reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kate, Przy pierwszych długi, teraz właśnie trafiłam aż do Krakowa z MZ i tam krótki, 150 puregonu i 150 menopuru. I najgorzej z trzech podejść..
LH dobre tyle się dowiedziałam, tam nie mam podglądu do wyników, tylko progesteron mówił, że miałam lekko podwyższony i przy transferze może być problem. No, ale o transferze nie mogłam nawet pomarzyć..
prg w I fazie cyklu produowny jest przez nerki a nie jajniki może zaburzać gospodarke hormonalna zbadaj nadnercza

reklama
prg w I fazie cyklu produowny jest przez nerki a nie jajniki może zaburzać gospodarke hormonalna zbadaj nadnercza

Badałam, wsio ok. Zawsze miałam progesteron ok, dlatego się tym nie przejęłam.
Mam 4 podejście jeszcze w czerwcu, ale nie wiem czy podejdę. Widzę, że akurat dla mnie ivf nie ma sensu niestety..

najki ja po biochemicznej dostałam od razu clexane a to była jedna biochemiczna. a co do pcos u mnie wszystko ok. owuluje normalnie cykle normalnie, ale duuzo pecholi a przez to hiperka.Mam policystyczne jajniki a nie zespól ponoc to roznica. Na starych odczynnikach powyżej 4 amh to pcos wec ja byłam na granicy. przy pcos masz dużo niedojrza,lych oocytów i poronienia w cyklach naturalnych przez prg i insulinę, a tutaj nie ma opcji. a badania na zespól antyfosfolipidowy i bialka robilas?
Hmm nie robiłam. A może robiłam, a nie wiem? Jakoś konkretnie się nazywają? Np. to Dhea też nie skumałam, że miałam...albo co so histeroskopii. Miałam histeroskopię i pobrali wycinek do badania histopatologicznego...i tyle wiedziałam. Wczoraj pytam doktora, że moge prosić o scratching endo, a on że przecież miałam bo pobierając wycinek mnie drapnęli i to jedno i to samo... :D także moja niewiedza jest jeszcze przeogromna..

Kate, Przy pierwszych długi, teraz właśnie trafiłam aż do Krakowa z MZ i tam krótki, 150 puregonu i 150 menopuru. I najgorzej z trzech podejść..
LH dobre tyle się dowiedziałam, tam nie mam podglądu do wyników, tylko progesteron mówił, że miałam lekko podwyższony i przy transferze może być problem. No, ale o transferze nie mogłam nawet pomarzyć..
Badałam, wsio ok. Zawsze miałam progesteron ok, dlatego się tym nie przejęłam.
Mam 4 podejście jeszcze w czerwcu, ale nie wiem czy podejdę. Widzę, że akurat dla mnie ivf nie ma sensu niestety..
przy wrodzonym przeroscie nadnerczy masz podwyzsony poziom prg -OH to inny prg niż ten owulacyjny, cczesto jedynym objawem jest hiperandrogenizacja. często branie sterydu powoduje powrót plodnosci. Poczytaj bo może nie to lekarza badał, bo to endo bada częściej niż gin, a w klinikach gin jest wiec raczej bada "normalny" jajnikowy prg.

przy wrodzonym przeroscie nadnerczy masz podwyzsony poziom prg -OH to inny prg niż ten owulacyjny, cczesto jedynym objawem jest hiperandrogenizacja. często branie sterydu powoduje powrót plodnosci. Poczytaj bo może nie to lekarza badał, bo to endo bada częściej niż gin, a w klinikach gin jest wiec raczej bada "normalny" jajnikowy prg.

Badałam, 17oh progesteron.Właśnie endo mi wszystko zlecił, wszystko pięknie.
Robiłam wszystko co możliwe z takich badań, właśnie w tym sęk, że niczego nie można się czepić :(

reklama
Kate-
z medycznego punktu widzenia nie mozliwe??? zeby AMH wzroslo,jwst jakies wytlumaczenie,logiczne ???
zmienione odczynniki w PL i inny błąd pomiaru dlatego zmieniło się AMH kwalifikujące do MZ wzrosło z AMH 0,7 do 1,5 bo AMH na nowych odczynnikach jest wyższe.
Regułą jest spadek poziomu AMHwraz z upływem – jego stężenie w organizmach pań maleje w kolejnych latach ich życia. Jakiś czas temu zmieniły się odczynniki do wykonywania badania AMH i wyniki uzyskiwane we wszystkich laboratoriach były zawyżone w stosunku do poprzednio wykonywanych. Obecnie można wykonać tzw. test II generacji. Normą wciąż jest AMH w graniach 1,0 – 3,0 ng/ml.

Embriolog nOvum

Do góry