reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny.Ja dziś nie poszłam to pracy kiepsko się czuję.Jestem już po scratching u kurde bolało ...Rozmawiam z profesorem o zbadaniu komórek nk tak jak mi radzilyscie i tym bakterii ureaplamy czy mykoplazmy chlamydii i nic nie wskuralam on ma swoje zdanie na ten temat ze to nie udowodniono że komórki zabijają zarodki ze amerykańscy naukowcy tego wcale nie badają i takie tam swoje rację tylko się zdenerwowlam ...Ale jak chce wydać trochę kasy to może to zlecić ale i tak do niczego mu to nie potrzebne... Jak tu nie zwariować w takiej sytuacji co lekarz to inne teorie ...nie wiadomo kogo słuchać. Czasami mam już tego dość...
Kamka powiem Ci tak...jedni lekarze w to wierza inni sie z tego smieja.
Ja duzo czytalam o nk, chyba caly internet przekopalam. Na zachodzie lecza nk intralipidem( byc moze jeszcze czyms innym ale ja szukalam informacji o nk i intralipidzie glownie). W internecie pelno pozytywnych opinii o tym leczeniu nk.
W Angelius Provita, skads jest pelno ciaz na intralipidzie i to dziala, non stop spotykam kobiety ktorym sie udalo jak zaczely leczyc nk intralipidem.
Wiesz...mozesz ufac swojemu lekarzowi, ale ja uwazam ze on nie ma racji. A mozesz sama sobie zrobic to badanie, bo je sie i tak robi prywatnie i bez skierowania mozna. Kazdy jest kowalem swojego losu i postepuje jak uwaza, ja tam wole zrobic o jedno badanie za duzo niz o jedno za malo, zebym wiedziala ze zrobilam wszystko co moglam.
Ile lekarzy tyle opini. Ze mnie tez sie smial jeden lekarz bo powiedzial ze on w teorie z nk nie wierzy, ale ja wierze i dalej biore te wlewy, a najlepszym tego dowodem sa kobiety ktore sa w ciazy dzieki intralipidowi i ktore spotykam co miesiac na wlewach.

reklama
Gdybym ja ufala slepo lekarzom ,to bym nadal podchodzila do 4 stymulacji,tracila kupe kasy i wierzyla w cuda,a moją mamę dawno odwiedzala na cmentarzu.I tyle bym z tej wiary miala.Ale to ja,a kazdy musi sam podejmowac decyzje.
Hess a jak do tej generyki doszli?

Hess na pewno wszystko jest dobrze, bo miałaś niską przeziernosc karkową i kość nosowa była, także pewnie jakis błąd w laboratorium. Tez bym sie nie martwiła.

Anika wpisz mnie kochana na 13.04 na usg połówkowe :szok: (nie wierze że to juz) i na 15.03 (jutro) wizyta u ginekologa. Troche nie wiem czego sie spodziewać na tej wizycie, bo w UK w ciazy nie widzi sie zazwyczaj ginekologa, ale z racji, że to moja 4 ciaza, po 3 poronieniach, i w dodatku z in vitro to chce mnie widzieć ginekolog. Nawet nie wiem co on bedzie mi robił????

annemarie - test pappa z krwi + usg. W wyniku napisane, że : ryzyko wyjściowe jest wyliczone na podstawie wieku matki. Nowe ryzyko jest ryzykiem w dniu badania wyliczonym na podstawie ryzyka wyjściowego, czynników ultrasonograficznych (szerokość przezierności karkowej, czynność serca płodu) i badań biochemicznych z surowicy (Pappa, wolnego Beta HCG).
U mnie przezierność, serce i kość nosowa ok....tzn u dziecka ;). Więc myślę, że będzie ok.
A ryzyko wyliczyli mi na 1:132.

Dziś mamy tu emocji sporo zapewnionych, a to za sprawą westaice, kamki75 i onadlaniego :)) kciuki zaciskamy i nadzieję wielkie mamy!! no i na szybkie relacje czekamy :D

Marzec

14: westaice - wizyta w trakcie stymulacji - podglądanie pęcherzyków
14: kamka75 - scratching endometrium
14: onadlaniego – usg Kropka

15: 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
15: megi - wizyta - rozpiska stymulacji
15: Foote: planowany transfer śnieżynki
15: Nova - planowany transfer
15: aniolkowa.mama - wizyta u ginekologa
16: moniusia - wizyta wyjaśniająca niepowdzenia!
16: Hess: wizyta u genetyka
17: madzionga - usg MAluchów
17: kamka75 - rozpoczęcie stymulacji
17: aniolkowa.mama - słuchanie serduszka u położnej :rofl2:
17: Ewa651 - usg prenatalne
22: Rada: kontrola stymulacji
22: Anika - usg genetyczne
22: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę w szpitalu
23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
4: Hess- usg w Novum
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
13: Aniołkowamama: usg połówkowe :)
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

Czy kogoś dopisać? Jakieś chętne? ;)

reklama
Dzięki za wasze opinię.Jeżeli chodzi o chlamydie to jednak ja miałam znalazłam w papierach.Nie wiem czy ma sens robienie tych badań na siłę.Prowadzi mnie profesor Wolczynski z Białegostoku uchodzi w tej dziedzinie za wybitnego specjalistę więc jak tu podważać jego zdanie...

Do góry