reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Bylam na izbie przyjec, zbadali, zrobili ktg. Szyjka zamknieta, dostalam cos rozkurczajacego, potem ktg - pierwszy skurcz na poziomie 60, potem zapis w normie. Zalecenie bezwzglednie lezec. Nie mogli mnie przyjac, bo za duzo juz maja wczesniakow i nie maja juz sprzetu... Dziwne, bo przeciez sa pessary, szwy itp. Porod mozna powstrzymac. Ale nie chcieli mnie odsylac po innych szpitalach - lepiej, zebym w domu lezala.
Chyba nic zlego sie nie dzieje, wszystko wydaje sie ok. Ale przykro i smutno, ze gdyby sie dzialo to moje dzieci nie mialyby szans na ratunek bo by ich nie przyjeto. Dodam, ze to jedyny wyposazony szpital w regionie.

reklama
Dziewczyny jak wyglada rezim lozkowy w szpitalu? Pozwalaja Wam isc pod prysznic, umyc wlosy, czy trzeba plackiem lezec? I jak wyglada sprawa z pozycja pollezaca?
Leze teraz w domu i nie wiem co dokladnie znaczy "bezwzgledne lezenie". Robie sobie herbate, troche rysuje - na polsiedzaco, ale nie wiem czy powinnam?

U mnie w szpitalu bezwzględne leżenie miala dziewczyna z sali. Nie mogła w ogóle wstawać. Toaleta do basenu. Stażystki ją codziennie myły. Pozycja pół siedząca na pewno Ci nie pomoże tylko pogorszy sprawę. Lez na płasko i zapytaj lekarza czy możesz wstać do WC. O pracy w kuchni raczej zapomnij. Niech Ci mąż zapas herbaty i wody zrobi przy okazji łóżku.

Alia mi się wydaje ze do wc możesz spokojnie wstać.Jeżeli szyjka jestvoki i nie ma rozwarcia torty bardziej.Ja leżałam w szpitalu czekając na szewek z rozwarcia na pół opuszka,szyjka 17mm i z pecherzem uwypuklajacym się do pochwy i mogłam tylko do wc wstać,wiec jeżeli nie ma rozwarcia to do WC i zaraz do wyrka :) mi już leci 3 miesiąc leżenia, mam szewek wstaje do WC i zrobić sobie coś do jedzenia,tak szybko. W łóżku tez jestem często w połowie siedząca :)

Ja jestem w szpitalu i mam i skurcze i rozwarcie ale mogę do toalety dwa razy dziennie odłączają mi kroplówkę żebym mogła pod prysznic mogę usiąść do jedzenia itp. Ale u mnie jutro sie 33 tc zaczyna wiec tez inaczej. Dostałam info ze jeszcze przez tydz spróbują wyciszyć skurcze potem będzie próba odstawienia jak sie nie da to juz będzie Cc :) bo chłopaki podobno spore a i po sterydach dojrzałe

Alia mi się wydaje ze do wc możesz spokojnie wstać.Jeżeli szyjka jestvoki i nie ma rozwarcia torty bardziej.Ja leżałam w szpitalu czekając na szewek z rozwarcia na pół opuszka,szyjka 17mm i z pecherzem uwypuklajacym się do pochwy i mogłam tylko do wc wstać,wiec jeżeli nie ma rozwarcia to do WC i zaraz do wyrka :) mi już leci 3 miesiąc leżenia, mam szewek wstaje do WC i zrobić sobie coś do jedzenia,tak szybko. W łóżku tez jestem często w połowie siedząca :)

reklama
Bardzo dziekuje dziewczyny. Dzis wstalam, umylam wlosy, troche pochodzilam i zaczal mnie bolec brzuch wiec juz leze. Do lazienki jasna sprawa, tak samo do lekarza przeciez bede jezdzic. I do dentysty.
Mam nadzieje na lezenie w domu, to jednak komfort.
Paule daj znac jak z Twoimi chlopakami, moze nie zechca tak szybko wychodzic.
Od ktorego tyg zaczela sie Wam skracac szyjka?

Do góry