• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2016

Basiajulia mi tak wlasnie pyknelo jak mi wody odeszly. Taki stuk jakby kosc uderzyla o kosc. Zazdroszczewam karmiacym, ja siedziałam przed laktatorem i ani kropelka nie splynela, jedynie krew, mam sutki cale we krwi, juz nie wiem co robic :( maly sie zaprzyjaznil z butla :(

Julka, u mnie już też butla. Ale mimo że mi trochę ciężko to widzę że maleńka najedzona i szczęśliwa. A i ja nie cierpię.

reklama
Dziewczyny wiem ze ten temat juz był ale czy któraś w szybkim skrócie jest w stanie mi powiedzieć jak to jest z ta opieka dla męża na mnie poporodowe? Przy wypisie ze szpitala muszę sie upomnieć? Trzeba spełniać jakieś warunki?
Moj pracodawca nie dał jednego dnia wolnego mojemu M zeby mógł byc ze mną przy porodzie to chciałabym ta opiekę wykorzystac

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

@BasiaJulia - no własnie ja probowałam juz koszenia trawy, mycia okien, spracery sprzątanie. Na wizycie dowiedziałam aie ze mam aż " nieznacznie skróconą szyjkę". Dziewczyna na forum pisała ze wzieła dwie łyzki stołowe tego olejku ( a nie miala ani rozwarcia ani skrocenj szyjki no nic ) dostała biegunki i na wieczór urodziła.. Ja chce uniknąć wywoływania bo wiem czym to pachnie i chyba skuszę sie zeby sprobować może akurat sie uda..
Trochę mnie to przeraża, ale jakbyście to wypróbowały to możeee......

LuckyJuly - trzymam kciuki :)

Zobaczymy, jakie "nowości" nam wieczór i noc przyniosą ;)

Lucky, co za pracodawca!!!!!!!!!! A okolicznościowego nie może jak urodzisz? Niech weźmie wtedy te dwa dni i załatwi sobie opiekę nad Tobą. Ja przy wypisie pytałam o to. Albo daje lekarz w szpitalu (tu nie dał) albo lekarz pierwszego kontaktu Twojego męża ( musi iść do niego z Twoim wypisem ze szpitala). Jeśli i ten i ten nie da to ginekolog kazał przyjść do siebie i powiedział, że on da.

Lila tak dostawian ale jako ze maly je butle to jest 5 minut i koniec,staram sie nie dawac go na pelnym głodzie, do tego laktator no i nic. A tak w ogole to lekarz mowil ze bedzie malutki a ma ubraby pajacyk w rozmiarze 56 i jest na styk. Malo co mam w rozmiarze 62 a troche 50ktorych pewnie nawet nie ubiore. Martwie sie ta zoltaczka, niby mowili ze to fizjologiczna i jest ok ale do swiatla dziennego widac ze jest zolty. Ma normalny aptetyt tylko dzis po powrocie do domku spi caly czas (nie ma to jak swoje lozeczko i swoj kocyk ) :) polozna będzie we wtorek to podpytam chyba ze jutro bedzie bardzo zolty i markotny to pojadę do pediatry. Wychodzac ze szpitala dostałam zalecenie wizyty u neurologa w 3 i 6 miesiacu ze wzgledu na przyduszenie i w jednej rece musze konktrolowac napiecie miesniowe. U jakiego dobrego specjalisty to moge sprawdzic? Babeczka mowila niby o pediatrze ale wolałabym isc do kogos kto typowo sie czyns takim zajmuje zeby w razie w to rehabilitowac. Dziewczyny po porodzie sn kiedy poszlyscie do wc po porodzie? Ja sie oczyscilam w nocy z środy na czwartek i od tej pory nie bylam, ale czuje ze jelita pracuja... boje sie ze to bedzie moj kolejny porod :( a hemoroidy mi takie wyszly po porodzie ze nie siadam na tylku.

Basiajulia mi tak wlasnie pyknelo jak mi wody odeszly. Taki stuk jakby kosc uderzyla o kosc. Zazdroszczewam karmiacym, ja siedziałam przed laktatorem i ani kropelka nie splynela, jedynie krew, mam sutki cale we krwi, juz nie wiem co robic :( maly sie zaprzyjaznil z butla :(

Przy pierwszym dziecku tez ani kropeli wydusic laktatorem ani reka nie moglam a karmiłam 8miesiecy. Kremy na poranione sutki kup Kochana i przustawiaj malego, aaaa i polecam piwo bezalkoholowe :) dziala cuda.

A ja mam gorączkę i ból piersi i dreszcze nie wspomnę jak mnie boli kość ogonowa i dół brzucha tam w środku.

Ja tak wczoraj mialam.. od piersi mi sie tak zrobilo.. szybka reakcja mnie uratowala.. oklady z kapusty, paracetamol, częste przystawianie malego i laktator.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Julita mam to samo tylko bez goroczki. Jeszcze boli mnie nerka i mam bardzo stope spuchnieta

Od piersi to moze być, tzw zapalenie piersi. Nie dopuszczaj do przepelnienia piersi. Oklady z kapusty i paracetamol mi pomogly.

Cześć dziewczyny
Nic mnie nie bierze, sprawdziłam torbę czy mam wszystko i jestem nastawiona na wyjazd do szpitala rano...
Miała któraś z was wywoływany porod?
Gin mi powiedział ze dostanę kroplówkę i powinnam urodzić...
Mówią nie myśl o tym, ale jak?
Jeszcze M nie moze ze mną jechać, jak wszystko dobrze pójdzie to dotrze po pracy jak juz urodzę...
Nie wiem czy prześpie tą noc...
Macie jakieś "ostatnie" rady? [emoji29][emoji51]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja mialam wywolywany. O 10 dostalam kroplowke a pierwsze skorcze pojawily sie po 17 ;) jak mozesz skorzystać ze znieczulenia to ja polecam :)

Na SOS przekazałam sms-a od Iwony 35 :D

A wlasnie przed sekundka o Niej myslalam :D :D

Lila tak dostawian ale jako ze maly je butle to jest 5 minut i koniec,staram sie nie dawac go na pelnym głodzie, do tego laktator no i nic. A tak w ogole to lekarz mowil ze bedzie malutki a ma ubraby pajacyk w rozmiarze 56 i jest na styk. Malo co mam w rozmiarze 62 a troche 50ktorych pewnie nawet nie ubiore. Martwie sie ta zoltaczka, niby mowili ze to fizjologiczna i jest ok ale do swiatla dziennego widac ze jest zolty. Ma normalny aptetyt tylko dzis po powrocie do domku spi caly czas (nie ma to jak swoje lozeczko i swoj kocyk ) :) polozna będzie we wtorek to podpytam chyba ze jutro bedzie bardzo zolty i markotny to pojadę do pediatry. Wychodzac ze szpitala dostałam zalecenie wizyty u neurologa w 3 i 6 miesiacu ze wzgledu na przyduszenie i w jednej rece musze konktrolowac napiecie miesniowe. U jakiego dobrego specjalisty to moge sprawdzic? Babeczka mowila niby o pediatrze ale wolałabym isc do kogos kto typowo sie czyns takim zajmuje zeby w razie w to rehabilitowac. Dziewczyny po porodzie sn kiedy poszlyscie do wc po porodzie? Ja sie oczyscilam w nocy z środy na czwartek i od tej pory nie bylam, ale czuje ze jelita pracuja... boje sie ze to bedzie moj kolejny porod :( a hemoroidy mi takie wyszly po porodzie ze nie siadam na tylku.

Mniej malego caly dnie przy świetle dziennym (najlepiej przy oknie) mojemu tak zeszla zoltaczka i u mnie tak właśnie zalecaja by dziecko bylo w jak najbardziej oświetlenym miejscu w domku (ale nie moze swiecic slonce na dziecko).

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to za Iwonę kciuki trzymam! :)

Dziewczyny z dzieciaczkami - też macie sterte prania?? Praktycznie co dzień muszę małą porcję prania robić, bo albo małemu się pieluszka zsunie, albo mu się uleje, albo obsiusia wszystko podczas przewijania :P

Drugie pytanie do mam chłopców - macie jakiś sposób na przewijanie chłopca, by ograniczyć obsikiwanie wszystkiego i wszystkich wokoło? :)

Co do bólu piersi przy karmieniu - jak kiedyś pisałam, ważne by maleństwo dobrze pierś łapało. Ostatnio w szpitalu udało mi się wypatrzeć ilustrację tego jak się powinno podawac pierś. Może którejś się przyda :) Jak mój złapie dobrze, to na prawdę 0 bólu jest.

Załączniki

• 2016-07-15 12.27.27.jpg
    2016-07-15 12.27.27.jpg
    82,4 KB · Wyświetleń: 124

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry