można laczyc B6 z B12 jeśli we wszystkich preparatach witaminowych choćby w femibionie sa one polaczane ???

Alusia, Iris i Ewa cieszę się razem z Wami!!!!!! Hip hip hurra!!!!!!:-)
Asiula pytałaś jakiś czas temu o dr Sachę, ponad rok temu Karola z naszego forum brała u niego szczepionki, nie pamiętam żadnych negatywnych opini, jedynie ze był dużo tańsz od Maliny, ale to na plus.

No zdążyłam Was podczytać z tych kilku ostatnich dni... Gratuluję wszystkim tym co piszą dobre wieści o swoich maluszkach. Ahhh, chętnie bym dołączyła...
GosiuS35 Wielkie dzięki za info. U mnie strasznie nerwowo, bo nasza lekarka z kliniki nie daje nam czasu na żadne badanie immunologii itd, bo uważa, że nie ma czasu. Ja jednak mam jakieś przeczucie, że bez żadnej diagnozy nic dobrego z tego nie wyniknie. Dlatego jedziemy jutro do Szpitala Dzieciątka Jezus do W-wy zrobić badania. Na pewni mlr i test limfocytotoksyczny. A może jeszcze coś, bo lekarka tamtejsza obiecała nam doradzić. Pojutrze mam histero. Za jakiś tydzień powinnam mieć wyniki immuno i trzeba dokonać dobrego wyboru immunologa. I tu jak najbardziej jeszcze Was bardzo bardzo proszę o opinię. Do Sacha się już umówiłam, ale słyszałam jeszcze o dr Paśnik z Łodzi i dr Litmanowiczu z W-wy. Ważne, żeby honorował badania, które bedziemy mieli. Bo niestety z Dubrawskiego musieliśmy zrezygnować ze względów finansowych. Przeliczyłam wszystko dokładnie i nie dalibyśmy rady tyle tys... Zwłaszcza że za chwilę trzeba wydać jakieś 5 tys. na stymulację plus jak zawsze nieprzewidziane inne wydatki. Zrobiłam w sb morfologię i leukocyty mam tylko 2,6tys, to jeszcze bardziej mnie utwierdziło w przekonaniu, że nie ma sensu na łapu capu podchodzić do ivf bez żadnej dodatkowej diangostyki.
GosiuS35 A jak tej Karoli? Pomogły u Sachy szczepienia?

Ostatnia edycja:
Część dziewczyny Iris Ewa Alusia super ze wszystko ok sliczne te wasze dzieci☺
Ja tez juz po wizycie mój gin twierdzi ze z moim cukrem wszystko ok i to znaczy ze mam szybki metabolizm i ze małemu nic nie grozi ze gorsza jest cukrzyca ale ja i tak postanowilam troszkę zmienić dietę
Pozdrawiam

reklama
Gogac to super! Ja miałam cukrzycę ciążowa i te pomiary i pilnowanie diety nic fajnego. Plus strach oczywiście, czy z malenstwm będzie ok.

Asiula czy Ty piszesz o Marku Litmanowiczu?

Do góry