reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

W Polsce zarodki mozna adoptowac,wiec dla niektorych par jest to ostateczna szansa.Mysle ,ze chetnych jest dosyc.Wiec szkoda ,ze ida w kanal:sad:

reklama
Strasznie dużo na tej ustawie tracimy. Ja nie korzystam z refundacji.
Jeżeli okaże się, że z moich 11 jaj jest 9 komórek z czego 6 się nadaje i może być zaplodnione i z tych 6 jeszcze coś odpadnie, to może się okazać, że zostanę z karteczka na następną stymulacje.
Juz kiedyś wyrażał swoje zdanie tj na ten temat. Powtórzę to jest chore !
Ja tak miałam! 2 oddałam do badań klinicznych. Zaplodnili 6, 4 się tylko podzieliły i powstały 3 zarodki dwa miałam transferowane na świeżo a 1 najsłabszy 4b w 3 dobie czeka na crio..ale nie wierzę że mu się uda..dlatego kombinuje co tu zrobić żeby mi zaplodnili za 2 razem wszystkie :((

A jak ktoś powie ze to jego 3 procedura bo miał np.jedna w innej klinice(po to żeby zaplodnili wszystkie) to co wierzą mu na slowo czy trzeba jakieś zaświadczenie?
Musi być wszystko udokumentowane.
W Polsce zarodki mozna adoptowac,wiec dla niektorych par jest to ostateczna szansa.Mysle ,ze chetnych jest dosyc.Wiec szkoda ,ze ida w kanal:sad:
Dla mnie jest to strasznie smutne. Nie dość, że nie można się głośno odezwać o swoim problemie to jeszcze tu pod górkę robią.

Z miłych rzeczy przed chwila wzięłam ostatni zastrzyk w mojej stymulacji. Ovitrelle i niech komórki mają moc :biggrin2:

Ja tak miałam! 2 oddałam do badań klinicznych. Zaplodnili 6, 4 się tylko podzieliły i powstały 3 zarodki dwa miałam transferowane na świeżo a 1 najsłabszy 4b w 3 dobie czeka na crio..ale nie wierzę że mu się uda..dlatego kombinuje co tu zrobić żeby mi zaplodnili za 2 razem wszystkie :((
Ja też jestem prywatnie:(

Strasznie dużo na tej ustawie tracimy. Ja nie korzystam z refundacji.
Jeżeli okaże się, że z moich 11 jaj jest 9 komórek z czego 6 się nadaje i może być zaplodnione i z tych 6 jeszcze coś odpadnie, to może się okazać, że zostanę z karteczka na następną stymulacje.
Juz kiedyś wyrażał swoje zdanie tj na ten temat. Powtórzę to jest chore !
Ja też nie korzystam z refundacji, a jednak możliwe, że coś tracę. Wiesz u mnie po stymulacji za dużo jajek to nie ma. Ale cieszę się, że chociaż zawsze jest te 6 :)

Dla mnie jest to strasznie smutne. Nie dość, że nie można się głośno odezwać o swoim problemie to jeszcze tu pod górkę robią.

Z miłych rzeczy przed chwila wzięłam ostatni zastrzyk w mojej stymulacji. Ovitrelle i niech komórki mają moc :biggrin2:
Przesyłam Twoim jajeczkom moją moc :D Niech moc będzie z nimi :D

ale jak udokumentowane? Dzwonią do kliniki gdzie niby miałam in v czy jak?

Ciekawe jakoe dokumenty potrzebują? Czy np.sami dzwonią pytac czy pacjetka miała. .ale to chyba nie legalne noe można udzielać takich info bo każdy by mógł zadzwonić u podać się za kogokolwiek..

reklama
Ja też nie korzystam z refundacji, a jednak możliwe, że coś tracę. Wiesz u mnie po stymulacji za dużo jajek to nie ma. Ale cieszę się, że chociaż zawsze jest te 6 :)
Oczywiście masz rację. Ale idąc droga dedukcji jeżeli ktoś ma więcej to embriolog i tak 6 musi wybrać. A doskonale wiemy wszystkie, że nie zawsze super dobre blastocysty się zaadoptuja, tak jak te gorsze nie koniecznie muszą odpaśc.
Przesyłam Twoim jajeczkom moją moc :D Niech moc będzie z nimi :D
Ho ho ewelin biere w ciemno :-)

Do góry