reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Iweet Wywołałam Cię myślami [emoji2] toz to co raz bliżej spotkania z córeczka , cudownie
Falka witaj.. Faktycznie z takimi wynikami lepiej pomysleć o dziecku juz teraz niż za pare lat, jednak tsh jesli masz podwyższone może utrudniać poczęcie - nie lepiej zacząć go zbijać troszkę? Mi zeszło 3 lata doprowadzenie Tsh do normy, myśle ze ono miało wpływ na to ze nie udało mi sie utrzymać żadnej ciąży . Może spróbuj np. Łykać żurawinę co by obniżyć pH , jeść jogurty - zawsze to cos tam zwiększy szanse na ta córcię [emoji2] trzymam kciuki zeby Ci sie udało szybciutko

Asioch Gratuluje [emoji188]

reklama
Ania g21 ja wiem jak to z facetami niby chcą a boją się, a Twój mąż jest jedynakiem bo może z tego to się bierze ?
Ja mam męża który nie ma rodzeństwa więc też cieżko z nim walczyłam z tematem

Ja też mam męża jedynaka i to on bardziej cisnął o drugie dziecko, BA! nawet mówi że chce trójkę ;)

...Dziewczynki tez sie lubia później zagnieżdzać własnie 9-12dpo...Chłopcy szybciej- ale tez pewnie reguły nie ma na to.

Ha, czyli u mnie wychodziłoby że chłopiec bo 9dpo wyszedł pozytyw :D ale jakoś nie wierze w to że płeć ma znaczenie w zagnieżdżeniu
PannaMyszka, gratulacje ogromne!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o starania, to nam się udało-będzie córka-3 razy potwierdzone. Azakazanych produktów, zawierających potas i dużo innych.

Dziękuję za gratulacje, i zazdroszczę dziewczynki!

Jeśli miałabym typować po smakach na jakie mam ochotę, to całkiem odwrotnie od pierwszej ciąży. Tam jadłam mięso, ogórki kiszone i pieczarki martnowane razem z kwaśnymi żelkami, a teraz ciągle mam ochote na pierogi, kluski lody i czekolaaaade :tak: choć i tak obstawiam że będzie drugi synek. Tylko, że dla córy mam imię wybrane, a dla syna....ciemna pustka

PannaMyszka Źle mnie zrozumiałaś... ja absolutnie nie twierdze że wcześniejsze zagnieżdzenie to chłopiec, a późne to dziewczynka....napisałam że dziewczynki lubią później się zagnieżdzać, ale nie jest to regułą jakaś, nie jest to żaden wyznacznik w domyslaniu sie jakiej płci jest dziecko. Chodziło mi aby Tynce pokazać rozbieżności między zagnieżdzaniem się...i że 7dpo to za wcześnie na test ciązowy może byc - być może jej zarodek zagnieździ się później i wcale nie musi się okazać potem dziewczynką.

asioch ja mam termin na poczatek pazdziernika 05.10.15. :) no upałów nie ma i to jest cudowne :) dzis na krótki rekaw chodze ale jest pochmurno wiec nie jest ta pogoda meczaca ;) własnie wróciłam od pielegniarek bo byłam na bilansie z Mają, przypomniały sobie i mi list wysłały, ze mam przyjsc a ona 4l skonczyła w lutym hehe... byłam wiec co by mnie wiecej nie nekali ;) dziecko wysokie, powyzej normy mam hehehe a po za tym to wszystko idealnie ;)

falka według mnie masz takie same szanse na córke jak i na syna, niezaleznie od diety i innych czynników &&&& za szybkie zajscie w ciaze i oby spełniły sie marzenia :)

miłego popołudnia Babeczki :)

Airfix witaj :) Trochę mnie martwi to TSH, za pierwszym razem wyszło powyżej 5, potem 3,64 i jutro znowu się wybieram na sprawdzenie. Jeśli znowu podskoczyło to pójdę do endokrynologa bo chciałabym maksymalnie zwiększyć swoje szanse. Nie mówiąc już o strachu przed poronieniem. Trzy lata to bardzo długo, a ile miałaś tego TSH ponad normę?

maran-atha, dziękuję za kciuki, Tobie życzę spokojniej ciąży. Doszłam do wniosku, że nie zaszkodzi dopomóc losowi i od dzisiaj będę wcinać jogurty, ha :)

PannaMyszka Źle mnie zrozumiałaś... ja absolutnie nie twierdze że wcześniejsze zagnieżdzenie to chłopiec, a późne to dziewczynka....napisałam że dziewczynki lubią później się zagnieżdzać, ale nie jest to regułą jakaś, nie jest to żaden wyznacznik w domyslaniu sie jakiej płci jest dziecko. Chodziło mi aby Tynce pokazać rozbieżności między zagnieżdzaniem się...i że 7dpo to za wcześnie na test ciązowy może byc - być może jej zarodek zagnieździ się później i wcale nie musi się okazać potem dziewczynką.

Airfix dobrze Cie zrozumiałam, tylko przeniosłam to na swoje rozumowanie :tak:i tak idę o zakład, że chłopak będzie :-D

Witajcie,
jestem tu nowa:):-) szukając informacji w necie trafiłam na Wasz wątek o próbie zaplanowania płci dziecka. Prawie rok na luzie staramy się o córke ( marzy nam się :) ) I nic nie wychodzi. Mam cykle nieregularne 0d 30 dni do 39. To tak z grubsza. Ostatnie cykle 33- 34 dniowe. Nie mierzę temp. w pochwie ciągle się do tego przymierzam. Ostatni cykl miałam 16.06. Kochałam się z mężem 28 .06, 4.07, 1.07,5.07. 7.07. Nie czuję się abym zaszła w czerwcu w ciażę, choć piersi mnie kłują lekko ale to pewnie na miesiączkę gdyż za 8-10 dni powinnam ją już mieć.
Owulacja naocznie takie wrażenie miałam śluz płodny 29-30.06 a jak jest naprawdę tego nie wiem. Powiem szczerze ze już się załamałam z lekka do tego po raz kolejny mam umowę na zastępstwo ( pracuję w przedszkolu), wiec jeśli nie " urodzę przed zakończeniem umowy mogę pomarzyć o urlopie macierzyńskim a umowa mi się kończy w lipcu 2016. I tak szukam cały czas innej pracy.Gdyż co wakacje mam stres czy będzie praca.
Kobitki proszę o rozjaśnienie jak się zabrać za córkę, jak widzicie naturalne metody zawodzą, chcę użyc pasków testów owulacyjnych? proszę o wytłumaczenie łopatologiczne co i jak. Dziękuję

Dziewczyny które starają się o dziewczynkę - mam całe opakowanie reprsha nie otwarte + sylk użyty 2 razy. Gdyby ktoś był zainteresowany proszę o pw.

reklama
Asioch moje wielkie GRATULACJE!!!!!.....jednak marzenia się spełniają:-)
Maran fajnie że wszystko u Was w porządku:tak:

Suzi, falka, mama-michaszka WITAJCIE!:tak:

Iweet ale Ci się nazbierało tych ciuszków:tak:.....to już 29 tc? o matko kiedy to zleciało? Już niedługo będziesz tulić swoją księżniczkę

PannaMyszka &&&& mocno zaciskam za córeczkę dla Ciebie:tak:

pozdrawiam wszystkie staraczki i wszystkie mamusie które już czekają na swoje maluszki:tak: i oczywiście te które tulą już swoje szczęścia

Ostatnia edycja:
Do góry