reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Widzę że co raz więcej z Was odchodzi od planowania takiego jak było rok czy dwa lata temu,część z Was przestała wierzyć w całe planowanie- jeśli jednak któraś z Was chciałaby dać z siebie wszystko, lub może to przyda się komuś kto będzie potem wertował ten wątek , napiszę Wam o mięcie która miała obniżać testosteron i jest polecana w staraniach o dziewczynkę...każda z nas tu planujących córkę słyszała o badaniach naukowców które dowodzą że picie mięty obniża poziom testosteronu, wziełam sobie za cel sprawdzenie tego ( miałam swoje powody powiedzmy ) , nie bede podawała linków do tych badań - musicie, a raczej będziecie chciały to będziecie wierzyć, nie to nie ;) ( jak sie ktoś bardzo uprze to linki są w internecie ) że owszem picie miety obniza testosteron..ale nie chodzi tu o mięte która pijemy, nie o pieprzową...
Badania były prowadzone na odmianie mentha spicata labiatae , czyli mieta zielona inaczej kędzieżawa, kłosowa... I tylko taka mięta ma działanie obniżajace testosteron. Niestety trudno ją kupić, nie jest tak dostępna łatwo jak pieprzowa, dziewczyny głównie ją sadzą, gdybym rok temu sie pokusiła o sprawdzenie tej miety to dziś bym miała juz swój krzaczek pewnie ;) ...ale jeśli któraś będzie chciała taka do zaparzania zakupić to udało mi się znajść taka, jaką najczęściej dziewczyny kupują - Firma Kotanyi - mieta zielona otarta....ok 2zł kosztuje. Trzeba szukać na dziale z przyprawami. Jest a almie na pewno, jest w Piotrze i Pawle.
W badaniach podany jest przepis na tą mięte - stosuje się ją przez 5 pierwszych dni cyklu, zalewa sie łyżeczkę czubatą taką od herbaty 250ml wrzącej wody i zaparza 10min, pijemy 2 razy dziennie. Dziewczyny z problemami z testosteronem,PCOS i hirsutyzmem piją nawet codziennie, ale ja tu piszę o oryginalnym przepisie który był w badaniach.
Zrobicie z tym co uważacie, ja będę pić jednak tą zieloną, u mnie picie mięty pieprzowej testosteronu nie obniżyło...a przy zwiększeniu dawki do 6 kubków dziennie- jesli faktycznie by obniżała testosteron powinien mi spać jeszcze niżej, a niestety- spaść nie spadł.

Sprawdzcie sobie z ciekawości ten kalendarz chinski Ancient Chinese Gender Predictor mi jako jedyny pokazuje ze synek jest synkiem ;) Podałam date owulacji w drugim , nie date rozpoczęcia cyklu.

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix to ten kalendarz co kiedys podawalam, juz chyba z 2 lata temu i w tym sprawdza mi sie z dziewczynkami no a teraz pokazuje mi chlopca...

Milego weekendu wszystkim zycze :)

Hm...mi pokazuje ten kalendarz teraz córeczkę i również sprawdza się co do moich dziewczyn. Jedną ciążę,którą poroniłam w 9tyg. Pokazuje że był chłopiec. ....
Maran. ....a może jednak. .....?

maran - atha A ja dalej obstawiam chłopca u Ciebie...Wiem że będzie co ma być, i jeśli nawet trzecia córka to że ją już bardzo Kochasz, jednak mocno trzymam kciuki żeby u Ciebie mieszkał synuś &&&& Pamiętam że Ty lub Matik- wstawiałyście kalendarz taki który liczył lata chińskie, zapisałam go w zakładach i nie mogłam znajść, a jak znalazłam to okazało się że zmienił formę i juz nie liczył lat chińskich :) I ten znalazłam dziś i postanowiłam przetestować :) Jesli owulacja u mnie wypadnie w te dni +/- 2 dni w które przypuszczam że w lipcu, sierpniu wystąpi to pokazuje mi dziewczynke :)

Dziewczyny które juz macie dzidziusie przy sobie, sprawdzać czy się sprawdza :D

U mnie sie własnie rozkreca @:-)
I bierzemy sie do roboty:-):tak:

Airfix przy 2 synku mi sie sprawdza ten kalendarz chiński :-)

Ostatnia edycja:
acioch Cofnij się jedną stronę w tył...tam jest link

Marzycielka Witaj w klubie ;)

Znalazłam jeszcze coś takiego - " Szyszki chmielu obniżają testosteron u mężczyzn.. polecane są mężczyznom którzy mają za wysokie libido, problemy z agresją na tle rozbudzenia seksualnego ..." ". Ponadto, chmiel, jako jedyna roślina zielarska, reguluje popęd seksualny u człowieka. Działa estrogennie i zmniejsza ilość wolnego testosteronu we krwi. Powoduje to zmniejszenie libido u mężczyzn przy jednoczesny braku ograniczania płodności. Mniejsza ilość testosteronu we krwi to również mniej agresywnych zachowań." itd.... Można kupić w aptece szyszki chmielu i łyżkę wsypuje sie do butelki z jasnym piwem lub zaparza się w szklance.
LicoRoot byl podany jako przykład suplementu który obniża testosteron ( ale nie może być stosowany u osób z nadciśnieniem ) , więc podejrzewam że można by go zastąpić np. szyszkami chmielu .... Szałwia tez ma właściwości obniżajace testosteron-ale do końca jeszcze nie jestem do niej przekonana ;)
W srodę wysyłam męża wreszcie na badania i zobaczymy...jak coś to go poczęstuje szyszkami :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry